Müslim'den Erdoğan'ı kızdıracak cevap

Müslim'den Erdoğan'ı kızdıracak cevap
Salih Müslim'in "ABD askerlerinin YPG arması takması Erdoğan'ı rahatsız eder mi" sorusuna "İnşallah" dediği ileri sürüldü.

Muhabir Wladimir van Wilgenburg, YPG’nin siyasi kanadı PYD Eş Başkanı Salih Müslim’e "ABD askerlerinin YPG arması takması Erdoğan'ı rahatsız eder mi" sorusunu sorduğunu, Müslim’in ise kendisine "İnşallah" cevabını verdiğini iddia etti. Wilgenburg, Twitter hesabından Müslim’le birlikte çekilmiş fotoğrafını paylaştı ve yaptığı röportaja dair bölümler verdi.

PKK’nın Suriye’deki kolu YPG’nin,  Rakka’nın IŞİD'den geri alınması için başlattığı taarruzda ABD askerlerinin YPG logolu görüntülerinin ortaya çıkması ABD ile Türkiye arasında krize neden oldu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise ABD Özel Kuvvetleri askerlerinin üniformalarında görülen 'YPG arması' hakkında "Sayın Obama, Sayın Kerry, Sayın Cumhurbaşkanı'mıza ve bize YPG'nin ve PYD'nin güvenilir olmadığını söyleyecek ve terörle mücadelede Türkiye'nin yanında olduğunu söyleyecekler. Son Ankara'daki iki saldırının sorumlusu terör örgütünün armalarını takacaklar." dedi. ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook konuyla ilgili yaptığı açıklamada ise şöyle demişti: "Askerlerin IŞİD'e karşı savaşan güçlere danışmanlık ve yardım görevi  bulunuyor. Askerler desteklerini, becerilerini ve kabiliyetlerini bu güçlerin  etkinliğini geliştirmek için sunuyorlar. Askerlerimiz ön safta yer almıyor, bu savaşa öncülük etmiyor. Özel operasyon kuvvetleri geçmişte de bazı ortaklarının simgeleri ve kimliklerini belirten işaretleri üzerlerinde taşımıştı."

"ÇİFTE STANDARTTIR VE İKİ YÜZLÜLÜKTÜR"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Antalya'daki 'En Az Gelişmiş Ülkelere Yönelik İstanbul Eylem Programının Yüksek Düzeyli Kapsamlı Ara Dönem Gözden Geçirme Toplantısı' kapsamında gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında konuştu. Rakka operasyonunda ABD Özel Kuvvetleri askerlerinin üniformalarında görülen 'YPG arması'na ilişkin görüşleri sorulan Çavuşoğlu, "Terörle mücadelede çok iddialı olan bir ülkenin, bizim müttefikimizin Amerika'nın askerlerinin YPG armasını, bir terör örgütünün armasını kullanması kabul edilemez. ABD'nin Ankara Büyükelçiliği nezdinde de Washington'daki büyükelçiliğimiz aracılığıyla, ABD Dışişleri Bakanlığı nezdinde de tepkimizi gösterdik. Bunu kabul etmek mümkün değil. Telefonda Sayın Obama, Sayın Kerry, Sayın Cumhurbaşkanı'mıza ve bize YPG'nin ve PYD'nin güvenilir olmadığını söyleyecek ve terörle mücadelede Türkiye'nin yanında olduğunu söyleyecekler. Son Ankara'daki iki saldırının sorumlusu terör örgütünün armalarını takacaklar. Neymiş? Kendi güvenliğini sağlamak içinmiş. O zaman onlara tavsiyemiz Suriye'nin diğer bölgelerine gittiği zaman yine IŞİD'in, DAEŞ'in armasını taksınlar. El Nusra'nın, El Kaide'nin armasını taksınlar. 'Eğer biz bu terör örgütleriyle YPG'yi aynı görmüyoruz' diyorlarsa bu çifte standarttır ve iki yüzlülüktür" ifadelerini kullandı.

salih-muslim.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.