PKK’ya verdikçe veriyorlar!

PKK’ya verdikçe veriyorlar!
Türk askeri helikopterinin Rus yapımı SA-7 Grail güdümlü füze ile vurulması, ABD’nin PYD’ye verdiği destek, bölgede “neler oluyor böyle” dedirtiyor.

ABD’nin PYD’nin kontrolündeki Suriye topraklarında üs kurma çalışmaları, Rus yapımı füzelerin PKK’nın eline geçmiş olması, terör örgütüyle ilgili “Gücünün zirvesinde, altın yıllarını yaşıyor” yorumlarının yapılmasına neden oluyor. ABD’nin PYD/PKK terör örgütleriyle işbirliğinden sorumlu yetkilisi brettBrett McGurk, terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD’nin kontrolü altında bulunan Kobani’ye bir ziyaret daha gerçekleştirdi.

McGurk, ikinci kez gittiği Kobani’de PYD Eşbaşkanı Salih Müslim ile görüştü. ABD’li yetkili, PYD’nin üst düzey komutanları ile de görüşerek yapılması düşünülen operasyonlar hakkında bilgi aldı.

Geçtiğimiz Şubat ayında da Kobani’ye giderek PYD ile görüşen McGurk, Türkiye’nin tepkisini çekmişti. Konuyla ilgili açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dost ve müttefik ülkelerin terör örgütü konusunda bir karar vermesi gerektiğini belirterek, “IŞİD ile mücadelede ve Suriye’de ortak ülkeler olarak biz miyiz yoksa oradaki terör örgütleri mi?” ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum