Yıldırım'ın eşine yapılan yorumlara sert tepki

Yıldırım'ın eşine yapılan yorumlara sert tepki
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, Başbakan'ın eşi Semiha Yıldırım'ın aşağılık bir yaklaşıma maruz kaldığını söyledi.

 

Mustafa Yeneroğlu, Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım'ın aşağılık bir yaklaşıma maruz kaldığını, onun nezdinde milyonlarca kadının rencide edildiğini belirtti.

Yeneroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Semiha Yıldırım hakkında seviyesiz ve terbiyeden yoksun bir açıklama yapıldığını ifade ederek, milyonlarca kadını rencide eden bu terbiyeden yoksun davranışın, toplumsal barış adına kaygı verici olduğunu savundu. Açıklamasında isim vermeyen Yeneroğlu, 'malum kişi'yi kınayarak, Semiha Yıldırım'dan kamuoyu önünde özür dileyeceğini ümit ettiğini kaydetti. 'Semiha Yıldırım hanımefendi maalesef aşağılık bir yaklaşıma maruz kalmış, onun nezdinde milyonlarca kadın rencide edilmiştir.' diyen Yeneroğlu, açıklamasında şu değerlendirmeyi yaptı:

Bu terbiyeden yoksun davranışı esefle kınıyorum. Geçmişte ülkemizde sıklıkla görülen insanların dış görünüşüyle alay etme zihniyetinin kalıntılarının bu olayla birlikte tekrar ortaya çıkması, birilerinin hala farklı yaşam tarzlarını bir türlü içine sindiremediğini göstermektedir. Bu kişiler, sözleriyle aşağılayıcı bilinç altlarını dışa vurmuş, iç dünyalarında besledikleri ön yargıyı deşifre etmişlerdir. Yüzyıllardır bu topraklarda var olan kadını sembolize eden bir hanımefendiye yapılan bu terbiyeden yoksun davranış, bu kişilerin hangi ülkede yaşadığı sorusunu akla getirmektedir. Tam da millete yabancılaşmış jakoben anlayışın ülkemizde aşılmaya başlandığını düşünürken, insan onurunu hiçe sayan böyle bir saygısızlığın vuku bulması, toplumsal barış adına kaygı vericidir.

Özellikle de sanatçı olma iddiasında bulunan bir kişinin kendi toplumuyla barışık olmaması, bir kısım sanatçılarda, ülkemizde farklılıkları zenginlik olarak gören bir anlayışın giderek kök salmasına ve karşılıklı saygının artmasına rağmen ötekileştirici zihniyetin devam ettiğini göstermektedir. İlgili kişinin Semiha Yıldırım Hanımefendi'den kamuoyunda özür dilemesi, en azından yaptığı hatanın vicdanen farkına vardığını gösteren bir adım olacaktır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum