Yıldırım: "Yolun yolumuz, sevdan sevdamızdır"

Yıldırım: "Yolun yolumuz, sevdan sevdamızdır"
AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında ilk konuşmasını yaptı.

İşte Yıldırım'ın konuşmasından satır başları;

Tüm mazlum coğrafyaların ortak iradesiyle gurur duyuyoruz. Biz Türkiye'nin bağımsızlığı için güvenliği için gece gündüz demeden sınır boylarında bekleyen kahraman güvenlik güçlerimizi, polislerimizi, korucularımızı da buradan muhabbetle selamlıyoruz. Türkiye'nin birlik beraberliği için hayatlarını veren şehitlerimizi rahmetle anıyoruz, gazilerimize şifalar diliyoruz.

Değerli yol arkadaşlarım bugün yeni hükümetimiz kuruldu, az önce açıklandı. Ülkemize milletimize hayırlı olsun. Yeni dönemde güzel hizmetleri insanımıza, milletimize yapmayı bizlere nasip eylesin. Sizler bizim her şeyimizsiniz. Eğer milletimiz mutluysa, milletimiz memnunsa biz ondan ancak ve ancak gurur duyarız. Sorumluluğumuz daha da artar. Daha da güzel hizmetleri yapmak için canla başla çalışırız. 

DAVUTOĞLU'NA TEŞEKKÜR...

AK Parti temsil ettiği büyük emaneti, sorumluluğu bize veren Rabbim'e hamd ediyorum şükrediyorum. Partimizin ikinci genel başkanı değerli yol arkadaşım Sayın Ahmet Davutoğlu'nu bir kez daha bu vesile ile ülkemiz için milletimiz için yaptığı güzel hizmetlerden dolayı grubum adına, milletim adına teşekkürlerimi sunuyorum. 

"YOLUN YOLUMUZ, SEVDAN SEVDAMIZDIR"

Değerli yol arkadaşlarım, anlamlı mesajıyla kongremizi onurlandıran AK Parti'mizin kurucusu, genel başkanımız, liderimiz Türkiye'nin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a buradan sevgilerimizi, saygılarımızı iletiyoruz. Sayın cumhurbaşkanım, buradan AK Parti grubu olarak bir kez daha diyoruz ki yolun, yolumuzdur. Davan, davamızdır. Sevdan, sevdamızdır. Bu dün de böyleydi, bugün de böyle, gelecekte de böyle olmaya devam edecektir.

"AK PARTİ'Yİ KAPATMAK İSTEDİKLERİNDE..."

15 yıl önce beraber çıktığımız bu yolda, millet yolunda liderliğinizle ülkemize çok güzel hizmetleri hep birlikte kazandırdık. AK Parti yeri geldi vesayet odaklarının tehdidi ile karşı karşıya kaldı. Partimizi kapatmaya kalktıklarında karşılarında Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşları vardı. Hükümetimize muhtıra verdiklerinde yine karşısında milli iradeden başka kimseyi tanımayan yine Recep Tayyip Erdoğan'dır. 

BİNALİ YILDIRIM'DAN PARTİLİLERE RİCA

AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım salonda tezahürat yapan partililerden ricada bulundu. Binali Yıldırım, "Sesim zaten yine arıza moduna geçti. Bu yüzden bana biraz müsade edin, ben anlatayım ondan sonra istediğiniz kadar kutlamakta serbestsiniz" dedi.

"BİZİM SANDIKTAN, MİLLETTEN BAŞKA DAYANAĞIMIZ YOK"

Türkiye, IMF'nin memurlarından talimat alacak konuma gelmişti. Bu bu milletin onuruna dokunan bir işti. Bugün IMF'yi göndermekle kalmadık, IMF'ye dedik ki, "ihtiyacınız varsa ihtiyacı olan ülkelere kredi açmaya hazırız." Nereden nereye gelen bir Türkiye var. AK Parti bütün bunları yaparken bazıları da boş durmadı. Yeri geldi Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacağı dönemde bir icat çıkardılar. Hukuk icadı. Bugüne kadar cumhuriyet tarihinde cumhurbaşkanının nasıl seçileceği belli. Defalarca uygulaması var. Bütün bunlar geriye bırakıldı yeni bir hukuki formül geliştirildi. Aslında bu milli iradenin gücünü arkasına alan AK Parti'nin millet iradesinin gereğini yapmayı önleyen bir girişimdi. Madem öyle işte böyle buyurun sandık dedik. AK Parti gerçek sahibine, sandığa gitti. Bizim sandıktan başka, milletten başka dayanağımız yok. Biz hatırlı, etkili çevrelere boyun eğen bir parti değiliz. Bu sefer cumhurbaşkanlığı seçimi bu şekilde kitlenince yine çözüm millet dedik ve millete gittik. 

"MİLLETİMİZE SORUYORUM..."

Değerli arkadaşlarım diyorlar ki Cumhurbaşkanı memleket meselelerine karışıyor. Eskisi gibi otursun, merasimlere gitsin, protokol işlerini yapsın, temsili olsun istiyorlar. Milletime soruyorum; 21,5 milyon vatandaşın oyunu alan bir cumhurbaşkanı ne yapacak? Millete karşı sorumluluğu var. Ben sorumsuzum diyemez. Siyasi sorumluluğu var. İşte Cumhurbaşkanımız da bu siyasi sorumluluğun gereğini yapıyor. Ülke için, barış için, kardeşlik için her türlü insiyatifi kullanıyor. Bundan sonra da kullanmaya devam edecek.

"OPERASYONLARIN BİTMESİ İÇİN..."

Milletim rahat olsun. Türkiye'yi bu terör belasından mutlaka kurtaracağız. Şimdi bana soruyorlar, bu operasyonlar ne zaman bitecek diye. Cevap çok kısa ve net: Kanlı terör örgütü sivillerimize karşı silahlı saldırıları tamamen sonlandırıncaya kadar devam edecek. İkincisi, kanlı terör örgütü güvenlik güçlerimize silahlı saldırılarını durduruncaya kadar devam edecek. Üçüncüsü, mutlak suretle vatandaşımızın can ve mal güvenliği sağlanıncaya kadar devam edecek. Silahların tamamen yok olup ortadan kaldırılması sağlanıncaya kadar devam edecek . Özellikle bölgede yaşayan vatandaşlarımıza sesleniyorum; PKK'nın sizin gibi bir derdi sorunu yok. O bölgedeki sorun, sizin sorununuz. Sizin sorununuz da PKK terör örgütüdür. Bu örgütü aramızdan çıkarmaya da yemin ettik. 

HÜKÜMET PROGRAMI SAAT 15:00'TE MECLİS'TE

Değerli dava arkadaşlarım, bugün 65. Hükümet kuruldu açıklandı. Az önce de ifade ettim hayırlı olsun. Mevlam güzel hizmetleri yapmayı nasip eylesin. Bugün yine bu grup toplantısından sonra sayın Başbakanımızı ziyaret edeceğim kendisiyle bayrak değişimini gerçekleştireceğiz. Bugün yoğun bir gündemimiz var. Saat 15:00'te Meclis'imiz açılacak. 65. Hükümetin programını Meclis genel kıurulunda okuyacağız ve böylelikle 65. Cumhuriyet Hükümeti'nin güven oyu sürecini başlatmış bulunacağız. Dün MKYK toplantımızı da gerçekleştirdik. Bugün de yakın çalışma arkadaşlarımıı belirledik. Onları da sizlere, kamuoyuna duyuracağız.

"DOSTLARIMIZIN SAYISINI ARTIRACAĞIZ"

Türkiye'nin bir çok sorunu var. Bölgesel sorunlar var, Avrupa Birliği, Kıbrıs, Kafkaslar ve coğrafyamızda yaşanan karışıklıklar tabiatıyla Türkiye'nin bölgedeki konumunu ve önemini artırıyor. Bunun bilinciyle ne yapacağız? Yapacağımız çok basit. Dostlarımızın sayısını artıracağız, düşmanlarımızın sayısını azaltacağız.

"EKMEĞİMİZİ BÖLERİZ, TÜRKİYE'Yİ BÖLDÜRTMEYİZ"

Suriye'de yaşanan  ve 4 yılı aşan bu anlamsız savaş yüzbinlerce din kardeşimizin hayatına mal oldu. Kimisi de canlarını kurtarmak için hayatını tehlikeye attı ve yollarda, denizlerde bebekten yaşlısına kadar bir çok insan hayatını kaybetti. Türkiye ne yaptı bu dönemde? Türkiye bağrını, kucağını ölümden kaçan masum çileli insanlara açtı. 3 milyon insanı bağrımıza bastık, kardeş bildik ekmeğimizi paylaştık. Ekmeğimizi paylaşırız, böleriz Türkiye'yi böldürtmeyiz. Yolları böleriz, milleti böldürtmeyiz. Bunu herkes böyle bilsin. Biz yolları böldük, gönülleri birleştirdik. 

"KİMSE TÜRKİYE İLE BİLEK GÜREŞİNE TUTUŞAMAZ"

Değerli yol arkadaşlarım, milletvekillerimiz bir yandan bölücü terör örgütüyle amansız mücadelemiz devam ederken bir yandan devlet içinde devlet kurmaya heveslenen bu anlamda güvenlik güçlerimizi yargı mensuplarımızı, eğitim camiamızın, sivil toplum örgütlerin, cemaatlerin içine sızarak paralel bir yapılanma oluşturan paralel örgüte karşı da mücadelemiz kararlılıktan taviz vermeden devam edecek. Şunu herkes bilsin, kimse Türkiye Cumhuriyeti ile bilek güreşine tutuşamaz. Tek devlet, tek vatan, tek bayrak, tek millet vardır gerisi fasalyadır.

BAŞKANLIK SİSTEMİ AÇIKLAMASI

Değerli arkadaşlarım Türkiye, demokratik ve laik bir hukuk devletidir. Bu konuda da hiçbirimizin kafasında bir tereddüt yok. Ancak Cumhurbaşkanımızın halk tarafından seçilmesiyle birlikte vesayet anayasası artık fiili durumun ihtiyaçlarını karşılamaktan uzaktır. Son 15 yıldır bütün partiler seçime giderken vaatlerinin en başında yeni anayasadır. Seçim bitiyor, biri sağa biri sola gidiyor. Birisi yukarı doğru, birisi aşağı doğru gidiyor, Kandil'e doğru gidiyor. Vaat vermek çocuk oyuncağı değildir. Millete vaat verilir. Siz 79 milyon ile sözleşme yapıyorsunuz bunun gereğini yapmazsanız işte her seçimde aşağı doğru gitmeye devam edersiniz. Ben burada bir şeyi açık olarak milletimle paylaşmak istiyorum. Artık Cumhurbaşkanımız fiili durumda seçimle iş başına geçmiş cumhurbaşkanımız, milletiyle ilişkisindeki fiili durumunu anayasaya uygun hale getirmek biz AK Parti grubunun en önemli işidir, boynunun borcudur. Bu sadece cumhurbaşkanımızın değil bu Türkiye Cumhuriyeti'nin gelecek meselesidir. 60-80 darbeleriyle oluşan bu anauyasa ile Türkiye yoluna, 2023 hedeflerine gidemez. Bu elbise bu bedene dar geliyor. Biz inşaallah başkanlık sistemi dahil yeni anayasayı gerçekleştirmek için çalışmaları başlatacağız. Diğer gruplara çağrım; Gelin Türkiye'nin beklentisi olan, sizlerin her seçimdeki vaadiniz olan yeni anayasayı birlikte yapalım Bu şerefe, bu onura siz de ortak olun. Eğer her zamanki gibi ipe un sererseniz, biz ne yapacağımızı biliyoruz. Gereğini de yapacağız.

"EKONOMİ DEMEK ÜRETMEK DEMEK"

Yeni dönemde diğer önemli konumuz da ekonomi. Ekonomi çok önemli. Ekonomi demek para demek değil, ekonomi demek üretmek demek. Alın terini akıl terine katmak demek, gençlerimize kadınlarımıza iş bulmak demek. Onun için yeni dönemde Türkiye'nin mali disiplininden asla taviz vermeden yatırımlarının artırılması için Türkiye'nin her bölgesine yatırım yapılması için üretimi, istihdamı tüm gücümüzle destekleyeceğiz. Adeta yatırımcısının önüne turkuaz halı sereceğiz çünkü üretmeyen, iş oluşturmayan, ürettiğini satamayan, ekmeğini büyütemez. Bunu yaparken elde edilen bütün katma değerler, bütün refah, vatandaşlarımızın bütün kesimleri arasında mümkün olduğunda adil dağıtımını sağlayacağız.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum