Davutoğlu, muhabirlere veda etti!

Davutoğlu, muhabirlere veda etti!
Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, başbakanlık muhabirlerine teşekkür etti ve toplu fotoğraf çektirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, başbakanlığı süresince kendisini takip eden Başbakanlık muhabirleriyle Başbakanlık Basın Merkezi'nde bir araya geldi. Davutoğlu, başbakanlık muhabirleriyle vedalaştı. "Çalışma yerinize imrendim" diyen Davutoğlu, bir gazetecinin de kızlarını sevdi.

Tebessümle izledim

Sohbette bir gazetecinin, "Bizi izliyor muydunuz, yayınlarımızı, kritik toplantılar da saçmalıyor muyduk?" demesi üzerine, "En fazla şaşırdığım o olurdu. Başdanışmanken de acil şununla görüşüyor diye televizyonlarda görüyorum, biz içeride çay içiyoruz gören de kriz oldu sanıyor. Birşey tutturursanız yanımdakilerden hesap soruyorum. Bu bilgi nerden gitti diye. Öbürküleri tebessümle izliyoruz" diye yanıtladı. 

Bunu hep kullnacağım Sare

Süleyman Şah Türbesi'ne ilişkin gazetecilerle yaşadığı bir anıyı anlatırken Başbakan Davutoğlu, "Sardılar etrafımı hocam bir problem varmış falan diyorlar benim de nedense hocalığım tuttu" dedi. Bu esnada söze giren Sare Davutoğlu, "Nedense... Sanki hiç tutmaz da" diyerek espri yaptı. Davutoğlu, "Sare, gören de sana ders anlattığımı sanacak" derken bir gazetecinin, "Sare hanım varken sizin muhalefete ihtiyacınız yok" diye espri yapması üzerine gülen Başbakan Davutoğlu, "Doğru bak, harika, aynen öyle. Bunu hep kullanıcam Sare. Tarafsız ve objektif bir gözlemci olarak gazetecinin yorumu işte" dedi. Sare Davutoğlu da, "Samimi ve iyi niyetli eleştiri en iyi dosttur, benimki öyle" derken Başbakan Davutoğlu da, "Muhalefetin meşru kılınması" diye espri yaptı.

Nerede bende o cesaret

Elinin Konya programının ardından Bosna-Hersek'te bandaja alınması üzerine, "Duvara yumruk attı" haberlerine atıfta bulunan Davutoğlu, "Doktor dedi ki bant koyarsak elinize atel vazifesi görür. Bir de fark edenler elinizi o kadar fazla çekmez, sıkmaz dedi. Bir baktım haberlere duvarı yumruklamış, Sare'ye dönüp 'sen de sus' demişim. Ben Sare Hanım'a sen de sus diyeceğim. Bir; ben bu nezaketle onu yapmam; bir de bende nerde o cesaret..." demesi gülüşmelere nede olurken söze giren Sare Davutoğlu, "Çok kötü profil çizdin" diye eşine takıldı.

Davutoğlu daha sonra tüm başbakanlık muhabirlerine teşekkür etti ve toplu fotoğraf çektirdi. Davutoğlu, basın merkezinin yanındaki polislerin merkezini de ziyaret etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.