Mavi Işık’ımızı kim söndürdü?

Mavi Işık’ımızı kim söndürdü?
Bugün Yüzde 85'i yerli malzeme ile Kayseri İkmal Merkezi'nde üretilen ilk Türk uçağı 'Mavi Işık 79-XA'nın Kayseri semalarında başarılı bir deneme uçuşu gerçekleştirmesinin yıl dönümü.

Yerli Uçak ‘Mavi Işık’ın semalarda uçuşunun ardından tam 37 yıl geçti. Ne tevafuktur ki, efsane Ulaştırma Bakanı olarak nitelendirilen Binali Yıldırım’ın Başbakanlık koltuğuna oturduğu gün de 24 Mayıs’a denk geldi.

Başbakan Binali Yıldırım, bakanlığı döneminden yerli üretime verdiği önemle biliniyor. Yıldırım, pek çok defa demiryolları ile hava yollarında yerli ulaştırma araçların üretimine özel atıf yapmıştı.

MAVİ IŞIK’A NE OLDU?

Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı Kayseri Hava İkmal ve Bakım Merkezi’nde 1979 yılında Türk mühendisleri tarafından ilk yerli yapım uçak olan 'Mavi Işık 79-XA' üretiliyor. İlk milli uçağımız aynı tarihte Kayseri semalarında tam bir saat gösteri uçuşu da yapıyor.

Gösteriye katılan Kayserililer ve imalatta çalışan mühendis ve işçiler göz yaşlarına boğuluyor.

Aynı zamanda yetkililer, seri üretime de geçebileceklerini kaydettikleri Mavi Işık’ı emsallerine göre yüzde 50 daha ucuza mal ettiklerini de açıklıyorlar. Peki neden Mavi Işık’ın seri üretimi yapılmıyor ve proje ilerletilmiyor.

İlk yerli uçağımıza ne oldu, Mavi Işık’ımızı kim söndürdü? Hatırlanacağı üzere aynı dönem ülkede terör faaliyetlerinin tırmandığı bir dönem. Malum olduğu üzere ABD’nin “Bizim Çocuklar” şeklinde nitelendirdiği isimler ülkede darbe yapıyor ve bütün projeler askıya alınıyor.

Sağcı ve solcu diye ikiye bölünen ülkemizde kaybeden yine millet oluyor. Her darbenin doğurduğu doğal sonuç gerçekleşiyor ve ülke 25 yıl geriye gidiyor. 

10517_11272.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum