Cumhurbaşkanı Erdoğan Artvin'de konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Artvin'de konuştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Artvin'de vatandaşlara hitap etti.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Terörle mücadelede Rabbim inşallah bizleri biran önce zafere ulaştırsın. Şehitler tepesi boş değil, er veya geç zaferle bu iş noktalanacaktır. Şuandaki günler bunların iyi günleridir. Dün parlametoda milletimizin dediği oldu. 376 milletvikilinin oyuyla bu iş gerçekleşti. Parlamentoya kesilmek isten bilete hayır dediler. Hayırlı olacak inşallah.

Bugün Yusefeli bir değişim dönüşüm yaşıyor. Barajıyla. İnşallah ilçesiyle Yusufeli bir başka olacak. Denize nazır bir Yusufeli inşa ediyoruz. Biz de talimat verilir, adım atılır ondan sonra da uygulamıyla ortaya eserler çıkar. Biz eserlerimizle anılacağız. 19 Mayıs 2019'da bütünüyle bitmiş olacak. Zaten Çorum havzası barajlar havzası onları konupşmuyorum. Biz sadece Artvin'deki değişimi konuşuyoruz. Yusufeli zaten Artvin'in en güzel ilçesiydi. Ama şimdi çok daha güzel ilçesi olacak.

HAKKI OLANIN HAKKINI ZAYİ ETMEYİZ

Hukuk devletinin içinde biz hakkı olanın hakkını zayi etmeyiz.Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Yarın ihanetle anılanlardan değil,rahmetle anılanlardan olmak istiyoruz. Batı bizi barajlardan, Yavuz Sultan Köprüsü'nden dolayı, Marmaray'dan metrodan dolayı kıskanıyor. Yıl sonuna kadar Avrasya tüneli bitiyor.Şimdi burada da Cankurataran tüneline hazırlanıyoruz yakında oda bitiyor. 

Dünya buralarda olanları hayranlıkla izleyecek. Fakat bitmiyor. Artvin'i turizmle bir merkez haline getirelim. Burası uluslar arası turzim merkezi haline gelsin. Mütahite dedim ki sen buraya güzel yerel bir mimariyle 5 yıldızlı bir otel yapman gerekiyor. İnşallah bu da olacak. 2002'de yola çıktık şuan 2016 Mayıs'ındayız. O günden bu güne nasıl bür Türkiye aldık, bugün neredeyiz. 

Bizm IMF borcumuz 23.5 mlyon dolardı. Bizimle dalga geçiyorlardı. Davos'ta IMF'in başındaki zata ozamn dedim ki ancak verdiğiniz parayı yönetebilirsiniz, Türkiye'yi biz yönetiriz. Siz paranızın taksidini alıyorsanız bizim siyasi irademize müdahale edemezzsiniz. Ve şimdi onlar bizden borç istiyor. 

Merkez Banka'mızın dolar rezervi için hedef 165 milyon dolar. İhracatımız 158 milyon dolara kadar çıktı. Şimdi yeni bir adım daha atıyoruz Artvin-Rize bölge havalimanını yapıyoruz. Buna layıksınız. Yarım saatte havalimanına ulaşacaksınız. Çünkü modern Türkiye bu. Bizim 26 havalimanımız vardı şuanda 55 tane havalimanımız var.

Bu terör örügüt, Hakkari'deki havalimanına havan topu attı. Bunlar insanlıktan nasibini almamış. Arabalarında silah taşıyanlar,tabutlarda silah taşıyanlar şimdi Türkiye'den kaçmaya başladılar. Niye kaçıyorsunuz? Biz insana insan olduğu için değer veren medeniyetin mensubuyuz.

Çıkmışlar vatanda kendilerine göre ameliyat yapmaya çalışıyorlar. Sizleri adım adım izliyoruz, izlemeye devam edeceğiz. Biz şehitlerimizi peygamberlerimizden sonra en yüce mevkide görüyoruz. Bizim bir devletimiz var. Başka bir devlet asla. Paralel devlet diye bir şey çıkmış. Bunlar şimdi terör örgütüyle omuz omuza dolaşıyorlar. Şuanda paralel yapının içinde olan saf temiz kardeşlerime sesleniyorum. Biz tek devletten asla sapmayacağız. Bu topraklar üzerinde gözü olanlar bunun bedelini ödemeye devam edecek. Bu operasyonlar bitmeyecek. Sonuç alana kadar devam edecek. Milli birliğimiz kardeşliğimiz asla bozulmayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.