Kalın'dan randevu talebine yalanlama

Kalın'dan randevu talebine yalanlama
İbrahim Kalın, AK Parti Genel Merkezi'nin yeni genel başkanın belirlenmesi için yapılan temayül yoklamalarını Erdoğan'la paylaşmak için randevu talep ettiği iddiasını yalanladı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basın toplantısında konuştu.

Kalın'ın açıklamalarından satır başları:

Kırım Tatar Meclisi'ne yapılanları kabul etmediğimizi bir kez daha ifade ediyoruz. 15 Mayıs'ta Filistinlilerin büyük göç hareketinin de yaşandığını biliyoruz. Bu felaket de hala devam etmektedir. 

Ortadoğu barış sürecinin en temel konularından bir tanesi topraklarından zorla sürülen Filistinlilerin geri dönüş haklarıdır. 

Beşiktaş'ı bu vesileyle tebrik ediyoruz. Tüm camiaya hayırlı uğurlu olsun. Fenerbahçe basketbol takımını da tebrik ediyoruz. 

İnsani zirve önümüzdeki hafta İstanbul'da gerçekleşecek. Bu zirve büyük önem arz ediyor. Son yıllarda dünyada yaşanan insani krizlerin yüzde 80'den fazlası iç savaşlar, işgallerle ilgilidir. Uluslararası toplum olarak alınması gereken önlemler bu zirvede masaya yatırılacak.

60 milyona yakın insan bir şekilde çatışma ve şiddet ortamı içerisinde bulunmaktadır. Bunların takriben yarısı da çocuk ve genç nüfustan oluşmaktadır. 

"DAHA BÜYÜK SALDIRININ ÖNLENMİŞ HALİDİR"

Gerek Türkiye topraklarında gerek Türkiye dışından gelen terör saldırıları konusunda zorlu bir dönemden geçiyoruz. Türkiye terör belası nereden gelirse gelsin bununla  mücadele etmeye sonuna kadar kararlıdır. Diyarbakır'da yaşanan elim hadiseyle ilgili birkaç noktanın da altını çizmek isterim. Bu daha büyük saldırının önlenmiş halidir. Kalabalık bir şehir merkezinde gerçekleşebilirdi. 

Biz terörle bu şekilde mücadele ederken hala birilerinin ses çıkaramaması da ayrıca ibretamiz bir tabloya işaret etmektedir. Eli kanlı, 600 bine yakın insanın ölümüne neden olan kanlı Esed rejimine laf edemeyenler kalkıp Türkiye devletini, genelkurmay başkanını, askerini suçlayabilmektedirler.

Türkiye'nin yabancı teröristlere göz yumduğunu söylemek öncelikle kendi ülkelerindeki teröristleri başka ülkelere gönderdiklerini de biz iyi biliyoruz. Bugüne kadar 3000'e yakın DEAŞ hedefi vurulmuştur. 

Beşiktaş'ı bu vesileyle tebrik ediyoruz. Tüm camiaya hayırlı uğurlu olsun. Fenerbahçe basketbol takımını da tebrik ediyoruz. 

PARİS VE BRÜKSEL ÖRNEĞİ

 Suriye'de atılması gereken adımlar konusunda ülkemizin dile getirdiği tezlerin ne kadar haklı olduğunu görüyoruz. Milyonlarca mülteci hala ortada. Biz nasıl Paris ve Brüksel saldırılarda açık tavır sergilediysek onlar da açık ve net tavır sergilemeliler. 

Ülkemiz en az gelişmiş ülkeler toplantısına da ev sahipliği yapacaktır. Dünyanın garip gurebasına sahip çıkma tavrının en somut göstergelerinden bir tanesidir bu. Bu ülkelerin temel meseleleri de Antalya'da ele alınacak. 

SOYKIRIM İDDİALARI

24 Nisan meselesini biz atlatmıştık fakat Ermeni soykırımı iddiaları konuları gündeme getirilmeye devam ediyor. Almanya'da 2 Haziran'da bir oylama olacak. Biz henüz metni görmüş değiliz. Metin elimize geçtiğinde daha net bir değerlendirme yapma imkanımız olacak. 

Soykırım iddiası ciddi bir iddiadır. Türkiye başka hiçbir ülkenin atmadığı adımları attı. Ortak tarih komisyonu çağrısına yanıt gelmedi. Burada çok basit bir soru soruyoruz. Peki, siz neden korkuyorsunuz? Bu çağrımız hala geçerlidir. 

Yaşanan hadiselerin inkar edilemez bir gerçek olduğu söyledik. Hukuki bir delil olmadan 1915 olaylarının katliam olarak ifade etmeye çalışmak hukukun üstünlüğü ilkesi ile de çelişir. 

"BAŞBAKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

AK Parti'nin kendi istişare süreçleri ile alınan bir kararın hayırlı olmasını diliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız da hizmetlerin müstesna bir yere sahip olduğunu ifade ettiler. Ben de bu vesile ile sayın Başbakanımıza teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. 

"RANDEVU HABERİ YALAN"

AK Parti Genel Merkezi'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan randevu talep ettiği ve görüşmede yeni genel başkanın belirlenmesi için yapılan temayül yoklamaları sonuçlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan ile paylaşılacağı iddia edilmişti. 

Konuyla ilgili iddiaların gerçekliği sorulan İbrahim Kalın, "Yarın sayın Başbakanımız Cumhurbaşkanımıza veda ziyaretinde bulunacak. Takvimin nasıl işleyeceğini görüşerek karar verecekler. Ondan sonra biz de detayları kamuoyuyla paylaşacağız. Öte yandan AK Parti'den bize gelen bir randevu talebi yok, nereden çıkarıyorsunuz bilmiyorum." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.