Her 100 MHP'liden 90'ı Bahçeli'ye karşı

Her 100 MHP'liden 90'ı Bahçeli'ye karşı
MHP'de olağanüstü kongre tartışmaları sürerken, parti tabanının Devlet Bahçeli'ye olan tepkisi günden güne artıyor. MHP tabanının Bahçeli'ye desteği yüzde 10'a kadar düşmüş durumda. Yani, her 100 MHP'liden 90'ı Bahçeli'yi istemiyor.

Seçim dönemlerinde yapılan anketlerde "en başarılı lider" sıralamasında Devlet Bahçeli, yüzde 20'li oylarla Kemal Kılıçdaroğlu'nun da gerisinde çıkıyordu.

MHP'de Devlet Bahçeli'ye tepkinin 1 Kasım hezimetinin ardından daha da arttığı görüldü.

Yapılan kamuoyu araştırmalarında, MHP tabanının çok önemli bir bölümü başarısızlıkta birincil neden olarak Devlet Bahçeli'yi gösteriyordu.

Kendini "milliyetçi" olarak nitelendiren seçmenlerden, Bahçeli'ye tepkilerinden dolayı oylarını AK Parti, BBP hatta CHP'ye verdiğini söyleyenler oluyordu.

1 Kasım seçimlerinin ardından yapılan ilk anket de MHP tabanının Devlet Bahçeli'ye olan tepkisini ortaya koyuyordu.

AK Parti'ye yakın MAK Danışmanlık'ın yüz yüze yaptığı ankette "Genel Başkan size göre kim olmalı?" sorusu yöneltildi. MHP'lilerin yüzde 34'ü 'Meral Akşener' dedi. Mevcut Genel Başkan Devlet Bahçeli yüzde 26 ile Akşener'in gerisinde kaldı. Bahçeli'yi yüzde 17 ile Sinan Oğan izledi.

1 Kasım'dan bu yana Devlet Bahçeli'ye tepki günden güne arttı. Bunda, Bahçeli'nin özeleştiri ve yönetim değişikliği taleplerini reddetmesi en büyük etken olarak gösteriliyor.

Bahçeli yönetiminin olağanüstü kurultaya direnmesi, kurultay isteyen teşkilatları görevden alması, yakın zamana kadar omuz omuza çalıştığı isimler hakkında genel başkan adayı olunca değişik ithamlarda bulunması MHP tabanında bu isme olan tepkiyi iyice artırdı.

Bugün MHP tabanında Devlet Bahçeli'yi başarılı bulan, MHP'nin başında bu ismi görmek isteyen oran yüzde 10'larla ifade ediliyor.

Her 100 MHP seçmeninden yalnız 10'unun Bahçeli'yi desteklediği gözleniyor.

MHP'nin delege sayısı, yaklaşık 1200. MHP'nin 1200 delegesinden yaklaşık yarısı olağanüstü kurultay için imza vermişti. Muhaliflere göre, "Bu sayı gerçekte çok daha fazla. Pekçok delege MHP'de yönetim değişikliği istemekle birlikte değişik nedenlerle imza veremedi."

Bugün MHP delegelerinden ancak yüzde 10'unun Bahçeli'yi desteklediği belirtiliyor. 

Siyaset bilimciler ile kamuoyu araştırmacıları MHP'de Devlet Bahçeli döneminin sona yaklaştığı, Devlet Bahçeli'nin koltuğunu daha fazla koruyamayacağı görüşünde birleşiyor. 

Habervaktim.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.