PKK'ya Nusaybin şoku!

PKK'ya Nusaybin şoku!
Güvenlik güçlerinin hız kesmeden devam ettirdiği operasyonlarda büyük darbe alan hain bölücü terör örgütü PKK'nın Kandil’de bulunan örgüt sorumluları arasında 8 Mayıs’ta yapılan telsiz görüşmeleri PKK'nın aldığı darbeyi kanıtladı.

Bölücü terör örgütü PKK'nın Diyarbakır Sur ve Şırnak Cizre'de başlattığı kent kalkışmasında ağır bir yenilgi almasının ardından Mardin'in Nusaybin ilçesindeki terör kalkışmasında da büyük bir darbe aldığı  örgüt üyelerinin kendi aralarındaki konuşmalara yansıdı.

TELSİZ KONUŞMALARINA YANSIDI

İstihbarat birimlerinin tespitlerine göre 8 Mayıs'ta KONGRAGEL (PKK) sözde Kuzey Alan sorumlusu ile sözde Mardin eyaletinde sorumlu düzeyde faaliyet yürüten örgüt mensupları ve Nusaybin'deki unsurlar arasında yapılan muhaberelere göre örgüt, yenildiği Nusaybin'den çekilmeye hazırlanıyor. Örgüt yöneticilerinin bu haberleşmelerde 'geri çekilme, akşamı, düşmanın, dikkatini, itibaren' ibarelerini kodlu biçimde aktardığı istihbarat birimlerince tespit edildi.

KRİPTOYLA HABERLEŞİYOR

Terör örgütü PKK, haberleşmesini kendine özgü basit bir kriptolu dille sağlıyor. İstihbarat birimleri bu basit şifreli iletişim dilini çözmüş durumda. Buna göre Nusaybin'deki terörist grupların, örgüt yöneticilerine geri çekilme konusunda imkân olup olmadığını sorması üzerine, yöneticiler sınır hattından geri çekilme yapılabileceği şeklinde cevap verdi. İlçedeki örgüt mensuplarının geri çekilme konusunda inisiyatif sahibi oldukları da konuşmalara yansıdı. Muhaberelerde örgüt mensuplarının geri çekilirken bazı riskleri de mecburen göze alması gerektiği ve en önemli şeyin 'sağlam bir şekilde çekilmek' olduğu belirtildi.

TUZAK TALİMATI

Şifreli talimatlarda, Nusaybin'deki teröristlere bazı alanlara mayın ve tuzaklamalar yerleştirilmesi ve bu alanların boşaltılarak güvenlik güçlerinin girmesinin beklenmesinin istendiği tespit edildi.

SIRTLARINI PYD'YE DAYIYORLAR

İstihbarat birimlerinin teknik takibine takılan haberleşmelerde, güvenlik güçlerinin son günlerde çok tedbirli davranması nedeniyle çatışma yaşanmasına rağmen etkili sonuç alınamadığı belirtildi ve bazı bölgelerin boşaltılarak güvenlik güçlerinin rehavete kapılmasının beklenmesi istendi. Örgütün, verdiği kayıplar sonrası, "Nusaybin'den Suriye'deki uzantısı PYD bölgesine geri çekilme sürecini başlattığı" değerlendiriliyor.

22 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Terör örgütüne yönelik operasyonlar kapsamında Mardin Nusaybin'de 2, Şırnak'ta 8, Hakkâri Yüksekova'da 2 terörist öldürüldü. Marttan bu yana öldürülen toplam terörist sayısı Nusaybin'de 385, Şırnak'ta 399 oldu. Hakkâri Dağlıca kırsalı ile Kandil'deki terör kampları Avaşin/Basyan da havadan vuruldu. Operasyonlarda biri keskin nişancı 10 terörist öldürüldü.

Sabah

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.