Akşam ve Sabah yazarlarından Mehmetçiğe çok büyük ayıp

Akşam ve Sabah yazarlarından Mehmetçiğe çok büyük ayıp
Sabah'tan Melih Aktınok ile Akşam'dan Kurtuluş Tayiz, Diyarbakır'da resmi tören için bekleyen Mehmetçiklerle alay etti. Altınok ve Tayiz sosyal medyada büyük tepki topladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın hafta sonu Diyarbakır’a düzenlediği ziyarete katılan Sabah yazarı Melih Altınok ile Akşam yazarı Kurtuluş Tayiz, havalimanında bekleyen Mehmetçikle adeta alay etti.

Melih Altınok ve Kurtuluş Tayiz, askerlere selam vermek için belirlenen noktada sırayla durarak fotoğraf çektirip Instagram’dan paylaştılar. Melih Altınok’un ‘Nassın asker- Sana ne!’ notuyla paylaştığı fotoğraf sosyal medyada kısa sürede büyük tepki çekti. İki ismin daha sonra paylaştıkları fotoğrafları kaldırdığı görüldü.

Melih Altınok ile Kurtuluş Tayiz, açılım sürecinin en hararetli savunucuları olarak biliniyor ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a olan büyük destekleriyle dikkat çekiyor. 

KURTULUŞ TAYİZ KİMDİR?

Daha önce Taraf'ta yazarlık yapan, şimdi ise Akşam gazetesi yazarı olan Kurtuluş Tayiz, 1991-2004 yılları arasında 13 yıl boyunca "PKK’lı olduğu" gerekçesiyle hapis yatmış bir isim. Tayiz, Taraf'tan önce de PKK gazetesi Özgür Gündem'de yazıyordu. 

Kurtuluş Tayiz, açılım sürecinin sürdüğü dönemde (18 Ağustos 2013 tarihinde) Habertürk'e verdiği röportajda, bölücü terör örgütü PKK'nın içinde yer aldığı yıllar ve hapis yatmasıyla ilgili sorulara şu cevapları vermişti:

-Bir dönem PKK içinde değil miydin?
Evet, öyle bir geçmişim var. 13 yıl hapis yattım. 
-Hangi yıllar arasında? 
1991-2004 arasında. Diyarbakır’da yattım, sonra Türkiye’de dolaşmadığım cezaevi kalmadı.
-Diyarbakır Cezaevi gerçeğini biliyorsun yani.
Bizim dönemimizde baskı zulüm yoktu ama duvarlarda hâlâ 1980’lerin izi vardı.
-2004’te cezaevinden çıktın. Sonra?
Üç yıl Özgür Gündem’de çalıştım. Oradan da aynı Taraf’ta olduğu gibi kovuldum. 

MELİH ALTINOK'TAN AÇIKLAMA

Sabah yazarı Melih Altınok, sözkonusu fotoğraf ve paylaşımının Mehmetçikle alay olmadığını aksine kendisini tiye aldığını belirtti.

Altınok, bugünkü köşe yazısında o fotoğrafın hikayesini şöyle açıkladı:

"Uçağa binmek üzere limana çıktığımızda Cumhurbaşkanı'nı karşılamak üzere "rahat pozisyonunda" bekleyen selam mangasını gördük. Selamlaştık. Ardından askerlerin biraz ötesinde bir fotoğraf çektirdim. Bu esnada askerler yaptığım mizansenin tam olması için beni önlerinde serili halının üzerindeki daireye davet ettiler. Yaklaştım ve bir poz daha çektik.
İnstagram'a koyduğum fotoğrafın altına da mizansene uygun olarak "Nasılsın asker" yazdım. Sanki asker de bana cevap vermiş gibi de "Sana ne" diye ekledim."

İşte o fotoğraflar..

f66_kurtulus.jpg

melih1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum