Devlet Bahçeli Kılıçdaroğlu’na patladı

Devlet Bahçeli Kılıçdaroğlu’na patladı
Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kemal Kılıçdaroğlu’nu topa tuttu.

MHP Lideri Bahçeli, grup toplantısında çok önemli açıklamalarda bulunurken,  "Kan akmadan başkanlık gelmez" diyen Kılıçdaroğlu'nu sert bir dille eleştirdi.

MHP lideri Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları şöyle:

- Bir insan topluluğunun millet haline gelmesi önce inancın, ardından da uzun bir mücadelenin sonucudur. Bir milleti diğerlerinden ayırt eden, özellikleri tarih içinde gelişip yerleşmektedir. Türk milletinin kadim bir tarihi, engin ve köklü kültürü vardır. Milliyetçilik de bu iki zemin üzerinde yükselmektedir. Tarihe yüz çevirmek milletin birikimleri reddetmekle eşdeğerdir. Türk milleti tarih sahnesine çıktığından beri, bağımsız yaşamak dışında ikinci bir yol tanımamıştır. Türklük asırlar boyunca özgürlüğüne sımsıkı sarılmış, kutlu varlığını idare ve idame etmeyi başarmıştır. Hiçbir ihanet kutlu yürüyüşü durduramamıştır. Bu nedenle hem tarih yazmış, hem tarih yapmış hem de tarihe yön vermiştir. Türk milleti tarihin yüzakı ve ta kendisidir. 

- 1919'lu yıllar toprak ve insan kayıplarının milletimizde yılgınlığa neden olduğu tarihtir. Bu tarih öyle biz zulüm tablosudur ki milleitmiz sükut etmiştir. Haritalar üzerinde pazarlıklar yapıldığı, tersanelerimize girildiği, ordularımızın dağıtıldığı karanlık bir devrin gerçekleridir. O yıllarda millet zillete uğramıştı. Felaketlere tahammülü kalmamış olanların uyandırılması kalbi vatan ve millet sevgisiyle dolu milliyetçiler için kaçınılmaz hale gelmiştir. Samsun'dan başlayan bu mücadele süreci Erzurum ve Sivas kongreleriyle anlam ve güç kazanmıştır. Ve nihayet Cumhuriyetin ilanıyla Türk milleti kaderini çizmiştir. 

"GAFLET İÇİNDEKİ YÖNETİCİLERİN VARLIĞI.."

Bahçeli, konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlık sistemi hakkında yaptığı açıklamalara değindi. CHP Liderinin büyük bir pot kırdığını söyleyen Bahçeli, "Ne yazık ki gaflet ve delalet içindeki yöneticilerin varlığı hepimizi endişelendirmektedir. CHP'nin genel başkanı talihsiz ve tarihi bir pot kırmıştır. Başkanlıkla ilgili endişeleri ortaya koymak başka bir şey korku ve panik yaratmak başka bir şey.

SOKAĞIN ADRES GÖSTERİLMESİ DOĞRU DEĞİL

Sokağın adres gösterilmesi doğru değildir. Bizim için de Başkanlık sistemi uygun bir sistem değildir. Ama biz muhalefetimizi demokrasi kuralları çerçevesinde yapmaya devam edeceğiz.

MÜFLİS SİYASETÇİLERE İHTİYACIMIZ YOKTUR

Bizim kandan bahsedip aba altında sopa gösteren müflis siyasetçilere ihtiyacımız yoktur." dedi.

BAŞKANLIK SİSTEMİNE TEPKİ

Başkanlık sisteminin diktatörlüğe kapı aralayacağı iddialarını yabana atmamak gerek. Siyasi gelişmeler, şartlar, demokratik mekanizmalardaki gevşeme, sertleşmelere ve savrulmalara yol açabilecektir. Diktatörlük kaçınılmaz olabilecektir. Bunun sonucunda devletin tüm imkanlarıyla bir kişide toplanması, destop yönetimlerin tecellisi gündeme gelebilecektir. Bunlar yol kazalarıdır ancak önemsenmelidir. Sistemik zorlamalar milli kopuş ve parçalanmalara zemin açabilecektir. Hepimizin özenli olması şarttır. Milli irade her şeyin üzerindedir. Tarihin ve coğrafyanın bize yüklediği bir sorumluluk vardır. Yapayım derken yıkan, kaynaştırıyım derken kopartan nice devlet adamı insanlık tarihinde var olmuştur. Türkiye'nin en acil ihtiyacı huzur ve kardeşlik iklimine kavuşmasıdır. Bizim boşa geçirecek zamanımız yoktur. Türkiye tel tel dökülmektedir. Demokraside konuşmak, tartışmak ve anlaşmak asıldır. Farklı fikir, düşünce ve eylemlerin rekabetinden parlak bir sonuç çıkacaktır. Bizlerin temel, tarihi meselelerle ilgili meseleler zaman alsa da gerçeklemelidir. 

AKIL FUKARASI NANKÖRLER

MHP 47 yıldır kuşatmaları yara yara bugünlere gelmiştir. Biz iman erleriyiz. Paralel tuzaklarla, küresel saldırılarla azimle başa çıkarız. Darağaçlarını vicdanlarında sallandırmış cesur yürekler bozgunculara mı kalacaktır. MHP'nin surunda gedik açacaklarmış. MHP'yi bilmeyen küçük bir azınlık tutturmuş değişim olmuş. Tüzük kurultayı için imza vermiş kardeşlerim alınmasınlar. Sözlerimin hedefi sanal kahramanlara, proje elemanlara, düzmece siyasetçilere, akıl fukarası nankörleredir.

Ağzından hayırlı söz çıkmamın ne kadar akademisyen, aydın varsa MHP'yle yatıp kalkmaktadır. Bakıyorum PKK'lılar, DHKP-C MHP'de değişim isteyenler arasına girmiştir. Uslanma bilmeyen edepsiz kaçaklar, İmralı canisine avukatlık yapanlar sürekli değişim demektedir. Ne kadar MHP hasmı varsa paralel panayırda kendilerine ön sırada rezervasyon yaptırmıştır. Birbirinden haz etmeyen çürük çevreler MHP'ye karşı icra edilen ihanet birliğine girmiştir. Hiçbiri paralel matruşkası olduğunu gizleyememiştir.

Pazar günü tertemiz dava arkadaşlarım her şeyin iç yüzünü görmüştür. Ankara'da malum olağnaüsüt kurultay kumpanyacıları ortaoyunu sergilemiştir. Kavuklu ile Pişekar'ı andırmaktadır. Gezi olaylarının küçük bir kopyası olan bunlarda kimisi tel örgülere takılı kalmıştır. Kimi seçim otobüsü süsü verilmiş aracın üstünde meddahlığa soyunmuş, kimi de TOMA'ların önünde pozlar vermiştir. Bu çadır tiyatrosu açık hava sergilenmek amacına ulaşmıştır. Bu mizahi taraf olsa da gerçek budur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.