Güncel çeyrek altın fiyatları burada 24 Mayıs

Güncel çeyrek altın fiyatları burada 24 Mayıs
Güncel altın fiyatlarını haberimizden takip edebilirsiniz. Yatırımcılar merakla çeyrek altın ne kadar? sorusunu araştırıyor. İşte güncel olarak altın fiyatları ve detaylar...

İstanbul Kapalıçarşı'da 119,91 liradan alınan 24 Ayar Külçe Altının gramı 119,94 liradan, 788,00 liradan alınan Cumhuriyet Ata Lira 798,00 liradan, 109,07 liradan alınan 22 Ayar Bileziğin gramı 109,14 liradan, 789,34 liradan alınan Lira (Tam) Ziynet 808,95 liradan, 381,51 liradan alınan Yarım Ziynet 391,31 liradan, 191,36 liradan alınan Çeyrek Ziynet 195,66 liradan satılıyor. 

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

GEÇEN HAFTA ALTIN FİYATLARI NE KADARDI?

İstanbul Kapalıçarşı'da 120,20 liradan alınan 24 Ayar Külçe Altının gramı 120,40 liradan, 792 liradan alınan Cumhuriyet Ata Lira 806 liradan, 109 liradan alınan 22 Ayar Bileziğin gramı 113 liradan, 774 liradan alınan Lira (Tam) Ziynet 790 liradan, 387 liradan alınan Yarım Ziynet 395 liradan, 193 liradan alınan Çeyrek Ziynet 198 liradan satılıyor. 

PİYASALAR BU HAFTA HAREKETLİ!

Piyaslarda oynaklığın yükseldiği bir haftayı geride bırakırken, dolar/TL haftanın son gününde 2.97-2.99 bandında hareket etti. borsa ise günü ekside tamamladı. Peki gelecek hafta piyasaları neler bekliyor?

Piyasaların yurt dışından gelen veriler ve yurt içindeki siyasi atmosferin etkisiyle sert dalgalara teslim olduğu haftayı geride bırakırken, dün 3 lirayı test eden dolar haftanın son gününde 2.97-2.99 bandında hareket etti.

Güne yatay başlayan Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi ise günü yüzde 1.15 düşüşle 76.357 puandan tamamladı.

Peki gelecek hafta piyasaları neler bekliyor? Paranın Uzmanları piyasanın nabzını UZMANPARA için tutmaya devam ediyor.

DESTEK MENKUL DEĞERLER ARAŞTIRMA MÜDÜRÜ VE UZMANPARA YAZARI MURAT TUFAN:

PİYASALARDA OYNAKLIK YENİDEN YÜKSELDİ

"Piyasalarda oynaklığın yükseldiği bir haftayı geride bıraktık. Yurtiçinde piyasalar Ak Parti’nin Pazar günü gerçekleştireceği kongre öncesinde başbakan adayını takip etti. Yeni başbakan adayı Binali Yıldırım olurken, kongre sonrası piyasalar ekonomi yönetimini takip edecek. Dün Dolar /TL 3,00 seviyesini test ederken bist 100 endeksi 80000 direnç seviyesinin aşağısında fiyatlanmaya devam ediyor. Dolar TL’de 2,9580 güçlü destek olarak takip edilebilir.

FED TUTANAKLARI PİYASALARI SALLADI

Yurt dışında ise FED ’in toplantı tutanakları piyasaları etkiledi. FED, Haziran ayında faiz artışına açık kapı bırakırken piyasalar bu beklentiyi fiyatladı ve Doların değer kazanımının hızlandığını gördük. Bundan sonra ABD’den açıklanacak olan veriler piyasalar tarafından dikkatle takip edilecektir. Tutanaklar sonrası EURUSD paritesi 1,1180 seviyelerine kadar geriledi. Emtia fiyatlarında ise petrol hariç zayıf görüntü yer alıyor. Altın fiyatı sert geri çekilme yaşayarak 1240 seviyelerine gerilerken, petrol fiyatları 50 Dolar seviyesine yaklaşıyor.  Öte yandan İngiltere’nin Avrupa Birliğinden çıkma ihtimalinin gerilemesi sonrası Sterlinin Dolar karşısında güçlü durduğunu ifade edebiliriz. Borsalarda ise küresel anlamda düşük risk iştahından dolay zayıf görüntüler devam etti.  

GÖZLER TCMB’NİN FAİZ KARARINDA

Önümüzdeki hafta yurtiçinden yoğun veri akışı ve haberler takip edilecek. Pazar günü AK Parti’nin kongresi sonrası TL varlıkların görüntüsü önemli olabilecektir. Yeni ekonomi yönetiminde kimin olacağına yönelik mesajlar etkili olabilecektir. Aynı zamanda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) Faiz kararı takip edilecek. TCMB, faiz indirimlerine devam etmesi halinde TL değer kayıplarına devam edebilir. Yurt dışında ise PMI haftası yaşanacak. Avrupa ve ABD PMI rakamlarının yanı sıra Cuma günü FED başkanı Yellen konuşma yapacak.uzmanpara

Geçen hafta 123,52 lirayla tarihi zirvesine yükselen altının gramı, ABD Merkez Bankası (Fed) toplantı tutanaklarının ardından altının ons fiyatındaki sert düşüşle gerileyerek haftayı 119,81 liradan tamamlamıştı.

Yeni haftanın ilk işlem gününde 120 lira seviyelerinde dalgalanan gram altın, saat 10.45 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,2 yükselişle 120,10 lira seviyelerinde seyrediyor.

Altının ons fiyatı ise geçen hafta Fed tutanaklarının ardından 1.281 dolar seviyelerinden 1.244 dolara kadar gerilemişti. Geçen haftayı 1.252 dolardan tamamlayan ons altın, şu dakikalarda önceki kapanışa göre yatay seyirle 1.252 dolardan alıcı buluyor.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, geçen hafta açıklanan Fed tutanaklarının ardından emtia fiyatlarında sert düşüşler yaşandığını belirterek, emtia fiyatlarında yaşanan düşüşlerden olumsuz etkilenen altın fiyatlarının bu hafta yön arayışına devam edeceğini ifade etti.

Memiş, bu hafta daha çok yurt içi gelişmelerin takip edileceğini aktararak, "Ak Parti Genel Başkanının Binali Yıldırım olması piyasalarda nasıl bir fiyatlama oluşturacak gözlemlemeye devam edeceğiz. Ancak Binali Yıldırım piyasalar tarafından tanınan bir isim olduğu için herhangi bir olumsuz fiyatlama beklemediğimizi belirtmek isteriz. Piyasalar için yeni kabinenin merak konusu
olduğunu düşünüyoruz. Yeni Başbakan, ekonomi kurmaylarını kimlerden oluşturacak? Yabancı yatırımcılar bu isimlere nasıl tepkiler verecek? Kısa bir zaman içinde bu sorularında yanıtını hep beraber almış olacağız" değerlendirmesini yaptı.

Bu hafta piyasalar için önemle takip edilecek diğer bir gelişmenin ise yarın gerçekleştirilecek Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplantısı olacağını dile getiren Memiş, "TCMB'nin koridorun üst bandında 25 baz puan bir indirime gitmesini bekliyoruz. TCMB'nın bu kararından sonra 2016 yılı için faizlerde başka bir indirime gitmesini beklemiyoruz. Merkez Bankası'nın bu kararı dolar kuru üzerinde bir dalgalanma yaşatabilir" yorumunu yaptı.

Kapalıçarşı'da 10.45 itibarıyla çeyrek altın 197 liradan, Cumhuriyet altını ise 802 liradan satılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.