Başbuğ Almanya'ya sert tepki gösterdi

Başbuğ Almanya'ya sert tepki gösterdi
Soykırım iddiasını parlamentoya getiren Almanya'yı eleştiren Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, "Almanya niye şimdi birdenbire bu sözde Ermeni soykırım iddiasını Almanya Parlamentosuna getirdi? "dedi.

Emekli Orgeneral İlker Başbuğ Almanya'ya sözde soykırım iddiasını birden bire neden gündeme getirdiğini konusunda sert tepki gösterdi. 

Başbuğ, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarının 2 Haziran'da Almanya Parlamentosunda gündeme geleceğini anımsattı.

ALMANYA'YA TEPKİ!

Başbuğ, "Almanya Parlamentosunda gündeme gelecek sözde Ermeni soykırımı iddiaları için neden bağırmıyoruz? '1915 yılında yaşananlar bir zorunlu göçtür, tehcir olayıdır' niye demiyoruz? 19 Mayıs 1985'te, ABD'de Temsilciler Meclisine aynı şekilde Ermeni konusu geldi, o gün 69 profesör bir bildiri yayınladı. ABD Temsilciler Meclisine, 'Siz Türkiye'yi soykırım yaptı diye suçlarsanız, tarihsel sorunun hangi yanının doğru olduğuna yasa yoluyla karar vermiş olursunuz. Bu davranış, Amerikan yasama sürecinin güvenilirliğini sarsar' dediler. Aynı şey şimdi Almanya Parlamentosunda oluyor. Bunlar fevkalade üzücü. Çok haklı olduğumuz davada bu kadar sessizliğin içine girmemizi anlamak mümkün değil. Tabii şunu da sormak lazım; Almanya niye şimdi birdenbire bu sözde Ermeni soykırım iddiasını Almanya Parlamentosuna getirdi?" dedi 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.