Çeyrek altın bugün kaç TL oldu? İşte son altın fiyatları 17 Mayıs

Çeyrek altın bugün kaç TL oldu? İşte son altın fiyatları 17 Mayıs
Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu. Yatırımcılar merakla altın fiyatlarını takip ediyor. Çeyrek altın fiyatlarında son durum nedir? İşte son fiyatlar...

İstanbul Kapalıçarşı'da 121,10 liradan alınan 24 Ayar Külçe Altının gramı 121,25 liradan, 798 liradan alınan Cumhuriyet Ata Lira 812 liradan, 110 liradan alınan 22 Ayar Bileziğin gramı 114 liradan, 780 liradan alınan Lira (Tam) Ziynet 796 liradan, 390 liradan alınan Yarım Ziynet 398 liradan, 195 liradan alınan Çeyrek Ziynet 199 liradan satılıyor. 

ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLA 

ÇEYREK ALTINDAN ŞOK YÜKSELİŞ!

196,34 liradan alınan Çeyrek Ziynet 200,80 liradan satılıyor. 

Altın rekora doymuyor.Güne rekorla başlayan altında yeni rekor geldi. dolar/TL`nin 2.98`in üzerine tırmanmasıyla gram altın 123 liraya fırlarken, çeyerk altın ise mağazalarda 208 liradan satılıyor.

Piyasalar karıştı. Dolar/TL 2.98'in üzerine tırmanırken, altın fiyatları aldı başını gidiyor. Güne artıda başlayan Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksinde ise ibre tersine döndü. Güne artıda başlayan BIST 100 endeksi ilk yarıyı ekside tamamladı.
GRAM ALTIN 122 LİRAYI AŞTI

Haftaya rekor ile başlayan altında rekor üstüne rekor geliyor. Altının onsu 1.284 dolara tırmanırken, dolar/TL'nin 2.98'in üzerine çıkmasıyla gram ve çeyrek altında yeni tarihi zirve görüldü. 

DOLAR 3 LİRAYA YÖNELDİ

Kapalıçarşı2da 200 liranın üzerinde seyreden çeyrek altın mağazalarda işçilikle birlikte 208 liradan satılırken, gram altın ise 123 liraya tırmandı.

Güne 2.97 seviyesinde başlayan dolar/TL ise 2.98'in üzerinde işlem görüyor. Dolar/TL saat 13:25 itibariyle 2.9815'ten satışta.

DİKKAT! GERİ ÇEKİLME OLABİLİR

Uzmanlar siyasi belirsizliklerin yurt içinde altın fiyatları üzerinde belirleyici olduğuna dikkati çekerek, önümüzdeki günlerde siyasi belirsizlik netlik kazanınca fiyatlarda geri çekilme olabileceğini vurguluyor.  

Reel Kapital Menkul Kıymetler Araştırma Uzmanı Enver Erkan, piyasalardaki hareketliliğe ilişkin UZMANPARA'ya yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

"Genel anlamda TL cinsi varlıkların prim yapmakta zorlandığı bir dönem içerisinde olduğumuzu söyleyebilirim. TL üzerinde zamana yayılmış bir şekilde siyasi ve politik belirsizliklerin yarattığı baskı ve yatırım kararlarını etkileyebilecek derecede bir güven kaybı olması durumu ortadadır. Ancak, Cuma günü gerçekleşen yerel paradaki değer kaybı küresel bir hareket olarak değerlendirilmelidir.

DOLAR 3 TL'Yİ AŞAR MI?

ABD’den güçlü gelen perakende satışlar verisi sonrasında dolarda, diğer para birimlerine karşı güçlenme piyasalarda belirgin bir etki yaratmıştır. Bunun yanı sıra geçtiğimiz hafta Fed yetkililerinin faiz artışını destekler nitelikte açıklamaları da dolara destek olmaktadır. Türk lirası ile diğer gelişmekte olan ülke para birimleri dolara karşı hemen hemen benzer konumda, değer kaybetme eğilimi içindedir.

Hafta içinde TL açısından sıcak olan gündemi elbette takip edeceğiz. Bununla beraber ABD’den gelecek olan enflasyon verileri ve Fed’in açıklayacağı Nisan ayı toplantı tutanakları küresel dolar hareketi ve gelişen ülke paraları üzerinde etkili olacaktır. Önceki zirve seviyesi olan 2,98 bölgesini kalıcı bir şekilde geride bırakan dolar kuru 3 ve 3,05 seviyelerini de hedefleyebilecektir."

Altının gram fiyatı, küresel piyasalarda azalan risk iştahının etkisiyle 122,55 liraya yükselerek tarihi zirvesini gördü. Cuma günü 121,65 liraya kadar çıkan altının gram fiyatı, günü yüzde 1 artışla 121,57 liradan tamamlamıştı. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 201 liradan, Cumhuriyet altını 819 liradan satılıyor. Dolar, Türk Lirası karşısında küresel çaptaki değerlenmenin etkisiyle 29 Şubat’tan bu yana ilk kez 2,98 seviyesinin üzerine çıktı.

Gram altın, bugün altının ons fiyatının değer kazanması ve dolar kurundaki artışla yükselişe geçerek 122,55 lira ile tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı. Dolar kurunun 2,97'nin üzerinde tutunamayarak 2,9640'a gerilemesi ile kazançlarının bir kısmını geri veren gram altın, saat 10.20 itibarıyla dünkü kapanışa göre yüzde 0,5 primle 122,1 liradan işlem görüyor. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 201 liradan, Cumhuriyet altını 819 liradan satılıyor

Altının ons fiyatı da yeni haftaya yükselişle başlayarak, önceki kapanışa göre yüzde 0,6 artarak 1.281 dolar seviyesinden alıcı buluyor.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altının gram fiyatının, dolar kurundan aldığı destekle ons fiyatına göre daha iyi bir performans gösterdiğini belirterek, "Bu hafta altın fiyatlarının seyrini ABD Merkez Bankası (Fed) tutanakları ve ABD verilerinin belirlemesini bekliyoruz. Bu hafta açıklanacak kritik Fed tutanaklarında, Fed'in 2016 yılına ilişkin nasıl bir yol izleyeceğine dair ipuçları arayacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.