Yargıtay’daki MHP dosyasının üzerinde siyasi baskı mı var?

Yargıtay’daki MHP dosyasının üzerinde siyasi baskı mı var?
Yargıtay’ın masasındaki MHP kurultayıyla ilgili davayı karara bağlamayıp, dosyayı Anayasa Mahkemesi’ne havale ettiği haberleri akıllara Emekli Hakim Kerim Yılmaz’ın iddialarını getirdi.

Ankara Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’ndan emekli olan Hakim Kerim Yılmaz, önceki gün sosyal medya hesabından MHP dosyasına bakacak olan Yargıtaydaki Dairenin Başkanı ve üyeleriyle ilgili skandal iddialarda bulunmuştu.

Emekli Hakim Kerim Yılmaz, Daire’de Başkan ve 1 üye dışındaki çoğunluğun “kurultay yapılması” görüşünde olduğunu, bu üyelerin bu düşüncelerinin baskıyla değiştirilmeye çalışıldığını, kararın bu yüzden geciktiğini ileri sürmüştü.

Kerim Yılmazın o şok iddiaları şöyleydi:

“Yargıtay’da son durum; Kaynak açıklamaksızın aldığım bilgiye dayalı izlenimim!

1-Başkan ve yanındaki bir üye ile diğerlerinin görüşlerinde henüz bir değişiklik yok.

2-Sürecin devamıyla MHP deki iç çalkantının derinleşmesi her halükarda işimize yarar görüşündeki ‘’Saray’’ın daire üzerindeki baskısı her geçen gün daha da ağırlaşıyor. Adalet Bakanının açıkladığı Yargıtay üye sayısını 300 e düşürecek yasa tasarısı üyelerin üzerinde demoklesin kılıcı gibi sallanarak sonuç alınacağına inanılıyor.

3-Başkan da kararı Mayısın 25 inden sonra açıklamayı planlıyor. Daha önce planlanan bir İran seyahatine gidecek olan üyenin ( ki bu üye o dairenin işlerini en iyi bilen ve sırtlayandır)

25.Mayısta gidişinden sonra diğer üyeler üzerindeki bilgiye dayalı ağırlığı kalkar ve en az birini yanıma alarak aleyhte karar çıkarırım diye düşünüyor. (Önceki gün bu üyeyle Başkan arasındaki bu dosya için yapılan hukuki tartışma sertleşmiş ve üye ‘’ikbal bekleyenler düşünsün’’ diyerek odasını terk etmiştir).

4-Yargıtaydaki gurup liderleri ve kanaat önderleri de işin uzamasından rahatsızlar. Ancak parçalı hallerinden istifade eden Saray her gurupta makam mevki vaadi ile elde etiklerini yasadan sonra yeniden atanma garantisiyle pasifize etmeye çalışıyor.

5-Biz de burada elimizin yettiğince dilimizin döndüğünce adaletten ayrılmamalarını anlatıyoruz. Yüksek yargıçları da dostça uyarıyoruz. Saray Başkanlık için hepinizi kullanır ama sonrası malum diyoruz. Düşünün 2002 den beri koalisyon, ittifak kurduğu (liberaller, Solcular, milliyetçiler ve cemaat) herkesi ve her gurubu pervasızca harcamış hatta içindeki farklı görüş sahiplerini sümüklü mendil gibi sallayıp atmıştır.. Sizleri de kullanıp atar. Çözüm sürecinde PKK ya operasyon yapmayın talimatı verdiği Valiler gibi sizi de anında satar diyoruz.

6-Bu karar artık MHP nin iç işi olmaktan çok daha öte ve sonuçları itibariyle geleceğe etkili olacak bir hal almıştır. Adaletten ayrılanların bu vebalden kurtulmaları da imkansızdır!”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.