CHP karıştı! Muharrem İnce bayrak açmaya hazırlanıyor

CHP karıştı! Muharrem İnce bayrak açmaya hazırlanıyor
Dokunulmazlık oylaması CHP'yi birbirine düşürdü. 367 barajının CHP'li vekillerin oylarıyla aşılması, parti içinde rahatsızlığa neden oldu.

Yönetimi, “cesur davranmamakla” suçlayan Muharrem İnce, parti içi muhalefet için bayrak açmaya hazırlanıyor. İnce'nin 4 Haziran'da İstanbul'da miting yapmayı düşündüğü belirtildi.

Dokunulmazlıkları kaldıran Anayasa değişikliği teklifinde CHP, “resmi” söyleminde “evet” oyu kullanacağını açıklamasına karşın milletvekillerinin çoğu ilk turda olduğu gibi dün de “ret” oyu kullandı. İkinci turda ise 20 kadar CHP'li vekil sayesinde değişiklik referanduma gitmeden kabul edildi.

Cumhuriyet'in haberine göre bu durum parti içinde rahatsızlığa yol açtı. Kulislerde,Antalya Belek’te milletvekillerinin katılımıyla gerçekleştirilecek CHP kampında “hesaplaşma” konuşuluyordu.

4 Haziran'da miting

Bu konuda en açık ve net tutum koyan ise bir süredir parti örgütlerini ve Anadolu’yu dolaşan Yalova Milletvekili Muharrem İnce oldu. Önceki gün katıldığı bir televizyon programında dokunulmazlık konusunda parti yönetimini, “cesur davranmamakla” suçlayan İnce, işaret fişeğini verdi: 4 Haziran’da İstanbul Bostancı Gösteri Merkezi’ndeki konuşmayı bekleyin!

CHP’de Belek kampının önemli bir dönüm noktası olacağı ifade edilirken, “ret” cephesinde yer alan isimlerin de Kılıçdaroğlu’na karşı seslerini yükseltmeleri bekleniyor. Özellikle “Kürt sorunu”nun güvenlikçi politikalarla çözülemeyeceğine inanan bir grup milletvekilininin bundan sonra yeni bir arayışa başlayacağı da ilk izlenimlerden.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.