Binali Yıldırım kimdir? yaşı kaç? memleketi ?

Binali Yıldırım kimdir? yaşı kaç? memleketi ?
Adı Ak Parti Genel Başkanlığı için geçen Binali Yıldırım kimdir, yaşı kaç, memleketi gibi sorularının cevapları haberimizin detayında...

Adı Ak Parti Genel Başkanlığı için geçen Binali Yıldırım kimdir, yaşı kaç, memleketi gibi sorularının cevapları haberimizin detayında...

BİNALİ YILDIRIM KİMDİR?

Binali Yıldırım (20 Aralık 1955, Refahiye, Erzincan), Türk siyasetçi. 58., 59., 60. ve 61. Hükûmetlerde Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanı, 61. Hükûmette ismi değiştirilen Ulaştırma Bakanlığı yerine Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı. TBMM 22. dönem Ak Parti İstanbul, 23. dönem AK Parti Erzincan, 24. ve 26. dönem AK Parti İzmirmilletvekilidir.

BİNALİ YILDIRIM'IN HAYATI

1955 yılında Erzincan'ın Refahiye ilçesinde doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi'nden mezun oldu ve aynı bölümde yüksek lisans yaptı. Akabinde 1978-1993 yılları arasında Türkiye Gemi Sanayi Genel Müdürlüğü ve Camialtı Tersanesi'nde çeşitli kademelerde yöneticilik yaptı. Yine 1990-1991 yılları arasında İsveç'te bulunan Uluslararası Denizcilik Örgütü'ne (IMO) ait Dünya Denizcilik Üniversitesinde (WMU) Denizde Can ve Mal Güvenliği Yönetimi konusunda ihtisas eğitimi aldı. Bu eğitim sırasında toplam 6 ay İskandinavyaülkeleri ve Avrupa'da çeşitli ülke limanlarında Denizcilik İdaresi Uzmanları ile birlikte kontrollerde bulundu.

1994-2000 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmeleri (İDO) da Genel Müdürlük görevinde bulundu. Bu görevi sırasında İstanbul'da toplu taşımacılığın denize kaydırılması yönünde önemli projelere imza attı. Başta İstanbul-Yalova ve Bandırmahatlarının açılarak, Adnan Menderes ve Turgut Özal hızlı feribotlarının sefere konulması olmak üzere İstanbul'a kazandırılan toplam 29 iskele/terminal, 22 deniz otobüsü ve 4 feribotla İDO, dünyanın en büyük deniz taşımacılığı firması oldu. 1999 yılında deniz toplu taşımacılığı ve turizme katkılarından dolayı uluslararası "Skal Kulübü" tarafından verilen kalite ödülüne layık görüldü.

BİNALİ YILDIRIM'IN SİYASİ HAYATI

58., 59. ve 60. Hükûmetlerde Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanlığı ve TBMM 22. dönem AK Parti İstanbul, 23. dönem AK Parti Erzincan, 24. ve 26. dönem AK Parti İzmir milletvekilliği yaptı. 2014 Türkiye yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için yarıştı. Oyların %36'sını alarak seçimi ikinci sırada tamamladı. 5 Haziran 2014 tarihinde Cumhurbaşkanı RecepTayyip Erdoğan'ın danışmanlık görevine getirilmiştir. 24 Kasım 2015 tarihinde Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan 64. Hükûmet'e Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak atanmıştır.

Bakanlığı sırasında 22 Temmuz 2004 günü Pamukova tren kazası meydana gelmiş, istifa çağrılarının ardından istifa etmeyeceğini açıklamıştır.Görevde olduğu sürede Türkiye geneli bölünmüş yol ve otoyol çalışmaları hız kazanmış, Marmaray, Yavuz Sultan Selim Köprüsü,Avrasya Tüneli ve Osman Gazi Köprüsü yapılmış, birçok tünel projesi hayata geçirilmiş ve Yüksek Hızlı Tren hatları döşenmiş ve hattın Ankara - Eskişehir kısmı 13 Mart 2009 tarihinde hizmete açılmıştır. Hattın Ankara-Konya kısmı ise 23 Ağustos 2011 tarihinde hizmete girmiştir.

BİNALİ YILDIRIM'IN ÖZEL HAYATI

Öğretmen Semiha Yıldırım ile evli olan Binali Yıldırım'ın üç çocuğu vardır. İyi düzeyde İngilizceve Fransızca bilmektedir.

Fahri doktora

20 Temmuz 2006 tarihinde Girne Amerikan Üniversitesi'nden fahri doktora aldı.
19 Haziran 2009 tarihinde Samsun 19 Mayıs Üniversitesi'nden fahri doktora aldı.
7 Mayıs 2010 tarihinde Cumhuriyet Üniversitesi'nden fahri doktora aldı.
29 Eylül 2010 tarihinde Yozgat Bozok Üniversitesi'nden fahri doktora aldı.
28 Şubat 2011 tarihinde Anadolu Üniversitesi'nden fahri doktora aldı.
12 Eylül 2011 tarihinde Erzincan Üniversitesi'nden fahri doktora aldı.
20 Eylül 2011 tarihinde Kırklareli Üniversitesi'nden fahri doktora aldı.
23 Aralık 2011 tarihinde Berlin Teknik Üniversitesi'nden fahri doktora aldı.
6 Haziran 2012 tarihinde Pamukkale Üniversitesi'den fahri doktora aldı.
2 Aralık 2012 tarihinde Dünya Denizcilik Üniversitesi'nden fahri doktora aldı.
22 Mart 2013 tarihinde Okan Üniversitesi'nden fahri doktora aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.