IŞİD, Katyuşa füzelerini gasp ettikleri evden atıyor!

IŞİD, Katyuşa füzelerini gasp ettikleri evden atıyor!
Türkiye'yi hedef alan IŞİD'in Kilis'e attığı Katyuşa füzelerini Suriye'de sivillerden gasp ettiği evlerden attığı ortaya çıktı.

Türkiye'nin sınırında bulunan  Suriye köylerinden terör örgütü IŞİD tarafından  Kilis'e atılan füzeatışlarının, sivillerin terk ettiği evlerden yapıldığı ortaya çıktı. Bugüne kadar Türkiye'de 23 kişinin ölmesine neden olan terör örgütü IŞİD'in füzelerin çıkış rampalarını gizlemek için sivillerden evleri gasp ettiği öğrenildi. IŞİD'in Kilis ve diğer yerleşim birimlerini vuran füzeleri genellikle Suriye köylerinden Safran, Toybuk ve Hötümlet'ten attığı tespit edildi. Türkiye'nin füzelerin geldiği yerleri havadan ve karadan gözlem altına alması üzerine IŞİD'in yeni yöntemler uyguladığı ortaya çıktı.

CAMİNİN YANINDAKİ EVİ KULLANIYOR

IŞİD, füze rampaları için ormanlık alan, yeraltı sığınağı ve hareketli rampa seçenekleri ile birlikte dikkat çekmemek amacıyla sivillerin yaşadığı evleri de kullanmaya başladı. Katyuşa füzelerini  Halep'in kuzerinde yer alan Savran kasabasından attığı tespit edilen IŞİD'in, füze rampalarını yerleştirmek için sivillerin evlerini gasp ettiği belirlendi. Savran kasabasında IŞİD tarafından seçilen ev, kasabanın en büyük camisinin yanında yer alıyor. Füze ateşlemekte kullanılan evin çevresinde bulunan diğer evlerde yüzlerce sivil ikamet ediyor.

23 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

Başta Kilis'in Elbeyli kasabası ve sınıra yakın köyler olmak üzere  Gaziantep bölgesini vuran IŞİD füzeleri bugüne kadar 8'i Suriyeli mülteci olmak üzere 23 sivilin hayatını kaybetmesine neden oldu. Örgütün Rus tipi füzeler ve 130 milimetrelik havan topları dahil 40 kilometre menzilli roket ve füzelere sahip olduğu biliniyor.Türkiye vurdu Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının terör örgütü IŞİD hedeflerine yönelik atışları ve koalisyon uçaklarının hava harekatları sonucu 40 terörist öldürüldü, 4 Katyuşa mevzisi, 4 araç, 2 zırhlı personel taşıyıcı ve 2 mühimmat deposu imha edildi. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, terör örgütü IŞİD tarafından Suriye'den Gaziantep'in Oğuzeli ilçesine önceki gün 10.45'te atılan roket mermisinin parçalanarak boş araziye düşmesinin ardından teröristlerin atış yaptığı mevziler,  TSK'ya ait hedef tespit sistemleriyle belirlendi.Ayrıca, koalisyon uçakları ile 3 hava harekatı icra edilerek IŞİD mensubu teröristlere derhal karşılık verildi. Atışlar ve hava harekatları sonucunda 40 IŞİD mensubu terörist etkisiz hale getirilirken, 4 katyuşa mevzisi, 4 araç, 2 zırhlı personel taşıyıcı ve 2 mühimmat deposu imha edildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.