Bülent Arınç'tan konferans iptaline tepki açıklaması

Bülent Arınç'tan konferans iptaline tepki açıklaması
Turgut Özal Üniversitesi'nde vereceği konferans son anda iptal edilince sinirlenen Bülent Arınç, yazılı bir açıklama yaptı. Konferansın siyasi baskılar sonucu iptal edildiğini ima eden Arınç, her cümlesi olay ifadeler kullandı.

Turgut Özal Üniversitesi'nde öğrencilerin daveti üzerine vereceği konferans son anda iptal edilince sinirlenen Meclis eski Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yazılı bir açıklama yaptı.

Arınç, twitter adresinden yaptığı 4 sayfalık yazılı açıklamada, konferansın siyasi baskılar sonucu iptal edildiğini ima etti.

Bülent Arınç açıklamasında "Siyasi veya idare makamlardan gelen ya da gelebilecek olan bu tür susturma çabaları gerçekleri duymayı istememek ve duyulmasını engellemek kaygısı ile açıklanabilir" dedi.

Arınç'ın açıklamasından dikkat çeken bir bölüm de şöyle:

"14 yılda 90'ın üzerinde yeni üniversite açmış olmanın gururunu yaşayan AK Parti'nin halen iktidarda bulunduğu bir dönemde, halkın çocuklarının tertip ettiği konferanslar iptal ediliyor ya da ettiriliyorsa, bu durum, iptal edici ya da ettirici mercilmer için bir utanç vesilesi ve milli iradeye saygısızlıktır."

Arınç açıklamasını Yunus Emre'nin "Yerden göğe küp dizseler / Birbirine bent etseler / Aradan birin çekseler / Seyreyle sen gümbürtüyü..." dörtlüğüyle bitirip, "Şimdi seyreyelim Mevla neyler, neylerse güzel eyler" dedi. 

1-063.gif2-041.gif3-020.gif4-009.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum