MEB'de ‘Torpil listesi skandalı WhatsApp'ta ortaya çıktı

MEB'de ‘Torpil listesi skandalı WhatsApp'ta ortaya çıktı
Muğla Seydikemer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde mülakatlar yapılmadan hangi müdüre kaç puan verileceğini gösteren bir “torpil listesi” skandalı WhatsApp üzerinden “ilgili kişi” yerine yanlışlıkla okul müdürleri grubuna gönderilince ortaya çıktı

Muğla Seydikemer İlçe Milli eğitim Müdürlüğü'nde ortaya çıkan torpil lisetesi skandalı şok etti.

SINAV 23 MAYIS'TA YAPILACAKTI

23 Mayıs’ta yapılacak okul müdürlüğü mülakatları öncesinde, hangi müdüre kaç puan verileceğini gösteren bir “torpil listesi” hazırladı. İlçe milli eğitimde şube müdürü olarak görev yapan Esma Çelik’in söz konusu listeyi, WhatsAppüzerinden “ilgili kişi” yerine yanlışlıkla okul müdürleri grubuna göndermesi, skandalı ortaya çıkardı.

MÜDÜR OLMAK İÇİN ÇALIŞTILAR AMA

Seydikemer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 23 Mayıs’ta başlayıp 30 Mayıs’a kadar sürecek okul müdürlüğü mülakatları öncesinde bir skandala imza attı. İlçede görevli hangi öğretmenlerin, müdürlük mülakatında kaç puan alacağını günler öncesinden belirleyen ilçe milli eğitim, öğretmenlerin isimleri, branşları ve görev yerlerinin yazılı olduğu bir “torpil listesi” hazırladı.
-torpil-listesi-nde-whatsapp-azizligi-7057350.jpeg

AÇIKCA KOLLANIYOR

Ancak Seydişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli Şube Müdürü Esma Çelik, oluşturulan listeyi WhatsApp mesaj uygulaması üzerinden “ilgili kişi” yerine okul müdürleri grubuna gönderince, skandal ortaya çıktı. Listedeki müdürler isimlerini ve karşılarında daha girmedikleri sınavın puanını görünce şaşkına döndü.
‘Açıkça kollanıyor’

HAKSIZLIKLARA FIRSAT VERİLMEYECEK

Türk Eğitim-Sen Başkanı İsmail Koncuk, konu ile ilgili şube müdürü Çelik hakkında “görevi kötüye kullandığı” geekçesiyle suç duyurusunda bulunacaklarını, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan da (MEB) idari soruşturma açılmasını isteyeceklerini belirterek, : “İnsanlar günlerce, haftalarca bu sınavlara hazırlanıyorlar. Günahtır, ayıptır. Bu mülakatlar maalesef Türkiye’nin her yerinde bu şekilde yapılıyor. Sınavdan önce puanları belirleniyor ve sonuçlar ona göre açıklanıyor. Ve burada baktığımız zaman bir sendikanın üyeleri açıkça korunuyor, kollanıyor. Diğer sendikaların üyesi olan öğretmenlere ise şans tanınmıyor. Bu çeteler vasıtasıyla binlerce müdür geçtiğimiz dönemde görevden alındı. MEB de ne yazık ki bütün olan biteni seyrediyor. Biz hukuken bu olayların üzerine gitmeye devam edeceğiz. Bu ahlaksızlıkları yapanlara fırsat vermeyeceğiz.”

MİLLİYET

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum