Bakanlık'tan Diyarbakır açıklaması

Bakanlık'tan Diyarbakır açıklaması
Sağlık Bakanlığı'ndan, Diyarbakır'da devlet hastanesinde görevli personel tarafından 'PKK'lıların tedavi edildiğine' ilişkin açıklama geldi.

Bir gazetenin manşetinde yer alan "Teröristleri Gizlice Tedavi Ettik" başlıklı haberdeki iddialarla ilgili Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı. 

Açıklamada, haberdeki iddiaların Bakanlık Denetim Hizmetleri Başkanlığınca ihbar olarak kabul edilerek müfettiş görevlendirildiği ve soruşturma başlatıldığı belirtildi. Haberde isimleri geçen personel hakkında Diyarbakır Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği tarafından da Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğu ifade edilen açıklamada, soruşturmanın tamamlanmasının ardından kamuoyunun bilgilendirileceği kaydedildi. 

Söz konusu haberde, Selahaddin-i Eyyubi Devlet Hastanesinde görevli bir hemşirenin, bazı sağlık personelinin gözleri kapatılarak hastaneden çıkarıldığı ve aranan bir teröristin tedavisi için Sur'a götürüldüğü, ilaç temin edildiği ve bazı teröristlerin röntgen ve tomografi çekimlerinin kayıt altına alınmadan yapıldığı, ayrıca bir başka çalışanın, bir polis ve uzman çavuşa müdahale edilmediği için şehit olduklarına dair iddialara yer verilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.