EURO 2016 öncesi o ülkeden terör uyarısı!

EURO 2016 öncesi o ülkeden terör uyarısı!
Fransa'da düzenlenecek olan EURO 2016 öncesi Almanya Federal Kriminal Dairesi'den terör uyarısı geldi.

Almanya'dan bu yıl Fransa'da düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası'nda takımlara ve etkinliklere yönelik terör saldırıları olabileceiğine yönelik uyarı geldi.

Üç hafta sonra Fransa’da başlayacak olan Avrupa Futbol Şampiyonası için terör uyarısı yapıldı. Almanya Federal Kriminal Dairesi, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda (EURO 2016) bireysel terör saldırıların olabileceği konusunda ikazda bulundu. Almanya Federal Kriminal (BKA) Dairesi tarafından yapılan açıklamada, 13 Kasım’da Paris’te girişilen bireysel saldırı şeklinin Avrupa Futbol Şampiyonası sürecinde de olma ihtimali üzerinde durulduğu belirtildi. Saldırıların takımlara ve şampiyonanın yapıldığı etkinliklere dönük olması üzerinde emniyet güçlerinin yoğunlaşacağı belirtildi. 10 Haziran’da açılış maçı olan Fransa-Romanya maçının hedef alınacağı istihbaratlarının bulunduğu belirtildi.

BKA Başkan Yardımcısı Peter Henzler, olası saldırıların bireysel eylem şeklinde olması konusunda istihbaratlarının olduğunu belirtirken, UEFA’nın Risk Durum Raporu’nda DAEŞ’e bağlı eylemciler için turnuvanın önemli bir platform oluşturduğuna değindi. Özellikle Avrupalı futbol takımları kadar taraftarlara yönelik saldırılar olabileceği dikkate alınarak hareket edileceği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.