Liverpopl Sevilla maçı skor kaç kaç sona erdi?

Liverpopl Sevilla maçı skor kaç kaç sona erdi?
Uefa avrupa liginde heyecan devam ediyor. Bu akşam sevilla ve liverpool karşı karşıya gelecek. Peki maç saat kaçta hangi kanalda naklen yayınlanacak. Liverpool sevilla maçı şifresiz kanallar var mı? İşte detaylı bilgiler...

Liverpool Sevilla arasında oynanacak UEFA Avrupa Ligi final mücadelesi sonrası, Avrupa'nın en büyük 2. kupasının sahibi belli olacak. UEFA Avrupa Ligi'nde 2015-2016 sezonu final maçı İsviçre'nin Basel şehrinde oynanacak. Futbolseverlerin merakla beklediği Liverpool Sevilla futbol maçına St. Jacob-Park Stadı ev sahipliği yapacak.

LİVERPOOL 1-3 SEVİLLA

LİVERPOOL SEVİLLA AVRUPA LİGİ FİNALİ NE ZAMAN?

Jurgen Klopp önderliğinde Manchester United, Borussia Dortmund ve Villareal gibi takımları devirip finale gelen Liverpool ve Shakhtar ile Ath. Bilbao gibi devleri saf dışı bırakan Sevilla arasındaki final 18 Mayıs Çarşamba akşamı oynanacak.

LİVERPOOL SEVİLLA AVRUPA LİGİ FİNALİ SAAT KAÇTA?

Liverpool Sevilla UEFA Avrupa Ligi final maçı TSİ 21.45'te başlayacak.

LİVERPOOL SEVİLLA AVRUPA LİGİ FİNALİ HANGİ KANALDA?

Nefeslerin tutulacağı tarihi müsabakayı Türk futbolseverler, TRT1'den naklen ve şifresiz olarak ve Tivibu Spor kanalından naklen şifreli olarak izleme şansına sahip olacak.


LİVERPOOL'UN GOL GİRİŞİMİ DAHA FAZLA
Maç öncesi istatistiklerde Liverpool'un Sevilla'ya göre daha üstün olduğu gözlerden kaçmıyor. UEFA Avrupa Ligi'nin 2015/2016 istatistiklerine göre Liverpool, rakip fileleri turnuva boyunca 18 kez havalandırırken, Sevilla 14 gol ile bu başarının biraz altında kalıyor.Gol yollarında da üstünlüğünü ortaya koyan Liverpool, toplamda 235 gol girişiminde bulunmuş, buna karşılık Sevilla sadece 102 gol girişimi ile İngiliz ekibinin bayağı gerisinde kalmıştır.Liverpool için bu pozisyonların 87 adeti kaleyi bulurken, Sevilla için sadece 38'i bu istatistiği yakalamıştır. Ayrıca Liverpool'da kaleyi bulmayan şutların sayısı 84, Sevilla'da ise 36'dir.

SEVİLLA DAHA CENTİLMEN
Sevilla ile Liverpool'u karşılaştırdığımızda ise Liverpool'un biraz daha sert bir futbol oynadığı düşünülebilir. Turnuva boyunca 186 faul yapan Liverpool'un, rakibi Sevilla'nın işlediği 106 faul sayısı düşünülürse daha agresif bir oyun tutumu içerisinde olduğu söylenebilir. Liverpool'un yaptığı faul kadar maruz kaldığı da söylenebilir. Rakibi Sevilla 96 kez faule maruz kalırken, Liverpool 156 kez faule boyun eğmek zorunda kalmıştır.

PAS YÜZDELERİ LİVERPOOL'U GÖSTERİYOR
Her iki takımın pas yüzdelerine bakılacak olursa, Liverpool'un 6642 pasın 5891'ini adrese teslim ettiği ve bunun başarı yüzdesinin %88,6 olduğu,
Sevilla'nın ise 3668 pastan 3143 adetini sorunsuz tamamladığı ve bunun başarı oranın ise %85,6 olduğu ortaya çıkıyor.
Bu sonuçlar ile Liverpool'un paslaşmada Sevilla'ya göre %3 daha başarılı olduğu söylenebilir

13. FİNAL: İSPANYA 7-5 İNGİLTERE

İki ülke takımlarının 13. finali İspanya ve İngiltere temsilcileri bu yıl Avrupa kupalarında 13. kez finalde kozlarını paylaşacak.

Daha önceki 12 finalde İspanyollar 7, İngilizler 5 kez kupa sevinci yaşadı.

Avrupa’nın bir numaralı kupası Şampiyonlar Ligi’nde 1981’de Real Madrid’i 1-0 yenen Liverpool, İngilizlere bu organizasyonda İspanyollar karşısındaki tek şampiyonluğu yaşattı.
Barcelona 2006’da Arsenal’ı 2-1, 2009 ve 2011’de Manchester United’ı 2-0 ve 3-1’lik skorlarla geçerek İspanyollara şampiyonluğu getirdi.

Avrupa’nın iki numaralı organizasyonu UEFA Kupası’nda Liverpool, 2001’de Alaves’e karşı, Sevilla da 2006’da Middlesbrough önünde galip geldi.

2010’da ise Atletico Madrid, Fulham’ı uzatmada 2-1 mağlup ederek kupaya uzandı. UEFA Kupa Galipleri Kupası’nda 1963’te Tottenham, Atletico Madrid’i 5-1, 1971’de Chelsea, Real Madrid’i 2-1, 1991’de Manchester United, Barcelona’yı 2-1 yenerek İngilizleri zafere taşıdı.

1980’de Arsenal’ı penaltılarla 5-4 yenen Valencia ile 1995’te Arsenal’ı uzatmada 2-1 mağlup eden Real Zaragoza, bu kupada İngiliz takımlarını geçen İspanyol kulüpleri oldu.

FİNALİN DEĞERİ 561 MİLYON EURO!

UEFA Avrupa Ligi finalinde yarın karşılaşacak İngiltere’nin Liverpool ve İspanya’nın Sevilla takımlarının toplam futbolcu değeri 561 milyon 450 bin euro.

Alman internet sitesi Transfermarkt’ın verilerine göre Liverpool’un tahmini piyasa değeri 365 milyon 350 bin euro, Sevilla’nın ise 196 milyon 100 bin euro oldu.

Liverpool’da Roberto Firmino 35 milyon euro takımının en değerli ismi konumunda bulunurken, Sevilla’da geçen sene Dnipro’dan transfer edilen kanat oyuncusu Yevhen Konoplyanka ile Polonyalı futbolcu Grzegorz Krychowiak 25’er milyon euro en pahalı futbolcular olarak göze çarptı.

EN ÇOK KAZANAN REYES

İspanyol Jose Antonio Reyes, UEFA Kupası’nı 4 kezle en fazla kazanan futbolcu olarak dikkati çekiyor.

Bu sezon da Sevilla’nın kadrosunda bulunan ve 5. defa aynı kupayı kaldırmayı hedefleyen Reyes, Atletico Madrid ile 2010 ve 2012, Sevilla ile 2014 ve 2015’te mutlu sona ulaştı.

İngiliz Ray Clemence, İtalyan Giuseppe Bergomi ve Nicola Berti ile Portekizli Beto, UEFA Kupası sevincini üçer kez yaşadı.

Bergomi ve Berti, kupayı 1991, 1994 ve 1998 yıllarında Inter formasıyla kaldırdı. Clemence, 1973 ve 1976 yıllarında Liverpool formasıyla, 1984’te de Tottenham takımıyla kupaya uzandı.

Sevilla’nın kupayı alması halinde 4. kez bu başarının altına adını yazdıracak kaleci Beto ise 2011’de Porto, 2014 ve 2015’te Sevilla ile şampiyonluk gördü.

EN ÇOK FORMA GİYEN OYUNCU BERGOMİ

UEFA Kupası’nda en çok forma giyen oyuncu, İtalyanların unutulmaz ismi Giuseppe Bergomi oldu. Bergomi, Inter formasıyla 96 UEFA Kupası maçına çıktı. Frank Rost, Werder Bremen, Schalke 04 ve Hamburg formalarıyla 90 maçla ikinci, Yunan forvet Dimitris Salpingidis ise PAOK ve Panathinakos formalarıyla 76 maçla üçüncü sırada yer aldı.

İlk gol Güney Afrikalı futbolcudan Uluslararası Fuar Şehirleri Kupası adı altında 1955’te başlayan organizasyonun ilk maçı 4 Haziran 1955’te İsviçre’de Charlton ile Basel arasında oynandı.

Charlton’ın 5-0 kazandığı bu maçta kupanın ilk golünü de İngiliz takımının Güney Afrikalı oyuncusu Eddie Firmani attı. Turnuvanın ilk hat-trick’ini Arsenal’ın forveti Cliff Holton yaptı.
1971’de UEFA Kupası adı altında düzenlenen ilk kupayı İngiliz takımı Tottenham müzesine götürdü.

Başlangıçta iki ayaklı finallerle oynanan kupada, 1998’den itibaren tarafsız sahada yapılan tek maçlı finallere dönüldü. Paris’teki Parc des Princes Stadı’nda Inter ve Lazio arasında oynanan bu finali Inter takımı 3-0 kazandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.