Şenol Güneş'ten şampiyonluk yorumu!

Şenol Güneş'ten şampiyonluk yorumu!
Süper Lig'de 14. şampiyonluğuna ulaşan Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş basın toplantısı düzenledi.

Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında, yardımcılarıyla kameralar karşısına geçen Şenol Güneş önemli açıklamalarda bulundu.

Şenol Güneş'in açıklamalarından derlenenler:

"Şampiyon olmadan şampiyon yaptınız, sezon bitmeden transfer yapıyorsunuz. Sizin arkanızdan geliyoruz eksik kalıyoruz. Son günlerde kendimle ilgili bahsedeyim. Niye yaptınız diye sormuyorum. Şahsıma gösterilen ilgiden ve abartılı övgülerden olumsuz etkilendiğimi söylemek isterim. Hak etmediğim övgüler aldığımı belirtmek istiyorum. Kontrol etmeye çalışıyorum."

"Bazen burada ilgisiz haberler..."

"Benim de bir hikayem var. Takımın da hikayesi oldu. Ancak sizin de bir hikayeniz var. Bizi takip eden arkadaşlarımız kendilerine göre hikayeleri var. Önemli olan iyi başaması ve iyi bitmesi. Birlkte özgür bir ortam yaratmalıyız. Konuştuklarımızın topluma yararı olmalı. Bunları söylememin sebebi haksızlık yaptığınızı değil de yanlışlık yaptığınızı düşünüyorum. Bazen burada ilgisiz haberler çıktı, doğru şeyler değil. Hepimiz değerli insanlarız. İşimiz ne olursa olsun hepimiz insanız. Diyalogların daha düzgün olması gerekiyor.

Başkana ve yönetime teşekkür ediyorum. Bütün Beşiktaş camiasıonı onlar yönetiyor. Merkeze onları koyuyoruz. teknik heyet hepsi pırlanta gibi. İyi niyetle sessiz ve geride kaldılar ancak büyük iş yaptılar. Rakiplerimizin çok katkı yaptığını düşünüyorum. Bugün şampiyonluğumuzun anahtarı rakipler. Bizi ne kadar zorladılarsa biz o kadar iyi olduk. Rakipsiz bir hiçiz. Zayıf rakip sizi de zayıf bırakır. İki rakip kaldık, rakibimiz son haftaya kadar zorladı bizi. O baskıyı kaldırmak kolay değil. Rhodolfo hariç herkes sapasağlam takımda. Rakiplerimize teşekkür ediyorum."

Taraftara teşekkür

"Taraftara teşekkür etmek istiyorum. Özellikle sayıyı da arttırmak önemli ama kalitede önemli. Bugün burada gerçeği konuşmak durumundayız. Gereğini konuşmak yerine gerçeği konuşmakta fayda var. Sezon başında ilk gün buraya geldiğimizde tesiste yapılanmaya gittik. Yönetim kurulu zaten yapıyordu destekledik. Kaldığımız yuvanın çok iyi olması gerekiyordu. Bu konuda da ilk günden itibaren çalışmaya başladı."

"Beşiktaş'ın her oyuncusu kalitelidir"

"Her maçı kazanmak için sahaya çıkacağımızı söyledik. Samet hoca ve Bilic hocanın katkıları oldu. Ben de ekibimle beraber buna Kahraman olmadık, kahraman olmak istemedik. Sadece görevimizi yaptık. Bundan bir eser çıktıysa ne mutlu bize.

Beşiktaş'ın her oyuncusu kalitelidir. İyi niyet ve samimiyetle çalışacaklar, çalıştılar. Biz de adaletli olmaya çalıştık. Dürüst ve cesaretli olduk. Paylaşımcı olduk. Hayallerimizin hayata geçmesi için el ele verdik. Kimse tek başına bunu başarmadı. Keyif veren takım olmayı hedefledik ve bugün hayata geçtiğini görüyoruz.

Irk, din, dil ayrımı olmadan fair-play içinde oynadık. En az faul yapan, en çok faule maruz kalan takımlardan biriydik. Biz futbol oynamaya çalıştık. Oynadığımız oyunda futbol odaklıydık o yüzden hiç sertliğe taviz vermedik."

"Kendimizi biliyorduk"

"Basit oynamalıydık, oyunu zorlaştırmadan oynamalıydık. Geçmişte iyi oldu kötü oldu hesabı yapmadan geleceğe odaklı çalıştık. Takımın sistemi, başarısı, başarısızlığı herkesi ilgilendiriyordu. Oyuncu için de geçerli. Zaman zaman dalgalanmalar tabii ki olacaktı. Tek vücut olduk ve ses getirdik. Orkestranın uyumu olacağız gibi dedik. Fiziksel ve zihinsel hazır olmalıydık ve bunu gerçekleştirdik.

"Bilgi yetenek karakter önceliğimiz olacaktı vatan kahraman hikayesi yoktu bizde. Önce iyi futbol sonra sonuç almalıydık. heyecanlı hırslı olduk ve krize izin vermedik. Hiç oynamadan geride kaldığımızda sizlerin de görüşüyle sanki her şeyin biteceği anlayışta olduğu dönemde bile böyle davranmadık. Kendimizi biliyorduk."

"Beşiktaş'ın bu kadar yoğun bir taraftarı olduğunu bilmiyordum"

"Burada bir takım var. Herkes takım için var. Herkesi mutlu etmek mümkün değil. İnsan olarak herkes değerli. Ama önemli adam mı, değerli adam mı? Benim için değerli önemliydi. Taraftarın hem sayısını hem kalitesini arttırmamız gerekiyor. Beşiktaş'ın bu kadar yoğun bir taraftarı olduğunu bilmiyordum. Sevmekle dövmek arasında bir sıkıntımız var. Sevmeye giden taraftar maçı alınca seviyor, kaybedince dövüyor. Çocuğunuzu hem sevip hem dövemezsiniz. O sizin çocuğunuz."

"Bazen gözyaşı döktük, acı çektik.."

"Dünya kulübü olma isteğimiz devam ediyor. Markalaşmak zorundayız. biz kesinlikle futbol oynamaktan zevk alacağız. bundan ne zaman sapsak sıkıntı yaşadık. Ne yaparsan yap o işi keyifle yapmalısın. Bazen gözyaşı döktük, acı çektik. O gözyaşımızı olumsuz olarak bize karşı kullanmak isteyenler oldu.

Pas, pozisyon çalışması yapacağız dedik. Bunu çok iyi yaptığımızı düşünüyoruz. Eğer takım biraz düşseydi "takım zaten idman yapmıyordu" denecekti. İlk günden başlayarak pas ve pozisyon çalışması yaptık. Bunun için güçlü olmak

Bugün her şey kolay görünüyor. Bu iş tersine dönebilirdi. İkinci olsaydı başka olacaktı. Bana göre ikinci de başarılı, birinci de başarılı. Bu saydıklarımı yapmışsa"

"Herkesin takdir ettiği Beşiktaş'ı istedik.."

"Herkesi dinliyoruz. O görüşleri yok sayamayız. Katılmayız sadece. Öğretme ve öğrenme arasındaki ilişkiyi değiştirmemiz gerekiyordu. Bizim her şeyimiz olabilir. Ama karşıya baktığınız zaman onun gözüne bakacak yüzünüz var mı o önemli. Kaybetsem de aynı şeye bakacaktım. O zaman da bunları söyleyecektim ama anlaşılması zor olacaktı. Başarı ve başarısızlık karşısında duracağımız yer belli oldu.

Ekonomisi ilerde olanın kültürü gerideyse mutsuz insandır. Herkes kendi işini yaptı ama takımın parçası olmaya çalıştı. Herkesin takdir ettiği Beşiktaş'ı istedik ve öyle de olduk. Ben herkese aynı gözle bakıyorum. Biz Akhisar'a 2-0 yenildiğimiz maçta en iyi topumuzu oynadık ama kaybettik. Ama olmuyor futbol böyle."

"Taraftar ölmeye değil..."

"Taraftar ölmeye değil eğlenmeye gelsin. Mutlu olmaya gelsin. Gelip de orada eğlenip de hiçbir sıkınt yaşamayan taraftar benim için önemlidir. Daha medeni ve düzenli olmamız gerekiyor. Karşı tarafı sevginle rahatsız ediyorsano sevgi değildir.

Mevcut düşünce yapılarıyla problemleri çözemeyiz. Bugün alıştığımız şeyler o sorunları getiriyor. Düşünce yapımızı değiştirmemiz gerekiyor. Başarılı olmaktan daha değerli ve önemli şeyler var. Tabii ki iyi sonuçlar alacağız.

Rakibimiz ikinci oldu hocasının gitme durumu var. Bu kadar basit mi bu işler? Mukavelem 3 senelik ama başarısız olunca gideceksem neden 3 senelik?"

"Mario Gomez övülüyor ama..."

"Gidene gelene bakmak yerine elimzidekilere sahip çıkalım ve değerini bilelim. Kimse mükemmel değil. Bugün herkes Gomez'i övüyor ama ilk alındığında kimse öyle demiyordu. İdmana çıkmayan hiçbir oyuncu benim değildir, elimdeki benim için önemlidir. Bu konuda siz de bize zorluk çıkarıyorsunuz.

Futbolda sadece yetenek değil yürek ve akla ihtiyaç vardır. Takımımda bunu yaptığımı düşünüyorum. Son maçta birçok oyuncunun tempo arttırmasını hayranlıkla izledim. Tam yoruldukları yerde can siperane oynaması hem taraftarı hem arkadaşlarını coşturuyor."

"Fenerbahçe ile ne alakası var?"

"Sezon başında bile sakatlık olur diye iki günde bir maç yapmıyoruz şimdi nasıl yapacağız. Bir de sakatlanacak milli takım oyuncusu. Doping olayında bir kişinin işgüzarlığı hem Fenerbahçe'yi hem Federasyonu zorda bırakıyor. Halbuki ne alakası var Fenerbahçe'yle?

Osmanlıspor alt liglerden geldi. Gayet iyi bir çıkış yaptı. Chelsea bir senede darmadağın oldu. Başkasının başına gelen bizim de başımıza gelebilir. Üç kupadan birini aldık. UEFA'dan elendik, kupadan elendik. UEFA'ya üzüldüğümü söyleyebilirim. Bu takım gruplardan rahat çıkıp üst turda olması gerekiyordu. O yüzden üzgünüz."

"Trabzon'da bunlar oldu"

"Ben işimi düzgün yapmak zorundayım. Bu sonuçları daha önce de alabilirdim. Ama bunun ekonomik, teknik, idari tarafı var. Camianın gücü var. Bursaspor şampiyon olmasına rağmen o gücü sağlayamadı. Potansiyeli var. Elinde en iyi oyuncusunu tutamayan kulüp, o yarışta kaybetmeye mahkumdur. Trabzon'da bunlar oldu. Ürettiğimizle yarıştık. Sonuç aldıkça sizi başarısız gördüler. O günkü ikincilik alınan puan itibariyle başarıdır. Biz gönüllerin değil aynı zamanda gerçek şampiyon olmak istiyoruz dedik. İkisi de gerçekleşti."

Savunmaya takviye

"Şampiyonlar Ligi Beşiktaş'a yakışır. Orada olmak zorunda. Savunmada takviyeye ihtiyaç var. Gelecekle ilgili yapacak en acil iş, gitmesi gereken ve gelmesi gereken oyuncuların hazırlanmasıdır. Sezona girdiğimizde kamp dönemi önemli. Yeni bitti lig bizim için. Hoca ve yönetimler her an değişebiliyor. Değişse de değişmese de fikrimi söylüyorum. Transfer yapılması gerekir. Projeleri devreye sokarken transferi konuştum. Transfer önce tekniktir, sonra ekonomiktir, sonra idari ve psikolojiktir. Hepsini düşünüp başkan ve yönetim karar verir. Gelecek yıl ben burada kaldığım müddetçe, şampiyonluk dışında bütün kupaları almışsam, Avrupa'da önce gruptan çıkmak istiyorum. Beşiktaş'ın her sezon başında tarihinde şampiyonluklar var. Şampiyonluğa oynamam diyemez."

"Ayrıl deseler ayrılırım"

"Ben geldiğimde sadece oyuncuların ödemeleriyle konuşmuştum. Benim önüme konulan mukaveleye imza attım. Orada 2+1 yazıyor. Ayrıl deseler ayrılırım. Bırakın pazarlık yapmayı, geçmişle ilgili muhakemeyi konuşmuş değiliz. Bu sadece kulübün yürümesiyle ilgili. Benimle ilgili sorun yok şu anda."

"Üzüldüm ama haksızlık yapıldı"

"Ömer Hayyam'ı iyi incelemek lazım. Bir şeyler yaşayınca sözler anlam kazanır. Kaybetseydik burada yalnızdık bakma kalabalık olduğumuza. O dönemde de birtakım haksızlıklar yapılıyordu. Bursa'dan ayrılırken üzüldüm, ama haksızlık yapıldı. Beşiktaş'ın sessizliği artık çok büyük ses getiriyor. İnsanlar daha dik duruyor. Sanki Fenerbahçe-Galatasaray rekabeti içerisinde geride kaldı. Trabzonspor da bu sıkıntıları yaşadı. Şu an daha güçlendi. Ancak o dönem öyle bir sorunumuz vardı."

"Gökhan Töre Türkiye'nin en iyi oyuncusu"

"Oyuncu var ama önce takım var. Bireyden önce takım var. Kurallar var, prensipler var, ilkeler var. İşini iyi yapanlara anlayış gösterebiliriz. Bizim hiçbir sorunumuz yok. Herkesin bir katkısı var. Oyuncunun alması ve bizim vermemiz önemli olan. Bizim eksiklerimiz var. Farklı oyuncu grupları vardır. Bir oyuncu vardır çok yeteneklidir, kendiyle kavgalıdır. Bir oyuncu vardır kendine yol arıyordur. Bunları yönetmek kolay değil. Bu bir ekibin işi. Zaten siz yazıp çiziyorsunuz. Hak ettiğimizi düşünüyoruz ama çok da fazlasına gerek yok. Gökhan Töre Türkiye'nin en iyi oyuncusu. Sakatlığı nedeniyle oynayamıyor diye çok üzülüyorum. Kendimi sorumlu hissediyorum. Kerim'in yetenekleri var ama çok eksikleri var. Algılamada sorunları var. Koşuları çok iyidir ama ne zaman yapacağınızı bilmezseniz sıkıntı yaşarsınız."

"Mario neyse Cenk odur"

"Kerim'i, Gökhan'ı daha iyi yapmak durumundayım. Cenk sezon başında iyiydi ama yedek kaldı. Cenk bundan nemalansaydı kaybedecekti. Bugün hiçbir kaybı yok. Mario neyse Cenk odur. Gün gelecek Cenk eleştirlecek. Olabilir bunlar. Türk oyuncular altyapıdan gelirken çok eksik geliyorlar. "

"Gomez ile ilgili bir şey söylemek doğru değil. Oyuncu burada mutlu, başarılı neden gitsin? Gidecekse ekonomiktir ya da rahat evine gidecektir. Ancak bize gitmesiyle ilgili bir şey gelmedi. Buraya geldiğinde iyi halde değildi. O değerlendirir, düşünür, kendisini daha iyi kılacak bir takım yoksa gideceğini düşünmüyorum."

"Çok iyi oynadı diyorsunuz. Ne oynadı?"

"Savunma yapanları siz kandırıyorsunuz. Çok iyi oynadı diyorsunuz. Ne oynadı? Oyunu bozdu. Uzun vadede başarılı olamazlar. Savunmada bekleyip kazanan büyük takım görmedim. Hücum etmek demek, savunma yapmamak demek değildir."

Muslera yorumu

"Savunmayı da iyi yapıp, hücumu da iyi yapıyorsanız başarılı olabilirsiniz. Topu alan bir oyuncu eğer göze hoş gelen hareket yapmıyor, topu ileri taşıyamıyorsa bana anlamsız geliyor. Tabii ki savunma anlayışını bilecek. Onlar başka şeyler. Hiç savunma yapmıyoruz demek değildir bizim yaptığımız. Tolga bu sene bütün antrenmanlara çıktı. Geçmişin izleri yok mu? Var. İki Akhisar maçında hakikaten sıkıntı yaşadık. Bazen oluyor insanda, kopuyorsunuz. Koptuğun anda bitti işte. Muslera geçen senenin en iyi kalecisiydi bu sene kötü goller yedi. Kötü kaleci değil ama kötü goller yedi. Hücum eden takımın kalecisi ve savunması olmak zordur. Tesadüfen iş yaparsanız tesadüfen sonuç alırsınız. O da uzun süreli olmaz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.