İşte Mario Gomez'in Beşiktaş'ta kalma şartı!

İşte Mario Gomez'in Beşiktaş'ta kalma şartı!
Beşiktaş'ın Alman yıldızı Mario Gomez, NTV Spor canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

Golcü isim, Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olma hedefiyle bir kadro kurulması sözünün verilmesi şartıyla Beşiktaş'ta kalabileceğini söyledi.

İŞTE GOMEZ'İN SÖZLERİ...

"Bu şampiyonluğun çok büyük anlamı var. Her oyuncu bu mesleği şampiyon olmak için yapar. Her zaman kupalar kazanmak için mücadele edersiniz. Stuttgart ve Bayern'de şampiyonluklar yaşadım ama Fiorentina'da pas geçmiştim. Burada heyecan çok fazlaydı. Yeni bir stadyum açılacaktı ve duygu yoğunluğu çoktu. Vodafone Arena'da 3 maç oynadık ve kupayı orada kaldıracağız. 6 yıl aradan sonra kupa kaldıracağız. Bu duygunun ötesi yok."

"Fiorentina'da iki senemin iyi geçmediği açık. Beklentilerin altında kaldım. Onlar çıtayı çok yüksek koydu şampiyonluk için. Çok iyi başlamıştık. Rossi ile iletişimimiz çok iyiydi. Ardından diz sakatlığı geçirdim.İyileşme süreci ilk olarak 2 aydı sonrasında 5 ay daha çıktı. Dünya Kupası'nı kaçırdım. Sakatlık sürecim 7 aya çıktı. Fiorentina'da ikinci sezonum fena geçmedi. 12-13 civarında gol attım. Tottenham'a karşı iyi maçlar çıkardık. Fiorentina'da işler mükemmel gitseydi buraya gelemeyecektim ve buradaki muazzam duyguları yaşayamayacaktım."

"Fiorentina'dayken bana 'Bu oyuncuları alacağız' dediler ama o transferler gerçekleşmedi. Verilen sözler tutulmadı. B enim için kulübün beklentileri çok önemli. ORada bu konuda yanıldım. Beklentilerime cevap veremediler. Fiorentina'dan ayrılırken şampiyonluk için oynayan bir takıma gitmek istediğimi söyledim kendi kendime. Bir de EURO2016 hedefi benim için çok önemliydi. Beşiktaş'la görüşmeye başladım. Türkiye'den başka kulüplerle de görüşmelerim oldu. Beşiktaş'ı izlediğimde benim oyun stilime uygun olduğunu gördüm ve Beşiktaş'ı seçtim."

"BAYERN MÜNİH İLE BEŞİKTAŞ AYNI SEVİYEDE"

"Almanya'da Türk kulüpleriyle ilgili bir ön yargılar var. Galatasaray'ı Fenerbahçe'yi Beşiktaş'ı gördüğünüzde çok büyük kulüpler. Bayern Münih ile Beşiktaş aynı seviyede diyebilirim. Nereye gidersek gidelim stadyumlarda taraftarlarımızı gördüm. Almanya'da Türkiye futboluyla ilgili bilgiler 10 yıl öncesinden. Güncel bilgiler yok. Ben 1 senedir buradayım ve görüşlerim çok olumlu. Stadyumlar çok güzel. İyi oyuncular var. Beşiktaş dünya çapında olmasa da Türkiye futbolunda Bayern Münih ile eşdeğer."

"Bursaspor'un nasıl futbool oynadığını biliyordum. Bunlar bana anlatılmıştı. Şenol Güneş'in sistemini oradan gördüm. Kadro da benim için çok önemli. Gökhan Töre ve Quaresma kanatlarda, Sosa'yı Bayern'den tanıyordum. O zaman Avrupa'ya yeni gelmiş genç ve yetenekli bir oyuncuydu. Bunlar Beşiktaş'a gelmemde etkili oldu. Tabii ki Şenol Güneş'in beni istemesi çok önemliydi."

"SEZON BAŞINDA EKSTRA İDMANLAR YAPAYIM DEDİM"

"Geldiğimde Şenol Güneş'e 'Ben artık 30 yaşındayım. Fiorentina'da bir türlü toparlanamadım. İstediğim seviyelere gelemedim. Önemli olan %100 hazır olmam. Gerekirse ekstra antrenmanlar yapayım.' dedim. İlk 5-6 idman öyle şeyler yaptık ki keşke söylemeseydim dedim içimden. Ardından hoca benimle konuşup ilk maçlarda beni oynatmayacağını, kendimi bulmamın daha önemli olduğunu, hazırlık kampında aklında bir kadro kurduğunu ve onunla başlayacağını söyledi. Kötü bir dönem değildi. Ben de böyle olmasını istiyordum. İlk iki maç oynamadım. Üçüncü maçtan itibaren oynamaya başladım ilk golümü 4. maçta attım. Sonradan form seviyem sürekli yükseldi ve buralara geldik."

"Her zaman mümkün olduğunda çok gol atmak isterim. Sezon başında kıyaslamalar yapılıyordu Van Persie ile. Benim hedefim gol kralı olmak değil şampiyonluktu. Almanya'da Bayern Münih'le gol kralı oldum ama Dortmund'u arkasında kaldık. Beni geçen olursa bunu dert etmem. En önemli duygu Osmanlıspor maçından sonra yaşadığımız duygu. Kupa kazanmak bambaşka bir önem. 26-28 arasındaki farkı bilmiyordum, hatırlattılar. Bayern'le 28 gol atmıştım. Benim için çok da önemli değil aslında."

"GELECEK SEZONUN PLANLAMASI BENİ TATİMİN EDERSE..."

"Fiorentina'da bir hata yaptım ve o hatadan ders çıkarıp kesin kararı sezon sonunda vereceğimi söyledim. Takımın transfer politikasına, teknik direktörün felsefesine göre kararımı vereceğimi söyledim. Ama önce şampiyonluğu düşündüm. Artık ligi bitirdik. Başkanla yaptığımız konuşmada gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağımızı söyledim ve yatırım olması gerektiğini söyledim. Başka kulüplerle görüşmedim. Sadece Beşiktaş'la görüştüm. Gelecek sezonun planlaması, transfer politikası beni tatmin ederse burada kalma konusunda iyimserim. Ligi yarın bitiriyoruz. Sonrasında menajerim gelecek ve her şeyi konuşacağız."

"Beşiktaş'ta kalmak için Şampiyonlar Ligi harika bir hedef. Şampiyonlar Ligi'ni kazabiliriz demiyorum. Kazanabileceğimizi düşünmüyorum ama orada maçlar kazanabiliriz. Çok iyi bir takımız. Bu sezon Avrupa Ligi'nde Sporting maçını hatırlatayım. Orada bazı anlarda savunma yapmak zorunda kaldık. Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid, Manchester City ve Benfica ile aynı grupta olabiliriz. Harika bir stadyumumuz var ve iyi bir takımız. Bunu daha ileriye götürerek Şampiyonlar Ligi'nde bir hedef koyup ona doğru gitmeliyiz."

"GALATASARAY VE FENERBAHÇE'YE ATTIĞIM GOLLER ÖZEL"

"Gollerimi birbirinden ayırmıyorum. 30 metreden de 1 metreden de attığım goller benim için hep aynı mutluluğu veriyor. Maçı kazandıran goller daha önemli oluyor tabii ki. Taraftarlar için Galatasaray ve Fenerbahçe'ye attığım goller biraz daha özel. Bunun farkındayım."

"Samuel Eto'o 'Türkiye Ligi İtalya Ligi'nden daha iyi bir lig' demişti. Şaka mı yaptı bilmiyorum. Ben farklı ülkelerde yaşamnayı hiç sorun etmiyorum. Ama iş saha içine geldiğinde durum farklı. İtalya'da oyun Almanya'ya kıyasla daha yavaş. Savunmacılar çok sert ve forveti çok rahatsız ediyorlar. Burada ise çok iyi bir takımla oynadığımız için goller atabiliyorsunuz. Takım bütünlüğü bu konuda çok önemli. Attığım gollerle şampiyonluğa katkı sağladım. Bunun gururunu yaşıyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.