Rakka'da ABD, PYD ve Rusya'nın kirli oyunu!

Rakka'da ABD, PYD ve Rusya'nın kirli oyunu!
ABD ve bölücü terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD ortak düzenledikleri operasyonla IŞİD'in kontrolünde bulunan Rakka’nın eski Askeri Meclis Başkan Yardımcısı Albay İmededdin Said çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ABD Hava Kuvvetleri ve terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin başını çektiği güçlerin IŞİD kontrolündeki Rakka'ya düzenlediği operasyonun arkasında da “ABD'nin PYD'ye alan açma çabası" olduğu ortaya çıktı.

"PYD'ye teslim etme çabasıdır"

PYD şu ana kadar Rakka'da 3 köyü IŞİD'den aldı. Başlatılan operasyonu değerlendiren Eski Rakka Askeri Meclis Başkan Yardımcısı Albay İmededdin Said, Rakka'daki oyunu anlattı. Said, “ABD'nin Rakka'yı yerle bir etme pahasına giriştiği operasyon sadece IŞİD'den bölgeyi alıp, bir diğer terör yapılanması PYD'ye teslim etme çabasıdır" dedi.

ŞEHİR HARİTADAN SİLİNECEK

“ABD'nin IŞİD'e yönelik güç gösterisi, Suriye'de bir şehrin yerle bir edilmesini sağlayacak. Onbinlerce insanın yaşadığı kent sayıları birkaç bin olan IŞİD terör örgütü mensupları yüzünden haritadan silinecek" diyen Albay Said, “ABD ve PYD bunu çoktan göze aldı. İnsanlar şehirden kaçmaya çalışıyor. Ancak, IŞİD sivilleri kalkan olarak kullanacak. Çok yakında Suriye'de Rakka diye bir şehir kalmayacak" diye konuştu.

KALICI OLMASI İMKANSIZ

Said, “Saldırılar Ayn isa, Aynen Arap ve Resul Ayn'den kara operasyonu, havadan ise ABD'nin yoğun bombardımanı eşliğinde devam ediyor. Operasyonun seyri 8 ila 10 gün içinde belli olabilir. PYD'nin her halukarda büyük kayıplar vermesi kaçınılmazdır. Bu saldırıdan en fazla zararı bölgedeki siviller görecektir" ifadelerini kullandı. Said, “ABD, bölgede yıllarca devam edecek çatışma için PYD'yi bölgede hakim kılmak istiyor. Ancak geçici olarak bu gerçekleşse bile, uzun vadede PYD'nin kalıcı olması imkansız" dedi.

RUSYA'DAN GİZLİ DESTEK

PYD'ye yönelik ABD desteğinin farklı güç savaşlarını tetikleyebileceğini ve bölgedeki Washington etkisinin Moskova'yı farklı seçeneklere itebileceğini belirten Said, “Rusya, rejimi gizlice destekleyebilir" ifadelerini kullandı.

İKİ KASABADA YOĞUN ÇATIŞMA

Çatışmalar dün itibariyle PYD'nin daha önce kaybettiği Ayn İsa ve Hışe kasabaları çevresinde yoğunlaştı. Rakka merkezine uzak
bir noktada olan bu bölgelere ABD koordinesindeki koalisyon uçaklarının çevredeki 3 hedefi vurduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.