50 yıllık traktöre 30 bin lira harcadı

50 yıllık traktöre 30 bin lira harcadı
Edirne Ziraat Odası Meclis Başkanı Erdal Akgün, çocukluğundan bu yana gözü gibi baktığı Rus yapımı 50 yaşındaki traktörü 30 bin lira harcayarak çalışır duruma getirdi.

Traktörün babası ile özdeşleştiğini anlatan Akgün, "Bölgemizdeki insanların traktörümüz ile birçok anısı vardır. Bu traktör Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün silah arkadaşı İsmet İnönü'nün Rusya'dan ithal ettiği bir traktördür, bu yönüyle de önemi vardır. Babam tüm tarım kesimi tarafından en çalışkan çiftçi olarak anılırdı. Babamı kaybedeli 1 yıl oldu. Yiğit lakabıyla anılan Habil Ağa'nın traktörü bu." diye konuştu.

"TRAKTÖRÜN BİR ÇOK ANISI VAR"

Araçtaki teknolojinin bugünkü traktörlerde dahi kullanılmadığını vurgulayan Akgün, şunları kaydetti:

"Birçok anısı var, köylerde bu anılar çok konuşulur. İlkokul dönemlerimden hatırladığım kadarıyla Sırpsındığı bölgesinde bulunan köylerin okulları Fişine deresine gelir ve Hıdrellez kutlaması yapılırdı. O zamanlarda müthiş bir yağmur yağdı. Tüm traktörler orada kaldı, çıkamadı. Benim rahmetli babacığım bu traktörümüz ile geldi bütün römorkları arkasına takarak köye kadar götürdü. Mesela köyümüzün muhtarı Mustafa Tarlacı'yı annesi doğuramamış. Babacığım kar, kış, kıyamet hemen bu traktöre Mustafa'nın annesi ve babasını koyarak Edirne'ye hastaneye getiriyor. Mustafa dünyaya geliyor ve bugün köyümüzün de muhtarıdır. Köyde hastalanan birçok komşumuzu karda, kışta hastaneye yetiştirdi bu traktör."

traktor_7615.jpg

"TRAKTÖRÜ ÇOCUKLUĞUMDAN BERİ KORUDUM"

Traktörü çocukluğundan beri koruyup kolladığını belirten Akgün, "Çalışmadığı halde gözüm hep bundaydı. Babamı geçen yıl kaybedince bu traktörün değeri benim gözümde yüz kat daha arttı. Şu anda babamı canlanmış gibi görüyorum. Onun hatırasına saygı olarak kabul ediyorum." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.