Başkent'in göbeğinde PKK'ya göz yumuluyor

Başkent'in göbeğinde PKK'ya göz yumuluyor
Doğu'da Mehmetçik canı pahasına terörle mücadele ederken, Başkent'in göbeğinde PKK sempatizanlarının zorbalıklarına adeta göz yumuluyor. AÜ'de PKK'lılar kantin basıp tehditler savurdu.

Ankara Üniversitesi Cebeci Yerleşkesi'nde cirit atan bölücü gruplar, milliyetçi öğrencileri şimdi de açıktan tehdit ederek, "Karşımıza kim çıkarsa çıksın başını eze eze mutlaka karşılığını vereceğiz" dedi.

KANTİNİ BASTILAR, TEHDİT ETTİLER

Üniversitelerin bölücü gruplar tarafından resmen işgal edildiğini kanıtlayan olay, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi kantininde yaşandı. Yaklaşık 50 kişilik PKK'lı ve kolektiflerden oluşan grup, fakülte kantinini basarak bir tehditkar bir açıklama yaptı. Bölücülerin grup sözcüsü konuşmasında sık sık "Kürdistan" kelimesini kullanarak Güneydoğu'da yaşanan olayları üniversitelere sıçratacaklarını itiraf etti. Kendi gruplarının haricine kin ve nefret kusuldu.

ÖLÜM TEHDİTLERİ HAVADA UÇUŞTU

Bir arkadaşlarının saldırıya uğradığı iddiasıyla milliyetçi ve muhafazakar grupları cezalandıracaklarını söyleyen grup sözcüsü, "Bedel ödemekten asla çekinmeyeceğiz. Karşımıza kim çıkarsa çıksın başını eze eze mutlaka karşılığını verecek ve mutlaka başarıya ulaşacağız. Cebeci faşizme mezar olacak" dedi. Edinilen bilgilere göre okul yönetimi tarafından okuldan uzaklaştırma alan birkaç öğrencinin de kantin basan grup arasında bulunduğu öğrenildi.

Ankara Üniversitesi'nde rahatlıkla zemin bulan ve her istediklerini elini kolunu sallayarak yapabilen PKK sempatizanı öğrenciler ile kolektif gruplar, üniversite içindeki milliyetçi ve muhafazakar öğrencileri bu kez de açıktan tehdit etti.

KANTİNİ BASTILAR

Olayın 23 Mayıs günü Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi kantininde yaşandığı öğrenildi. Yaklaşık 50 kişilik PKK'lı ve kolektiflerden oluşan grup, fakülte kantinini basarak bir tehditkar bir açıklama yaptı. Ne yönetim ne de özel güvenlikler tarafından engellenmek istenmeyen ya da engellenemeyen sözde öğrenciler, etrafa kin ve nefret kusarak, karşılarına duran gruplara karşı intikam yemini etti. Söz konusu olayın görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntülere yansıyan ifadeler üniversitelerdeki durumu gözler önüne serdi. Söz konusu bölücü gruplar tarafından üniversitelerin resmen işgal edildiği görüldü.

ÖLÜMLE TEHDİT ETTİLER

PKK'lı ve kolektifler adına fakülte kantininde tehditkar açıklama yapan grup sözcüsü, kendi görüşlerine yakın bir arkadaşlarına milliyetçi öğrenciler tarafından saldırıldığını iddia ederek intikam alacaklarını açıkladı. Açıklama yapan grup sözcüsü konuşmasında sık sık "Kürdistan" kelimesini kullandı. Güneydoğu'da yaşananları üniversitelere sıçratacaklarını itiraf eden grup sözcüsü, "Mutlaka ama mutlaka karşılığını görecekler" diyerek milliyetçi ve muhafazakar öğrencileri hedef gösterdi. Hedef gösterdikleri öğrencileri cezalandıracaklarını belirten grup sözcüsü, "Bedel ödemekten asla çekinmeyeceğiz. Karşımıza kim çıkarsa çıksın başını eze eze mutlaka karşılığını verecek ve mutlaka başarıya ulaşacağız. Cebeci faşizme mezar olacak" dedi. Edinilen bilgilere göre okul yönetimi tarafından okuldan uzaklaştırma alan birkaç öğrencinin de görüntülere yansıdığı öğrenildi. Kantini basan grubun hepsinin Ankara Üniversitesi öğrencisi olmadığı dışarıdan da destek alındığı gelen bilgiler arasından.

HER YERDE BASKI VE TEHDİT VAR

Hedef haline gelen öğrenciler ise Pazartesi günü üniversite final sınavlarının başlayacağını, söz konusu bölücü grupların hedef gösterdikleri öğrencilerin sınavlara girişini engellemek için bu tehditlerin yapıldığı ifade edildi. Hayati tehlikeleri bulunan öğrenciler ise tehdit ve baskıların her platformda sürdüğünü açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.