AK Parti'nin dümenine Yıldırım geçiyor

AK Parti'nin dümenine Yıldırım geçiyor
AK Parti’de tek aday olan Yıldırım’ın “Genel Başkan” seçileceği kongrenin ardından Başbakan Davutoğlu, hükümetin istifasını Cumhurbaşkanı’na sunacak. Akşam Yıldırım'a hükümeti kurma görevi verilecek.

AK Parti, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ardından 3. genel başkanını bugün yapılacak olağanüstü kongrede seçecek. Sabahın erken saatlerinden itibaren kongrenin yapılacağı Ankara Arena Spor Salonu'na gelmeye başlayan partililer tribünleri büyük ölçüde doldurdu. AK Partililerin erken saate rağmen tribünlerdeki coşkulu tezahüratları dikkat çekiyor.

Vatandaşlar, AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nin yapılacağı Ankara Arena Spor Salonu'nu doldurdu.

DAKİKA DAKİKA AK PARTİ KONGRESİ

12.48 - Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan olarak son kez partililere sesleniyor.   

12.37 -  Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajını okuyor. Cumhurbaşkanı'nın mesajı kongre salonundakiler tarafından ayakta dinleniyor.

12.15 - Bekir Bozdağ, "Sayın Cumhurbaşkanım, biliyoruz ki fiziken aramızda olamasanız da manen aramızdasınız. Halkımızın dediği gibi, partimiz 'Tayyip’in partisi'dir ve 'Tayyip’in partisi' olarak kalmaya devam edecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızı AK Parti’den ayrı düşünmek mümkün değildir. AK Partinin tek lideri vardır o da Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bundan sonra da olduğu gibi seçilmiş cumhurbaşkanı ile başbakanın uyumlu çalışması Türkiye’nin gücüne güç katacaktır.

12.03 – Bekir Bozdağ divan üyelerinin AK Partililere mesajını salonda okudu.

12.00 – Kongrede saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

11.57 - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ kongre divan başkanı seçildi. Bozdağ kongreyi yönetmek üzere kürsüye davet edildi.

11.41 - Halef-Selef bir arada... Başbakan Davutoğlu ile Binali Yıldırım kongre salonunda yan yana oturuyor

11.23 - Başbakan Davutoğlu ve eşi alkışlarla karşılandı. Davutoğlu salondakilerle selamlaştı ve karanfil dağıttı. Davutoğlu çifti platformdan partilileri, "Davutoğlu Ahmet Hoca" adlı şarkı eşliğinde selamladıktan sonra kendileri için ayrılan 

11.15 - Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte salona geldi. Davutoğlu çiftini girişte Binali Yıldırım ve eşi karşıladı.

11:05 - Kongrenin yapıldığı Ankara Arena civarında bardaktan boşalıcasına yağmur başladı. Kongreyi salon dışında kurulan dev ekranlardan izlemek isteyen partililer zor anlar yaşadı.

11.00 - Binali Yıldırım, sahneye torunlarıyla birlikte çıktı. Yıldırım ailesi kongreyi locadan izliyor.

10.55 - Kongre salonunda 'Recep Tayyip Erdoğan' şarkısı çalındı.

10:40 - Binali Yıldırım eşi Semiha Yıldırım ile birlikte salona girdi. Salona girişte Semiha Yıldırım'ın dua ettiği görüldü. Binali Yıldırım ve eşi daha sonra partililere ve gazetecilere karanfil dağıttı. 

10:30 - Binali Yıldırım saat 10:30'da salona vardı. Yıldırım salonun girişinde kendisini karşılayan AK partili yöneticilerle tek tek el sıkıştı.

10:20 - AK Parti Genel Başkan adayı Binali Yıldırım'ın Dikmen Vadisi'ndeki evinin önünde de sabahın erken saatlerinden itibaren büyük hareketlilik yaşandı.Yıldırım saat 10.20'de gibi evden çıkarak basın mensuplarını selamladı ve Ankara Arena'ya doğru yola çıktı.

BİNALİ YILDIRIM SALONA GİRDİ

- Kongrenin başlamasına dakikalar kala, AK Parti'de tek aday olararak kongreye girenBinali Yıldırım genel başkanlığının ilanını öncesinde kongre salonuna girdi.

Yıldırım’ı salona girişinde bakanlar ve partinin MYK üyeleri karşıladı.

uia_4177.jpg

DAVUTOĞLU SON KEZ KÜRSÜYE ÇIKACAK

AK Parti, 2. Olağanüstü Büyük Kongresi, bugün saat 10.00'da Ankara Arena'da toplanacak. Binali Yıldırım, genel başkanlık için tek aday olacak. Kongrede Merkez Karar Yönetim Kurulu da seçilecek. Davutoğlu, kongrede son kez 'Genel Başkan ve Başbakan' sıfatıyla konuşarak veda edecek. Davutoğlu'nun görevden ayrılma kararını açıklamasındaki gibi görevde bulunduğu dönemde yaptıklarını anlatması ve birlik mesajı vermesi bekleniyor.


AK Parti 2. Olağanüstü Kongresi bugün Ankara Arena Spor Salonu'nda yapılıyor. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görevi bırakma kararı sonrası merakla beklenen AK Parti Kongresi'nde Binali Yıldırım tek aday.

Bin 470 delegenin oy kullanacağı kongrede, önce Başbakan Davutoğlu, ardından genel başkan adayı Binali Yıldırım konuşma yapacak. Daha da seçimlere geçilecek.

Genel başkan adayı ve partinin diğer yönetim organları olmak üzere iki tur şeklinde gerçekleştirilecek oylamanın saat 16.00 sularında tamamlanması planlanıyor.

AK PARTİ KONGRESİ'NE KİMLER KATILIYOR?

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile partinin kuruluşundan bu yana görev yapan il başkanları, 22, 23, 24 ve 25. dönem milletvekilleri, il başkanları, belediye başkanları da kongreye davet edildi. Yaklaşık 50 bin teşkilat üyesinin de kongreye katılması bekleniyor.

DAVETİYE GÖNDERİLMEYENLER

Kongre için bastırılan 6 bin davetiye, Mısır, İsrail, Bangladeş, Suriye ve Rusya hariç yurt içindeki büyükelçilere, misyon şeflerine, tüm sivil toplum örgütlerine, sendikalara, HDP hariç siyasi partilere gönderildi. Zaman darlığı nedeniyle yurtdışından herhangi bir misafir davet edilmedi.

ak-parti-kongre-2jpg-001.jpg

AK PARTİ KONGRESİ'NE BİNALİ YILDIRIM DAMGASI

Bugünden itibaren yoluna Binali Yıldırım'la devam edecek. Kongrenin yapılacağı salonda yeni liderin posterleriyle dolduruldu.

Yalnızca kongre salonunda değil, kongreye katılmaya gelen AK Partiler arasında da Binali Yıldırım rüzgarı esiyor. Kongreye katılmaya gelen binlerce kişi arasında Binali Yıldırım baskılı tişörtler giyenler objektiflere böyle yansıdı. 

DELEGELER SABAHIN ERKEN SAATLERİNDE GELMEYE BAŞLADI

AK Parti Kongresi'nde oy kullanacak olan delegeler ve partililer sabahın erken saatlerinde Ankara Arena Spor Salonu çevresinde büyük kalabalıklar oluşturdu. 

3. GENEL BAŞKAN 

“Divan Başkanlığı”nı, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın üstlenmesi beklenen kongrede Başbakan Davutoğlu da “veda” mesajı verecek. Genel Başkan Adayı Yıldırım, dün ekibiyle birlikte son hazırlıkları yaptı. Konuşma metnini şekillendiren Yıldırım’ın, terörden yeni Anayasa ve başkanlığa, 2023 hedeflerinden yeni projelere kadar mesajlar vereceği ifade ediliyor. 

ak-parti-kongre-1jpg.jpg

Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet 

Arena'daki salona, Atatürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve tek Genel Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın resimleri konuldu. Ana sloganın “Kutlu Yürüyüşe Devam” olduğu kongrede “Durmadan 100 yıla", "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet” yazılı pankartlar öne çıkacak. Kongreye 6 bin kişi davet edildi. Şehit ve gazi dernekleri, Alevi ve Roman temsilcileri, TÜSİAD’dan TOBB’a kadar iş dünyası, Memur Sen’den DİSK’e kadar sendikalar kongrede davetliler arasında olacak. CHP’den MHP’ye kadar muhalefet partilerinin temsilcilerini göndermesi bekleniyor. HDP ise terör desteğinden dolayı davetli değil.

Dört kurulda revizyon

Kongrede önce Genel Başkanlık, ardından da dört kurul için oylama yapılacak. Yenilenecek kurullar şunlar olacak: 
- Merkez Karar ve Yönetim Kurulunun (MKYK) 50 asıl ve 25 yedek üyesi yeniden seçilecek.   
- Merkez Disiplin Kurulu’nun 11 asıl ve 5 yedek üyesinin seçimi yapılacak. 
-  Demokrasi ve Hakem Kurulu'nun 3 asıl 2 yedek üyeliği için seçim olacak.
-  Siyasi Erdem ve Etik Kurulu’nun 5 asıl ve 2 yedek üyesi belirlenecek. 

Yeni kabine ile hassas MGK 

Kongre sonrası yeni kabineyi kurması beklenen Genel Başkan adalı Binali Yıldırım’ın “Başbakan” olarak ilk sınavı MGK'da. Başta terörle mücadele olmak üzere hassas başlıkların değerlendirileceği MGK, Perşembe günü Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak. Başta PKK ve DAEŞ olmak üzere terör örgütleriyle mücadelenin askeri boyutu masada olacak.Irak’ta siyasi gerginlikler, İsrail görüşmeleri ve Filistin değerlendirilecek diğer başlıklardan. FETÖ/PDY ile mücadeledeki çalışmalar da masada olacak. 

AB iLE VİZE GERGİNLİĞİ

AP'nin, Türk vatandaşlarına vize serbestisi getirecek raporun görüşmesini ertelemesiyle yaşanan tartışmalar da MGK gündeminde olacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.