Dağlıca'da nefes kesen operasyon

Dağlıca'da nefes kesen operasyon
Bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik Dağlıca'da 16 Mayıs'ta düzenlenen operasyonda 7 terörist gizlendikleri mağarada etkisiz hale getirildi.

Teröristlerin yanlarında bulunan bir Dokça ile çok miktarda yaşam malzemesi de ele geçirildi. 17 Mayıs’ta yine aynı bölgede sürdürülen operasyonlarda, başka bir mağarada saklanan bir keskin nişancı kadın terörist ile uzun süredir kırsalda faaliyet gösteren iki terörist öldürüldü.

Biri ele geçirildi

Mağarada 1 Kanas, 1 adet Bixi, 1 adet Kaleşnikof, 1 adet Jeneratör ve çok miktarda yaşam malzemesi bulundu. Mağaranın büyüklüğü ve ele geçen yaşam malzemesinin miktarına dikkat çeken güvenlik kaynakları, diğer teröristlerin de zaman zaman burada kaldıklarının değerlendirildiğini belirtti. 

Dağlıca’da 16 Mayıs’ta gerçekleştirilen hava harekâtında da İşange Tepe bölgesinde terör örgütüne ait havan mevzii imha edildi. 17 Mayıs’ta 21.00-21.10 saatlerinde arasında eş zamanlı olarak Dağlıca kırsalı ile Avaşin/Basyan bölgesinde tespit edilen hedefler tam isabetle vuruldu. 

Bu arada Ağrı’nın Doğubayazıt ile diyadin ilçeleri arasındaki Tendürek Dağı’na helikopter destekli operasyon düzenlendi. Önceki gün başlayan ve dün devam eden operasyonlara Doğubayazıt 1’inci Mekanize Piyade Tugayı’ndan kalkan Kobra tipi helikopterler de havadan destek veriyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.