Üç dönemliklerin dönüşü

Üç dönemliklerin dönüşü
“Üç dönemlik” olarak anılan isimler, hem kurulan 65. hükümette hem de AK Parti yönetiminde kilit noktalara getirildi.

AK Parti’nin tek başına iktidar olamadığı 7 Haziran seçimlerinde 3 dönem kuralına takıldığı için milletvekili listesine giremeyen isimlerden 23’ü 1 Kasım’da yeniden aktif siyasete dönmüştü. “Çekirdek kadro” ya da “üç dönemlik” olarak anılan bu isimler, hem kurulan 65. hükümette hem de AK Parti yönetiminde kilit noktalara getirildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile 2002-2014 arasında aktif olarak yan yana çalışan üç dönemliklerden Binali Yıldırım, Başbakan oldu. Nurettin Canikli Başbakan Yardımcılığı’na getirildi. Faruk Çelik, Mevlüt Çavuşoğlu, Recep Akdağ, Ömer Çelik, Bekir Bozdağ kabinenin üç dönemlik isimleri oldu. 27 üyeli bakanlar kurulunun 7’si üç dönemliklerden oluştu.

Benzer bir yapı parti yönetiminde de oluşturuldu. Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) 4 üç dönemlik yer aldı. Partinin, Genel Başkan Binali Yıldırım’dan sonraki ikinci adamı Hayati Yazıcı oldu. Üç dönemliklerden Mustafa Ataş, Mehdi Eker ve Şaban Dişli parti vitrininin bel kemiğini oluşturdu. Partinin en üst karar organı olan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’na (MKYK) da Burhan Kuzu, Zeyid Aslan gibi üç dönemlikler yerleştirildi. Kabinede olan Canikli ve Bozdağ, MKYK’da yer aldı. Üç dönemlik isimlerden Beşir Atalay da, TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanlığı görevini yürütüyor.


AK Parti Grup Başkanvekili olan Nurettin Canikli’nin Başbakan Yardımcılığı’na getirilmesiyle birlikte TBMM Grup Başkanvekilliklerinde de değişiklik yapılması gündeme geldi. Grup başkanvekilliği tecrübesi olan üç dönemlik Mustafa Elitaş’ın bu göreve getirilebileceği konuşuluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.