'Yeşiller' istiyor! Hamburg'da her ilçeye bir cami

'Yeşiller' istiyor! Hamburg'da her ilçeye bir cami
Yeşiller Partisi Milletvekili Stefanie Von Berg'in, Almanya Hamburg’da her ilçeye bir cami yapılmasını istedikleri belirtildi.

Die Welt gazetesinde "Yeşiller her ilçeye bir cami istiyor" başlıklı haberde Hamburg’da Yeşiller Partisinin özellikle dinler arası diyaloğun sağlanması ve sığınmacıların uyumu açısından yeni camilerin yapılmasını talep ettikleri belirtildi. Von Berg ise sözlerinin yanlış anlaşıldığını, sadece ek 3 cami talep ettiğini açıkladı.

Yeşiller Partisine yakın Heinrich-Böll Vakfı verilerine göre Hamburg’da 150 bin Müslüman yaşamakta ve yaklaşık 50 cami, ibadet evi bulunmakta. Rapora göre Müslümanlar koridorlarda, binaların depolarında ve uygun olmayan yerlerde ibadetlerini yerine getirmekteler.

Yeşiller Milletvekili Stefanie von Berg Müslümanların uygunsuz yerlerde bir araya geldiklerine dikkat çekerek bunun bir tehlike içerdiğini savundu. Camilerin Müslümanların bu topluma entegrasyonu ve gençlik projelerinde faydalı çalışmalar yaptıklarını kaydeden von Berg, üç yeni caminin şehir planlaması içerisinde olduğunu belirtti.

Von Berg, bir caminin Wilhelmsburg tren istasyonuna yakın bir yerde diğer caminin ise Altona’da yapılmasının planlandığını söyledi.

"AÇIKLAMA DOĞRU DEĞİL"

Öte yandan Yeşiller Milletvekili Von Berg ‘Hamburger Abendblatt’ gazetesine verdiği demecinde ‘Die Welt gazetesinde ‘Yeşiller her ilçede bir cami talep ediyor’ şeklindeki açıklamasının doğru olmadığını belirterek, bunun yanlış anlaşıldığını ve her ilçede bir cami değil, ek üç yeni cami yapımının planlandığını söyledi.

Von Berg "Hıristiyan biri olarak şunu söyleyebilirim ki Müslümanlar da Hıristiyanlar gibi Almanya’da ibaretlerini rahatlıkla yerine getirebilecekleri yerlere sahip olmalılar. Şu ana kadar barakalarda, uygunsuz yerlerde Müslümanlar ibadetlerini yerine getirmekteler, buna karşı bir şeyler yapmak zorundayız. Hamburg’da üç yeni camiye ihtiyaç bulunmakta. Diğer ibadet yerleri gibi camiler de bağış yoluyla inşa edilebilinir"  dedi.

Yeşiller Milletvekili Von Berg, ayrıca camilerde giriş-çıkışlarda devlet tarafından sıkı denetim yapılmasına karşı çıkarak bununla bütün Müslümanların zan altında bırakılabilineceğini söyledi.

Alman Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Hamburg Milletvekili Dietrich Wersich camilerin işlevleri açısından Hamburg eyaletinin bir parçası olduğunu belirterek Müslümanların ibadetlerini rahatlıkla yerine getirmeleri gerektiği için yeni cami yapımına CDU olarak sıcak baktıklarını sözlerine ekledi.

Hamburg eyaleti 2015 yılından beri SPD ve Yeşiller Partisi koalisyon hükümeti tarafından yönetiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.