Cebinizdeki Anahtar: Kişisel Gelişim Kitapları

Cebinizdeki Anahtar: Kişisel Gelişim Kitapları
​Yeni Hayat adlı romanının açılışını “bir gün bir kitap okudum ve bütün hayatım değişti” diyerek yapan Orhan Pamuk’un bu cümlesini kişisel gelişim kitapları için uyarlamak mümkün.

Sınırlarınız, sahip olduğunuz güçler ve yetenekler konusunda farkındalık kazanmanızı; gerek kendinizin gerek karşınızdakilerin davranışlarına anlam verebilmenizi ve değişim için gerekli motivasyonu oluşturabilmenizi sağlayan kişisel gelişim kitapları aslında bir anlamda rehber işlevi görür. Bugününüzü anlamlandırarak, geleceğinizi şekillendirebilmenize imkan tanır.
 

Hemen hemen her kişisel gelişim kitabı kendinizi nasıl geliştirebileceğinize ilişkin ipuçları ile doludur. Kendi başınıza yapabileceğiniz pratik uygulamalardan, nefes egzersizlerine; chi enerjisinin kullanımından, yeteneklerinizi hayallerinizin ötesine taşıyacak ödevlere kadar yaşamızı değiştirmek üzere tasarlanan satırlarla dolu “Aşkın İstilası Yol” bu kitaplardan biri. Metin Hara’ya ait eser, en çok satanlar arasında yer alıyor. Judith Malika Liberman tarafından yazılan ve yine en çok satan kitaplar arasında bulunan “Masal Terapi” ise masalların kişiye rehberlik etmesi, iyileştirmesi, dönüştürmesi için imkan sunuyor.

Yol Göstericinizi, İlhamınızı Bu Kitaplarla Bulun

Kişisel gelişim kitapları; sosyal hayatta daha verimli, etkili, güçlü olmanızı; farklı düşünce açıları kazanmanızı sağlar. Örneğin; etkili, ilham verici bir sunum yapmak için ihtiyaç duyduğunuz bilgileri, uzman görüşlerini bir araya getiren “TED Gibi Konuş”, başarılı TED konuşmalarını çözümleyerek, size topluluk önünde konuşmanın 9 sırrını veriyor. Çok satanlar arasındaki “Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı” adlı, Stephen R. Covey tarafından kaleme alınan kitapta ise, değişimin yarattığı fırsatlardan yararlanabilmeniz için ihtiyaç duyduğunuz bilgelik ve güce nasıl ulaşabileceğiniz anlatılıyor. Liderlik ve başarılı insan ilişkileri kavramlarının örneklerle anlatıldığı eser, kılavuz kitaplarınızdan biri olmaya aday. Başarı, özyönetim, iletişim & sosyal beceriler kategorileri altında yine kılavuz kitaplardan Melike Çelebi’nin “Başka Bir Gün”, Marshall B. Rosenberg tarafından kaleme alınan “Çatışma Ortamında Barış Dili” ve Nurdoğan Arkış’ın “Ben Kimim?” kitaplarını bulmanız mümkün.

Anahtar Kelimelerle Kılavuzunuza Ulaşın

Salvador Dali veya Leonardo da Vinci’nin düşünme tekniklerini kendi işinize uyarlamanızın yöntemlerini sunan Michael Michalko’ya ait “Dahilerin Oynadığı Oyunlar” yeni çıkan kişisel gelişim kitapları arasında yer alıyor. İş hayatında ve özel hayatta kişileri raydan çıkaran çevresel ve psikolojik faktörleri inceleyen; pratik, uygulanabilir tavsiyeler içeren Marshall Goldsmith’in “Triggers” adlı kitabı da yeni çıkanlar arasında. Babil sitesine ait tüm kitap arşivi ise http://www.babil.com/m/kitap adresinde bulunuyor.

Unutmayın; kişisel gelişim kitapları, gelişiminizi sağlamak için en kolay başvurabileceğiniz kılavuzlardır. Dilerseniz ilgi duyduğunuz kategoriyi seçerek, dilerseniz anahtar kelime girerek, dilerseniz çok satanlar ve yeni satanları inceleyerek size kılavuzluk edecek kişisel gelişim kitaplarına kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Keyifli okumalar!

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.