UEFA, Fenerbahçeli futbolcuların cezasını açıkladı

UEFA, Fenerbahçeli futbolcuların cezasını açıkladı
UEFA, Fenerbahçe'nin olaylı Braga maçında kırmızı kart gören Volkan Şen'e 31 Aralık 2016'ya kadar, Alper Potuk'a ise 3 maç ceza verdi.

UEFA Avrupa Ligi'nde Braga'ya Portekiz'de olaylı maçta 4-1 yenilen Fenerbahçe'de kırmızı kart gören Alper Potuk ve Volkan Şen'in cezaları belli oldu.

Karşılaşmanın Hırvat hakemi Ivan Bebek'in çaldığı ve çalmadığı düdükler yüzünden oyundan kopan ve arka arkaya kartlar gören Fenerbahçe'de Alper Potuk'a UEFA'dan 3 maç ceza geldi. Rakibine sert müdahalesi sonrası oyundan atılan Alper Potuk, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi elemelerinde 3 maçı kaçırmış olacak.

Ivan Bebek'e sert tepki göstererek ikinci sarı kartla oyundan atılan Volkan Şen'e ise UEFA, 31 Aralık'a kadar UEFA'ya bağlı Avrupa maçlarında forma giyemeyecek!

Ayrıca ikinci sarı kartla oyundan atılan bir diğer isim Mehmet Topal da 1 maçlık cezası nedeniyle sarı-lacivertli kulüple sözleşme yenilemesi halinde ilk Şampiyonlar Ligi eleme maçında forma giyemeyecek.

EURO 2016'DA FORMA GİYEBİLECEKLER Mİ?

UEFA'nın Braga - Fenerbahçe maçında kırmızı kart görev Volkan Şen ve Alper Potuk'a ceza vermesi ve ceza açıklamasında da "UEFA karşılaşmaları" ifadesini kullanamsı Türkiye Futbol Federasyonu'nda büyük bir panik yarattı.

EURO2016'da A Milli Takım formasını giyecek olan Volkan Şen ve Alper Potuk'a verilen cezada "UEFA karşılaşmalarının" ifadesini kullanılması, Türkiye Futbol Federasyonu'nu resmen harekete geçirdi. Volkan Şen ve Alper Potuk'un cezalarının gerekçeli kararının direkt Fenerbahçe'ye ulaşmasının ardından harekete geçen Türkiye Futbol Federasyonu, UEFA'ya resmi bir yazı göndererek, Volkan Şen ve Alper Potuk için kullanılan "UEFA karşılaşmaları..." ifadesinin kapsamını öğrenecek.

UEFA'dan yapılan açıklamaya göre Volkan Şen ve Alper Potuk'un cezaları UEFA'nın kulüp organizasyonlarında çekecek.

FENERBAHÇE'DEN AÇIKLAMA

"UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu müsabakaları kapsamında 17 Mart 2016 tarihinde deplasmanda oynadığımız Braga karşılaşması sonrası UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu kulübümüzle ilgili,

1)      Futbolcumuz Volkan Şen’in, 31 Aralık 2016’ya dek oynanacak olan UEFA karşılaşmalarında,
2)      Futbolcumuz Alper Potuk’un 3 UEFA karşılaşmasında,
3)      Teknik Direktörümüz Vitor Pereira’nın 1 UEFA karşılaşmasında yer almamasına,

Ayrıca, kulübümüzün 15 bin Euro para cezasına çarptırılmasına karar verilmiştir.

Kamuoyunun bilgisine duyurulur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.