Demirtaş'ın Diyarbakır açıklaması ne anlama geliyor

Demirtaş'ın Diyarbakır açıklaması ne anlama geliyor
HDP eş başkanı Selahattin Demirtaş'ın Diyarbakır'da yaşanan ve sivil Kürt vatandaşların ölümüne neden olan PKK eylemiyle ilgili yaptığı açıklama ne anlama geliyor?

Bölücü terör örgütü PKK, kahpe eylemlerini sürdürürken, geçtiğimiz günlerde de Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bomba yüklü kamyonu infilak ettirdi, kendilerine engel olmak isteyen 13 sivil vatandaşın ölümüne neden oldu. PKK eylemi üstlendi de.

HDP eş başkanı Selahattin Demirtaş dünkü Meclis grup toplantısında kahpe saldırıyla ilgili, "Böylesi bir olayın meşru gerekçesi olamaz. En net ifadeyle kınadığımızı ifade etmek istiyorum. Böylesi durumda sorumluların çıkıp özür dilemesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Demirtaş'ın, eylemi kınayıp, eylemi üstlenen PKK'yı özür dilemeye davet etmesi ne anlama geliyor?

PKK'nın askerimizi, polisimizi şehit eden eylemlerinin ardından hiçbir zaman böyle bir açıklama yapmayan HDP eş başkanı, sözkonusu sivil Kürt halkının ölümü olunca eylemi kınayıp, PKK'yı özre davet etmesi "PKK eylemlerinde son derece dikkatli olmalı, eylemlerde Kürtler değil, direk asker, polis öldürülmeli" dediği anlamına gelmiyor mu?

Demirtaş bu duruşu ile, açık açık bunu söylemiş olmuyor mu?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum