Erdoğan'dan Kilis talimatı!

Erdoğan'dan Kilis talimatı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Tarabya Köşkü'nde bir araya gelen Kilis Valisi Süleyman Tapsız, görüşmeye dair açıklamalarda bulundu. Tapsız, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kilis esnafını rahatlatacak talimatlar verdiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün Tarabya Köşkü'nde Kilis Valisi Süleyman Tapsız ve beraberindeki heyeti kabulünde İçişleri Bakanı Efkan Ala da hazır bulundu. Vali Tapsız'ın beraberindeki heyette ise Kilis milletvekilleri Reşit Polat ve Hilmi Dülger ile Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara yer aldı. Burada basına kapalı gerekleştirilen görüşmenin ardından Süleyman Tapsız, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptığı görüşmenin içeriğine dair bilgi veren Tapsız, “Kilis heyeti olarak burada hep birlikte Sayın Cumhurbaşkanımıza Kilis'te yaşanan son gelişmeler hakkında bilgi arz ettik. Sayın cumhurbaşkanımız, bugüne kadar yakından takip ediyordu. Biz, kendisini sürekli bilgilendiriyorduk. İlgili bakanlıklar da cumhurbaşkanımızı yakından bilgilendiriyor .Sayın cumhurbaşkanımız bugün bizden bilgi aldı. Biz de orada yaşanan sıkıntıları arz ettik. Cumhurbaşkanımız da yakınan takip ettiğini herşeyi bildiğini ve Kilislilerin yanında olduğunu her türlü desteği vereceğini söyledi. Esnaf için alınacak tedbirler için talimat verdiğini ifade etti. Gerekli her türlü önlem ve tedbirlerin alındığını ve bundan sonra da alınacağını ifade ettiler” dedi.  Suriye tarafından Kilis'e düşen roketler nedeniyle zor günler geçiren esnafın kredi talebinin sorulması üzerine Süleyman Tapsız, “Esnafın vergi borcu ve SGK 'ya olan borçlarının ertelenmesi, bununla ilgili tedbirlerin alınması ayrıca devlet bankalarından faizsiz kredi alınması konularında gerekli talimatlar verildi. Bu düzenlemeler yapılacak. Belediyeyle ilgili alt yapı konuları da gündeme geldi. Öncelikle Kilis'in güvenliğinin sağlanması ardından da alt yapıya yönelik önlemlerin alınması konusunda cumhurbaşkanımız ilgili bakanlıkların talimatlandırılacağını ifade etti. Güvenlik açısından ise yol haritasını ise ilgili kurumlar açıklayacaktır” diye konuştu.

Bir gazetecinin “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Kilis'le ilgili başka talebiniz oldu mu” sorusuna Tapsız, “ burada hepsini ifade etme imkanımız yok. Her konu gündeme geldi. Cumhurbaşkanımız bizi detaylı bir şekilde dinledi. Gerekli talimatlandırmaları yapacaklarını ifade ettiler. Kilislilere selamlarını ilettiler” şeklinde cevap verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.