Canlı skor takibi için tıkla!

Canlı skor takibi için tıkla!
Canlı skor buradan takip edebilirsiniz. Takımların son durumu ne? Süper lig puan durumu ve toplu sonuçlar ile ilgili detayları sizler için derledik. İşte canlı skor...

Süper Lig puan durumunu haberimizden öğrenebilirsiniz. Süper Lig'de son maçlar oynandı ve takımların kazandığı maçlara göre son puan durumları da netleşti. Sivasspor, Eskişehirspor ve Mersin İdmanyurdu'nun küme düşmesinin ardından Avrupa'ya gidecek olan takım da belli oldu. İşte canlı skor ve puan durumları...

skor.jpg

Son alınan sonuçlara göre Galatasaray, Avrupa kupalarına gitmeye hak kazanamadı. Kendi sahasında Akhisar Belediyespor'u yenen Osmanlıspor, Avrupa kupalarına gidecek.
Galatasaray ise eğer Ziraat Türkiye Kupası finalini kazanırsa Avrupa kupalarına gitmeye hak kazanacak ve 1 senelik cezasını tamamlayacak. Eğer kazanamazsa otomatik olarak ceza 2 yıla çıkmış olacak.

Galatasaray'a beşincilik için 6 gol yetmedi
Spor Toto Süper Lig'in 34. ve son haftasında sahasında Kayserispor'u 6-0 yenen Galatasaray, buna rağmen ligi 5. bitirme hedefine ulaşamadı.
UEFA Finansal Fair Play kriterlerine uymadığı gerekçesiyle UEFA'dan 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası alan Galatasaray, Süper Lig'in son haftasında Kayserispor karşısına puan cetvelinin 5. sırasında yer alarak UEFA organizasyonlarına katılım hakkı elde edip, cezasını gelecek sezon çekmeyi hedefleyerek çıktı.
Galatasaray, Kayseri temsilcisini Podolski, Sinan Gümüş (3), Bilal Kısa ve Selçuk İnan'ın golleriyle 6-0 mağlup edip puanını 51'e çıkarmasına rağmen Akhisar Belediyespor'u 1-0 yenerek 52 puana ulaşan Osmanlıspor'un gerisinde kalarak sezonu altıncı sırada tamamladı.

 Arena'da üçüncü kez 6 gollü galibiyet
Galatasaray, Türk Telekom Arena'da üçüncü kez 6 gol atarak galip geldi.
Kayserispor'u 6-0 mağlup eden sarı-kırmızılı ekip, bu sezonki en farklı galibiyetini aldı.
Galatasaray, Süper Lig'de 2010-2011 sezonunun devre arasından itibaren ev sahibi olduğu maçları oynamaya başladığı Türk Telekom Arena'da daha önce iki kez 6 gollü galibiyet elde etti.
Süper Lig'de 2013-2014 sezonunun 19. haftasında Bursaspor'u 6-0 yenen Galatasaray, aynı sezonun 24. haftasında Akhisar Belediyespor'u 6-1'lik skorla mağlup etmişti.
Galatasaray'ın ligdeki en farklı galibiyetleri şöyle:
1959-1960 Galatasaray-Altınordu: 8-0
1992-1993 MKE Ankaragücü-Galatasaray: 0-8

1983-1984 Galatasaray-Adana Demirspor: 9-2
1996-1997 Altay-Galatasaray: 1-8
2000-2001 Galatasaray-Erzurumspor: 7-0

SÜPER LİGDEN DÜŞEN – ÇIKAN TAKIMLAR

Spor Toto Süper Lig'in 2015-2016 sezonunda Mersin İdmanyurdu'ndan sonra küme düşen iki takım daha belli oldu. 34. hafta maçlarında Eskişehirspor, Gençlerbirliği'ne 3-1 yenilerek ligi 17. sırada tamamlayarak PTT 1. Lig'e düştü. Sivasspor ise 2-0 öne geçtiği Fenerbahçe maçından 2-2'lik beraberlikle ayrılınca lige veda eden diğer takım oldu. Beraberliğin dahi yeteceği Gaziantepspor ise Antalyaspor'u sahasında 1-0 yenerek gelecek sezonda da Spor Toto Süper Lig'de mücadele etme hakkı kazandı.
Bu arada PTT 1. liginden Süper Lig’e yükselen takımlar nerdeyse belli oldu. Adanaspor ile Kardemir Karabükspor, önümüzdeki sezon Süper Lig’de mücadele edecek. Süper Lig’e yükselecek 3. takım play-off maçları sonrasında belli olacak. Bu takımlar; Balıkesirspor, Adana Demirspor, Alanyaspor, Elazığspor…
Lig TV maç özetleri izle
AVRUPA KUPALARINA KATILACAK TAKIMLAR

Son haftalarda aldığı farklı mağlubiyetlere bir yenisini de Kasımpaşa karşısında ekleyen Trabzonspor sahasında 6-0 mağlup oldu. İlk 5 için mücadele eden Galatasaray ise konuk ettiği Kayserispor’u 6-0 yenmesine rağmen Osmanlıspor FK, konuk ettiği Akhisar Belediyespor’u 1-0 mağlup edince Galatasaray sezonu 6. sırada tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.