Şuurlu Öğretmenler Derneği kepli törene karşı çıktı

Şuurlu Öğretmenler Derneği kepli törene karşı çıktı
Şuurlu Öğretmenler Derneği Şube Başkanları toplantısında konuşan Hamdi Sürücü "Veli çocuğunu İslan ahlakıyla yetişsin diye bize emanet ediyor. Biz çocuğa papaz elbisesi giydiriyoruz" diyerek, kepli törenleri eleştirdi.

 

Şuurlu Öğretmenler Derneği Şube Başkanları toplantısında konuşan  Hamdi Sürücü "Veli çocuğunu İslan ahlakıyla yetişsin diye bize emanet ediyor. Biz çocuğa papaz elbisesi giydiriyoruz" diyerek, kepli mezuniyet törenleri eleştirdi.

Şuurlu Öğretmenler Derneği Şube Başkanları toplantısı Kocaeli Anadolu İ.H.L de yapıldı.

Fetih kutlamaları sebebiyle Kocaeli’nde yapılan toplantıya şube başkanları ve şube yöneticileri katıldılar. Toplantıda, önceki ay yapılan çalışmalar gözden geçirilirken, Ramazan ayı itibariyle yapılacak faaliyetler konuşuldu.  Eğitimcilerin yaklaşan Ramazanını kutlayan Hamdi Sürücü Şuurlu öğretmenler olarak herkesin üzerine düşen görevi hakkıyla yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Çocuklarımız batı kültürüne özendirmiş olunuyor

Yaz tatilinin yaklaştığı bu günlerde mezuniyet törenleri hazırlıklarına da değinen Sürücü, okullarda her sene olduğu gibi bu sene de yapılacak olan ahlaka aykırı mezuniyet toplantılarının ve kepli törenlerin yapılmamasını istedi. Batı kültürünün bir neticesi olan kepli törenlerin İmam Hatipler de yapılmasının kabul edilemez bir durum olduğunu dile getiren Sürücü bu konuda şunları söyledi:”Gerçek şu ki, geçmişe oranla imam hatip okullarının sayısı arttı ancak, bu okullarda verilen manevi eğitimin kalitesinde de bir düşme yaşanmaktadır.  Öğrencileri imam hatip ruhuna yetiştirememenin yanında, batı kültürünü özendiren böylesi programları yapmak doğru değildir. Veli çocuğunu İslam ahlakıyla yetişsin diye bize emanet ederken, biz çocuğa papaz elbisesi giydirirsek velinin isteğini yerine getirmiş olmayız. Bu davranışla çocuklarımız batı kültürüne özendirmiş olunuyor, bundan vazgeçilmelidir.”

Allah bu millete bu günleri gösterir inşallah

Ayasofya konusuna da değinen ÖĞ-DER Genel Başkanı Hamdi Sürücü Ayasofya’nın yıllardır müze olarak bekletildiğini, ecdadın hatırasına yeterince sahip çıkılmadığını vurguladı. Bu mabedin Fatihin vasiyeti gereği halka açık camii haline getirilmesi gerektiğini söyleyen Sürücü “ İnşallah seneye fetih kutlamalarının yapılacağı günde sabah namazını Ayasofya’nın dışında değil içinde kılarız. Allah bu millete bu günleri gösterir inşallah.” diye konuştu.

Mevcut ders kitapları batı kültürüne tanzim edilmiş

Toplantıda eğitim öğretim sorunlarına da değinen Hamdi Sürücü, mevcut ders kitaplarının batı kültürüne uygun olarak tanzim edilmiş olduğunu, bunun hayırlı nesiller yetişmesini engel teşkil ettiğini söyledi. Sürücü, “Önce ahlak ve maneviyat anlayışına uygun bir müfredata ve buna bağlı olarak ders kitaplarına geçilmelidir. Salih nesillerin yetişmesi ancak bununla mümkündür.”dedi. ÖĞ-DER toplantısının ardından eğitimciler AGD’nin Kocaeli’nde düzenlediği fetih kutlamalarına katıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum