Cinayet silahını açık artırmayla sattı

Cinayet silahını açık artırmayla sattı
ABD'de silahsız, siyahi bir genci öldüren ve beraat eden George Zimmerman isimli katil, cinayette kullandığı silahını sattı.

 

 

 

Gönüllü mahalle bekçisi Zimmerman, silahsız siyah genci Şubat 2012'de öldürmüş ve  bir buçuk ay tutuklu kaldıktan sonra salıverilmişti.

ABD'deki bireysel silahlanma destekçileri ise ABD yasasına uygun davrandığını belirterek Zimmermann'ın tutukluluk süresince desteklemişti.

Polis Zimmerman'ın beraatının ardından yaptığı açıklamada "kendini savunma" yasası nedeniyle gözaltına alınmadığını savunmuştu.

Yasa bir kişinin kendisini yakın tehlike altında olduğunu hissederse ölümcül güç kullanmasına izin veriyor.

Siyahi çocuğu katleden Zimmerman tabancasının bir “Amerikan Simgesi” olduğunu iddia ederek UnitedGunGroup.com sitesinde açık artırmayla satışa sunmuştu.

İLK SATIŞ GRİŞİMİ TROLLENDİ

Kel-TecPF-P tipi silahın ilk satış girişimi başarısızlıkla sonuçlanmıştı. George Zimmerman'ın başvurduğu  ilk site bu isteği reddetmişti. Yöneldiği ikinci site, tabancayı 5 bin dolardan satışa çıkarmayı kabul etti. Ancak bu kez de açık artırmaya aktivistler engel oldu.

"Racist" (Irkçı), "Donald Trump" ve "Trayvon Martin" gibi sahte isimli kullanıcılar, astronomik fiyatlar teklif ederek açık artırmanın tamamlanmasına izin vermemişti.

Silahın fiyatı kısa sürede 5 bin dolardan 65 milyon dolara yükselince, site yönetimi açık artırmaya katılan kullanıcıları engellemeye başladı.

NE OLMUŞTU?

Polis memuru Zimmerman 26 Şubat 2012'de ABD'nin Florida eyaletinde yaşayan 17 yaşındaki Trayvon Martin'i öldürmüş, olay sadece ABD'de değil dünyanın dört bir yanında kınanmıştı.

Ancak tepkilere rağmen ABD yargısı, Zimmerman'ın nefret suçu işlemediğine hükmedip Zimerman'ı beraat ettiren kararın altına imza atmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.