129 milletvekiline dokunulabilecek!

129 milletvekiline dokunulabilecek!
Dokunulmazlığının kaldırılmasını öngören anayasa değişikliği teklifinin yasalaşması halinde 129 milletvekilinin dokunulmazlığı kalkacak.

 

 

 

AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan ve hakkında dosya bulunan milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasını öngören anayasa değişikliği teklifi, önümüzdeki hafta TBMM Anayasa Komisyonunda, daha sonra Genel Kurulda görüşülecek. CHP ve MHP'nin destekleyeceğini açıkladığı değişikliğin yasalaşıp yürürlüğe girmesi halinde 129 milletvekilinin dokunulmazlığı kalkacak.

129 milletvekilinin 25'i AK Parti, 51'i CHP, 45'i HDP, 7'si MHP'den, biri ise Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka.

Meclis Anayasa ve Adalet Karma Komisyonunda bulunan 567 dokunulmazlık dosyasın 44'ü AK Parti, 170'i CHP, 333'ü HDP, 16'sı MHP milletvekillerine, 5'i ise Nazlıaka'ya ait bulunuyor.

Birden fazla milletvekilinin bulunduğu dosya sayısı 41. Nazlıaka'nın dosyalarından biri, diğer parti milletvekilleriyle birlikte düzenlenmiş durumda.

REKOR DEMİRTAŞ'IN

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 71 dosyayla en fazla dosyası olan milletvekili durumunda. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 39, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 8, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın ise 11 dosyası var.

Mecliste dosyası olan bakanlar ise Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Maliye Bakanı Naci Ağbal ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu.

TBMM Başkanvekilleri Pervin Buldan ve Akif Hamzaçebi, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP Grup Başkanvekilleri Levent Gök ve Özgür Özel, HDP Grup Başkanvekilleri İdris Baluken ve Çağlar Demirel, dosyası olan milletvekilleri arasında yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.