PKK'da derin çatlak

PKK'da derin çatlak
PKK'nın sözde üst düzey yöneticileri Cemil Bayık ve Murat Karayılan arasının açıldığı hatta kavga bile ettikleri bilgisine ulaşıldı.

 

Güneydoğu'da başlattığı şehir ayaklanmasında önemli kan kaybına uğrayan terör PKK'da üst düzey görüş ayrılıkları arttı. Örgütün sözde yöneticileri Cemil Bayık ile Murat Karayılan arasında, örgütün il ve ilçelerde sürdürülen çatışmaların devamı konusunda başlayan görüş ayrılıkları nedeniyle sert tartışmalara tutuştukları tespit edildi.

Örgüt içerisinde Yüksekova başarısızlığının faturasının Cemil Bayık'a kesildiği belirtilirken, “Yüksekova'da yapılan tüm hazırlıklara rağmen örgütün başarısız olmasının nedeninin Cemil Bayık ve adamlarının korkaklığı olduğunun” tartışıldığı kaydedildi. Örgüt içerisinde Cemil Bayık'ın güvendiği elemanı Yüksekova sorumlusu Yılmaz Kürdo kod adlı Yusuf Saydut'un operasyonlar esnasında kaçmasının bardağı taşıyan son damla olduğu ifade edildi. Bu hezimetin tek sorumlusu olarak Yüksekova sorumlusu Yusuf Saydut'u, dolaylı olarak da Cemil Bayık'ı suçluyorlar.

HAİN İLAN ETTİLER

Karayılan grubunun örgüt içi tartışmaların dışında Cemil Bayık ve adamlarının dinlediği kodlu telsiz görüşmelerinde de bu suçlamaları açıkça dile getirdiği bildirildi. Telsiz görüşmelerinde, “Özellikle Cemil Bayık'ın adamı olan Yılmaz Kürdo kod adlı Yusuf Saydut'un Yüksekova'dan kaçarak örgütü yüzüstü bıraktığını, Yüksekova'da meydana gelen hezimetten direkt olarak Yusuf Saydut ve Cemil Bayık'ın sorumlu olduğunu, Yusuf Saydut'un şu an kaçak durumda olduğu ve fakat tez elden yakalanarak ihanetle suçlanması gerektiğini, TSK'nın herhangi bir karakolu veya üs bölgesine saldırmamasına rağmen daha önce 'kahraman' ilan edilmiş olan Yılmaz Kürdo kod adlı Yusuf Saydut'un aslında Devlet işbirlikçisi bir hain olduğunu” dile getiriyorlar.

EN BÜYÜK ÇATLAK

Tüm bu istihbarat bilgileri doğrultusunda yapılan değerlendirmelerde, bölücü örgüt içinde bu tür bir tartışmanın yeni bir durum olmadığı ancak Karayılan ve Bayık grupları arasında ilk kez bu denli bir çatlak meydana geldiğine işaret ediliyor. Yaşanan kavgayla ilgili olarak “Eli kanlı örgüt için derin bir bölünmenin işaretleri” değerlendirmesi yapılıyor. Değerlendirmelerde, “Örgütün sözde lider kadrosunda yer alan elebaşlarının sadece kendi canlarını kurtarmak için kaçtıkları” anımsatılıyor.

YENİŞAFAK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.