İngiltere'de Türkiye alarmı!

İngiltere'de Türkiye alarmı!
İngiltere ile Türkiye arasında oynanacak özel maç öncesi İngiliz polisi teyakkuza geçti. Olay çıkma ihtimaline karşın tedbirler alındı.

Türkiye'nin 22 Mayıs'ta İngiltere ile oynayacağı özel maç öncesi Ada'da hareketlilik başladı. Manchester'da oynanacak ve EURO 2016 öncesi en ciddi hazırlık olacak karşılaşma için güvenlik güçlerinin teyakkuza geçtiği bildirildi. 

İngiltere'nin uzun süredir ilk kez bir milli maçı Wembley dışında bir statta oynayacağına dikkat çekildi. İngiliz holiganların Wembley'deki maçlara gitmedikleri ancak Etihad Stadı'ndaki Türkiye maçına geleceklerine dikkat çekildi.

HELİKOPTER, KÖPEK VE BOMBA İMHA TİMİ

Bu yüzden harekete geçen polisin, Manchester City-Manchester United maçlarındakinden daha büyük önlemleri İngiltere-Türkiye maçı için alacakları ifade edildi. Atlı polisler, köpekli birimler ve sağlık ekiplerinin gün boyunca kent merkezinde konuşlu bulunacakları, polis helikopterinin havada devriye gezeceği ve bomba imha timinin de olası durumlara karşı hazırda bekletileceği duyuruldu.

LEEDSLİLER İNTİKAM PEŞİNDE

Manchesterlı taraftarların dışında Leeds United ve Stoke City takımların taraftarlarının da maça gelecekleri tespit edildi. Galatasaray'ın UEFA Kupası'nı kazandığı yıl karşılaştığı Leeds United'dan iki taraftarın İstanbul'da bıçaklanarak öldürüldüklerini göz önünde bulunduran emniyet birimlerinin, Leeds taraftarlarının da bu maça gelerek Türkler'den bu olayın intikamını almaya çalışabilecekleri korkusu bulunduğu aktarıldı.

106 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

Farklı İngiliz takımlarının taraftarlarının birbirleriyle kapışabilecekleri şüphesinin yanında, 2 bin bilet satılan Türk taraftarlar ile ilgili de endişeler bulunduğu, bunun en önemli sebeplerinden birinin geçmiş tecrübe olduğu belirtildi. İngiltere ile Türkiye'nin 2003'te Sunderland'deki buluşmalarında da olayların çıktığı ve 106 kişinin gözaltına alındığı hatırlatıldı.

(Milliyet)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.