Halil Berktay’dan şok ifşaat

Halil Berktay’dan şok ifşaat
FETÖ tetikçisi Taraf’ın eski yazarı Halil Berktay'dan "Pelikan Dosyası" itirafı: Bildiriyi yazanlarla yemek yedim!

Halil Berktay, “Serbestiyet” adlı internet sitesindeki yazısında, Pelikan Dosyası'nı yazanları tanıdığını açıkladı. Metni yazanlarla bir yemekte buluştuğunu ve bazı uyarılarda bulunduğunu iddia eden Halil Berktay "Dinlediler, dinlediler ve sonra, kendi daracık perspektiflerinden, çeşitli kızgınlıklarını bir kere daha anlatmaya koyuldular. Nitekim üzerinden iki ay geçti; o genç çocuklar 'Pelikan Dosyası'nı kaleme aldı" ifadesini kullandı.

Berktay, Pelikan Bildirisi'ni yazanlarla bir araya geldiğini belirtirken "İçinde bulundukları haleti ruhuyeden endişeye kapıldım" dedi. Söz konusu isimleri uyardığını anlatan Berktay, "Gerçekten oturup bir yemek yemiştik. Neden dar değil geniş çizgici olmak gerektiğini anlatmaya çalışmıştım. Dinlediler, dinlediler ve sonra, kendi daracık perspektiflerinden, çeşitli kızgınlıklarını bir kere daha anlatmaya koyuldular. Nitekim üzerinden iki ay geçti geçmedi; o genç çocuklar Pelikan Dosyası'nı kaleme aldı" diye yazdı.

Bildiriyi yazanlar için "kişisel öfkelerinin esiri oldular" diyen Berktay'ın yazısındaki ilgili bölüm şöyle:

“Dinlediler, dinlediler -- ve sonra, aynen yukarıda özetlediğim gibi, kendi daracık perspektiflerinden, çeşitli kızgınlıklarını bir kere daha anlatmaya koyuldular. Oracıkta ümitsizliğe kapıldım. Bunların hiçbir şey öğreneceği ve anlayacağı yok, diye geçirdim içimden. Biraz sonra özür dileyip ayrıldım. Beni geçiren arkadaşım iyimserdi. ‘Çok iyi oldu, böyle böyle gelişecekler’ gibi bir şeyler dedi. Bense çok farklı izlenimlere sahiptim. İçimden, bunlar asla bütünü göremez; tek tek ağaçlardan başlarını alıp ormanı göremez; ormanı bırak, burunlarının ucundan milim ötesini göremez diye geçiriyordum. Nitekim üzerinden iki ay geçti geçmedi; o genç çocuklar ‘Pelikan Dosyası’nı kaleme aldı. İster istemez, Marksizm adına gösterdiğim kendi zihniyet ve hissiyat gaddarlıklarımı da hatırladım. Yoksa tarih gerçekten tekerrürden mi ibaret?”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.