Türkiye Karadağ maçı skor ve özet!

Türkiye Karadağ maçı skor ve özet!
Türkiye ilk kez Karadağ ile karşılaşacak. Nefeslerin tutularak izleneceği maça sadece saatler kaldı. Türkiye Karadağ maçı saat kaçta hangi kanalda yayınlanacak. İşte maçla ilgili detaylı bilgiler...

EURO 2016 grup maçları öncesi oynayacağı Karadağ hazırlık maçı için nefesler tutuldu. Ay-yıldızlı ekip, EURO 2016 hazırlıkları kapsamında yarın Antalya'da Karadağ ile karşı karşıya gelecek. Türkiye'nin Karadağ ile oynayacağı hazırlık karşılaşması öncesi merak edilenleri sizler için bu haberimizde topladık. Peki Türkiye Karadağ maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda yayınlanacak? Ayrıntıları haberimizden takip edebilirsiniz...

Türkiye A Milli Futbol Takımı hazırlık maçında Karadağ ile tarihinde ilk kez karşı karşıya geldi. Mücadelenin ilk yarısı 0-0 sona erdi. 


MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI) 
7. dakikada Hakan Çalhanoğlu’nun uzaktan sert şutunda top üstten auta gitti. 
36. dakikada Vukcevic’in pasında ceza alanı içinde topla buluşan Vladimir Jovovic penaltı noktasında bekleyen Beciraj’a pasını verdi. Bu oyuncunun yerden sağ köşeye yaptığı sert şutu kaleci Volkan Babacan kontrol etti. 
45. dakikada Arda ceza alanı içinde Oğuzhan Özyakup ile ver kaç yaptı. Topla son anda buluşan Oğuzhan'ın yaptığı sert vuruş kalenin solundan dışarıya gitti. 
STAT: Antalya Arena 
HAKEMLER: Daniel Siebert xx, Holger Henschel xx, Jan Siedel xx 
TÜRKİYE: Volkan Babacan xx, Şener Özbayraklı xx, Ahmet Çalık xx, Mehmet Topal xx, Caner Erkin xx, Ozan Tufan xx, Oğuzhan Özyakup xx, Hakan Çalhanoğlu xx, Volkan Şen xx, Arda Turan xx, Cenk Tosun xx 
YEDEKLER: Onur, Harun, Semih, Hakan Balta, Serdar Aziz, Nuri Şahin, Alper, Selçuk İnan, Gökhan Töre, İsmail Köybaşı, Burak Yılmaz, Mevüt Erdinç, Olcay Şahan, Ali Şaşal Vural, Yunus Mallı, Yasin Öztekin, Çağlar Söyüncü, Mahmut Tekdemir, Emre Mor 
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim 
KARADAĞ: Vusakin Poleksic xx, Nikola Vukcevic xx, Zarko Tomasevic xx, Marko Vesovic xx, Stefan Mugosa xx, Fatos Beciraj xx, Mladen Kascelan x(Scekic Dk. 12 xx), Filip Stojkovic xx, Marko Simic x(Mijuskovc Dk. 22 xx), Vladimir Jovovic xx, Aleksandar Sofranac xx 
YEDEKLER: Mijatovic, Volkov, Raicevic, Kosovic, Zverotic, Klimenta, Savicevic, Zoric, Jankovic, Kojasevic 
TEKNİK DİREKTÖR: Ljubisa Tumbakovic 
SARI KART: Fatos Beciraj (Karadağ) 

TÜRKİYE KARADAĞ MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA 

A Milli Takımın EURO 2016 öncesi hazırlık karşılaşması kapsamında oynayacağı Türkiye-Karadağ maçı, 29 Mayıs Pazar günü, saat 20:45'te, ATV kanalından canlı izlenebilecek. Karşılaşmayı Almanya Futbol Federasyonundan Daniel Siebert yönetecek. Siebert'in yardımcılıklarını Holger Henschel ve Jan Seidel yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemlik görevini ise FIFA kokartlı Türk hakem Alper Ulusoy üstlenecek.

MUHTEMEL 11'LER

TÜRKİYE: Volkan Babacan, Hakan Balta, Gökhan Gönül, Caner Erkin, Volkan Şen, Selçuk İnan, Mehmet Topal, Ozan Tufan, Oğuzhan Özyakup, Hakan Çalhanoğlu, Cenk Tosun

KARADAĞ: Vukasin Poleksic, Zarko Tomasevic, Marko Basa, Vladimir Rodic, Marko Simic, Nemanja Nikolic, Marko Bakic, Adam Marusic, Nikola Vukcevic, Fatos Beqiraj, Stefan Mugosa

BİLETLER TÜKENDİ!

Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamaya göre;

"A Milli Takımımızın, Karadağ ile Antalya Stadyumu'nda oynayacağı hazırlık maçının biletleri tükendi. İlk üç gün Milli Takım Taraftar Kulübü üyelerine satışı yapılan biletler; 10, 15, 30 ve 50 liradan satışa sunulmuştu.

Müsabakaya 26 gün kala biletlerin tamamını satın alan futbolseverlere A Milli Takımımıza gösterdikleri yoğun ilgi için teşekkür eder, müsabakada iyi seyirler dileriz." ifadeleri yer aldı.

OZAN TUFAN ANTRENMANA SARGIYLA DEVAM ETTİ

EURO 2016’ya hazırlanan Ay-Yıldızlılar, Antalya kampındaki ikinci antrenmanını dün akşam gerçekleştirdi. Ziraat Türkiye Kupası final maçında forma giyen Galatasaray ve Fenerbahçeli futbolcular salonda rejenerasyon çalışması yaparken, çift kale maç sırasında Arda Turan ile girdiği ikili mücadelede el bileğinden hafif sakatlık yaşayan Ozan Tufan, sargıyla antrenmana devam etti.

MİLLİ TAKIMI TÜRK POLİSİ KORUYACAK

Fransa’da 10 Haziran-10 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda, Türk polisi de Milli Takım’ı yalnız bırakmayacak... Ay-Yıldızlılar’ın güvenliğini Türk polisi sağlayacak. Bunun için de emniyetin çeşitli müdürlük ve birim kadrolarından seçilen 26 kişilik özel ekip, iki grup halinde Fransa’ya gidecek. Yakın korumanın yanı sıra, Ay-Yıldızlılar’ın kaldığı otel ve çevresinde muhtemel saldırılara karşı görev yapacak olan Türk polisi, millilerin otele giriş-çıkış ve geçiş güzergahlarında Fransız polisi ile ortak çalışacak.

ANTALYA'DAKİ 4.MAÇ

Türkiye-Karadağ hazırlık müsabakası, A Milli Takım'ın Antalya'daki 4. maçı olacak.

Antalya Stadı'nda daha önce 24 Mart 2016'da İsveç'i ağırlayan Türk Milli Takımı, 26 Ekim 1923 tarihinde başlayan yürüyüşünde bugüne kadar çıktığı 535 maçtan 228'ini Türkiye sınırları içinde oynadı. Antalya kenti de 228 maçtan 3'üne ev sahipliği yaptı. Milliler, Antalya'da oynadığı maçların birini kazandı, ikisini kaybetti.

Türkiye, Antalya'daki ilk maçını 31 Ekim 1984 tarihinde Antalya Atatürk Stadı'nda Finlandiya ile oynadı. Meksika'da düzenlenecek 1986 Dünya Kupası Elemeleri'ndeki ilk rakip Finlandiya oldu. O günün yetkilileri, Finlandiya'nın soğuk iklim ülkesi olmasını göz önünde tutarak maçı Antalya'nın sıcağında oynatmayı tercih etti. Teknik direktörlüğünü Candan Tarhan'ın yaptığı ay-yıldızlılara karşı Finlandiya,10. dakikada Ari Hjelm ve 67. dakikada Mika Lipponen'in golleriyle 2-0 öne geçti, Türkiye 77. dakikada İlyas Tüfekçi'nin penaltısıyla farkı bire indirse de 2-1 yenilmekten kurtulamadı.

Milliler, Antalya'daki ikinci maçını ise 21 Ocak 1998'de Arnavutluk ile oynadı. 1998 Dünya Kupası'na katılamayan ay-yıldızlılar, Mustafa Denizli yönetiminde EURO 2000 Elemeleri'nin hazırlıklarına Arnavutluk'la oynadıkları maçla başladı ve rakibine 4-1 mağlup oldu. Türkiye'nin tek golünü Oktay Derelioğlu attı.

Ay-yıldızlı ekip, Antalya'daki son maçını EURO 2016 hazırlıkları kapsamında İsveç ile yaptı. Yeni yapılan Antalya Stadı'ndaki ilk milli karşılaşma olma özelliğini taşıyan maçı A Milli Takım, Cenk Tosun'un golleriyle 2-1 kazandı. İsveç'in golü ise Andreas Granqvist'ten geldi.

HAZIRLIK MAÇLARI KARNESİ

Hazırlık maçında Karadağ ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı'nın 93 yıllık tarihinde oynadığı toplam 535 maç içinde 256'sını özel karşılaşmalar oluşturdu.

Milliler özel karşılaşmalarda 93 galibiyet ve 67 beraberlik aldı, 96 kez de rakiplerine yenildi.

Ay-yıldızlı ekip, özel maçlarda 327 gol atıp kalesinde 373 gol gördü.

FATİH TERİM'İN 122.SINAVI

Türkiye'nin yarın Antalya'da Karadağ ile yapacağı özel maç, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in 122. milli sınavı olacak.

Türkiye Futbol Direktörlüğü'nün yanı sıra A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü sıfatıyla görev yapan Terim, yarınki karşılaşmada ay-yıldızlı ekibin başında 122. kez sahaya çıkacak.

Ay-yıldızlı ekipte, bir maçlık ilk deneyimi hariç, üçüncü kez görev yapan Terim, A Milli Futbol Takımı'nın başında ilk sınavına, Alman teknik direktör Sepp Piontek öncesi 11 Nisan 1990'da Kopenhag'da Danimarka'ya karşı 1-0 yitirilen özel karşılaşmada çıktı. Terim, bu tek maçlık görevinin ardından 27 Ekim 1993-19 Haziran 1996 tarihlerinde millileri çalıştırdı. Deneyimli teknik adam, daha sonra 17 Ağustos 2005-14 Ekim 2009 arasında ikinci döneminde Türk Milli Takımı'nın başında görev yaptı. 22 Ağustos 2013'te attığı imzayla milli takımın başına yeniden getirilen Fatih Terim, 6 Eylül'de Kayseri'deki Andorra karşılaşmasıyla bin 422 gün sonra ay-yıldızlı takımın başında sahaya çıktı.

121 MAÇTA 62 GALİBİYET

A Milli Futbol Takımı, Fatih Terim yönetiminde oynadığı 121 maçta 62 galibiyet aldı.

Ay-yıldızlı ekip, Terim'in saha kenarında yönettiği maçlarda 30 kez berabere kaldı, 29 kez de mağlup oldu.

Terim yönetiminde 184 gol atan milliler, kalesinde ise 128 gol gördü.

MİLLİ TAKIM ADAY KADROSU

A Milli Futbol Takımı'nın 31 kişilik EURO 2016 aday kadrosunda şu futbolcular bulunuyor:

Kaleciler: Volkan Babacan (Medipol Başakşehir), Onur Recep Kıvrak (Trabzonspor), Ali Şaşal Vural (Eskişehirspor), Harun Tekin (Bursaspor)

Savunma: Gökhan Gönül, Şener Özbayraklı, Caner Erkin, Mehmet Topal (Fenerbahçe), Çağlar Söyüncü (Altınordu), Hakan Kadir Balta, Semih Kaya (Galatasaray), Serdar Aziz (Bursaspor), İsmail Köybaşı (Beşiktaş), Ahmet Yılmaz Çalık (Gençlerbirliği)

Orta saha: Selçuk İnan, Yasin Öztekin (Galatasaray), Emre Mor (Nordsjaelland), Ozan Tufan, Alper Potuk, Volkan Şen (Fenerbahçe), Oğuzhan Özyakup, Olcay Şahan, Gökhan Töre (Beşiktaş), Hakan Çalhanoğlu (Bayer Leverkusen), Nuri Şahin (Borussia Dortmund), Mahmut Tekdemir (Medipol Başakşehir), Arda Turan (Barcelona)

Forvet: Burak Yılmaz (Beijing Guoan), Cenk Tosun (Beşiktaş), Yunus Mallı (Mainz 05), Mevlüt Erdinç (Guingamp)

Öte yandan, Karadağ'ın aday kadrosunda, Spor Toto Süper Lig'de Kayserispor formasıyla mücadele eden Marko Simic ile Akhisar Belediyespor'da oynayan Petar Grbic de bulunuyor.

MİLLİ TAKIMA MAYIS AYI YARIYOR

Ay-yıldızlılar, 29 Mayıs tarihinde oynadığı 5 karşılaşmada 3 kez rakibi mağlup ederken, 1 kez de mağlup oldu. 1 maçta ise rakibiyle yenişemedi. Milliler bu maçlarda 7 gol atarken, kalesinde ise 2 gol gördü.

A Milli Futbol Takımı, 1923 yılından bu yana mayıs aylarında oynadığı 51 karşılaşmandan 20 galibiyet çıkarırken, 21 kez de mağlup oldu. Ay-yıldızlılar 10 maçta ise rakiplerine üstünlük sağlayamadı. Milliler bu maçlarda rakip fileleri 66 kez havalandırırken, 76 gole engel olamadı.

Milli takım 29 Mayıs günlerinde oynadığı 5 maçın 3'ünden galibiyetle ayrılırken 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Bu maçlarda 7 gol atan ay-yıldızlılar, kalesinde ise 2 gol gördü. Karadağ maçının tarihine denk gelen 29 Mayıs günlerinde ilk maçını 1996 Avrupa Şampiyanası elemelerinde Estonya ile oynadı. Fatih Terim yönetimindeki milli takım, Kadrioru Stadı'nda oynanan hazırlık maçından golsüz beraberlikle ayrıldı.

A Milli Futbol Takımı'nın 29 Mayıs tarihinde oynadığı maçların sonuçları şöyle:
29 Mayıs 1996 Estonya: 0 - Türkiye: 0
29 Mayıs 2008 Türkiye: 2 - Finlandiya: 0
29 Mayıs 2010 ABD: 2 - Türkiye: 1
29 Mayıs 2012 Türkiye: 2 - Bulgaristan: 0
29 Mayıs 2014 Honduras: 0 - Türkiye: 2

Türkiye Futbol Direktörü Terim: A Milli Takım herkese açık

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, ay-yıldızlı ekibin EURO 2016 hazırlıkları kapsamında Antalya Stadı'nda Karadağ ile yapacağı özel maç öncesinde Belek Turizm Bölgesi'nde kampta oldukları Gloria Serenity Resort'te basın toplantısı düzenledi.

Deneyimli teknik adam, İspanya basını tarafından eleştirilen İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Barcelona'da forma giyen Arda Turan'a sahip çıktı.

Arda'nın A Milli Takım için önemine vurgu yapan Fatih Terim, şöyle devam etti:

"Arda, bizim için çok önemli bir oyuncu. Sadece takım kaptanı değil, bizim için çok şey ifade ediyor. Buradan Arda'ya giden yazılar, tepkiler ve sözler, oradakilerden çok üzüyor. Orada bir oyuncumuz var. Bunun gururunu yaşarken, ona da bunu yaşatalım. Ona azap yaşatma hakkımız yok. Barcelona'da olmak başlı başına bir olay. Mümkünse orada uzun süre kalsın, hatta yanlarına da başkalarını yollayalım. Arda, İspanyol basınında hak etmediği şekilde yerden yere vuruluyor. Hiç olmazsa bizim basınımız kendi evladına sahip çıksın. Arda, orada hiç oynamasa, ben yine de milli takıma alırım."

"En doğrusunu ve adilini yapmaya çalışacağız"
Fatih Terim, 31 Mayıs Salı günü açıklayacakları EURO 2016 kadrosunda en doğru ve adil kararı vermeye çalışacaklarını söyledi.

Birçok oyuncuyu takip ettiklerini ve Almanya'nın Mainz 05 takımında forma giyen orta saha Suat Serdar'ı ikna etme görevini takım arkadaşı Yunus Mallı'ya verdiğini anlatan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, sözlerini şöyle tamamladı:

"Arkadaşlarımızla Karadağ maçından sonra oturacağız. Önce arkadaşlarımla sonra yalnız geçireceğim birkaç saate ihtiyacım var. Çok zor bir iş. Gönlüm hep beraber gitmek ister ama burada olmayan arkadaşlar için bu işin sonu değil. Geniş kadromuz içinde birçok arkadaşımız var. Son zamanlarda gündemde olan Sinan Gümüş de bulunuyor. Sinan gibi birçok oyuncumuz da var. Sinan'a Galatasaray'da oynamazken teklif ettik. Almanya'da ikna edebileceğimiz bir iki oyuncumuz daha var. Emre Mor var. Arkadan bir grup geliyor. Mainz 05'ten Suat Serdar da mevcut. O görevi Yunus Mallı'ya verdim. Kendi oyuncularımızı istiyoruz. A Milli Takım, herkese açık. Yunus'a 'çok önemli bir görev' dedim. Keşke burada Ümit Milli Takım'da olan ve çok emek verdiğimiz birkaç oyuncumuz da olsaydı. 20+3'ü açıklamak zor bir iş. Allah kimseyi o durumda bırakmasın. En doğrusunu ve adilini yapmaya çalışacağız."

Arda Turan: Her takımı yenebiliriz
A Milli Futbol Takımı Kaptanı Arda Turan, hiçbir takımdan çekinmediklerini ve her takımı yenebilecek güçte olduklarını söyledi.

Ay-yıldızlı ekibin hedefinin her turnuvada yer almak olduğunu aktaran Arda, "Biz, kimseden çekinmiyoruz, herkese saygı duyuyoruz. Her takımı yenebiliriz. Ülkemizin gurur duyacağı bir futbol oynayacağız. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız ve sonuçlarını göreceğiz. 2008'de saniyelerle finali kaybettik. Belki Avrupa şampiyonu olabilirdik. Yine sonuna kadar böyle hayaller kuruyoruz ama zor bir grubun içindeyiz. Rakiplerimiz bizden daha favori durumda. Sonuna kadar pes etmeyerek, elimizden geleni sahaya yansıtacağız." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.