Cizre şehidinin son isteği gerçekleşti!

Cizre şehidinin son isteği gerçekleşti!
Cizre'de şehit düşen Nizipli Üsteğmen Uğur Taşçı'nın ailesinin satmak zorunda kaldığı evi onarıp babasına teslim etme hayalini Gaziantep Büyükşehir Belediyesi gerçekleştirdi.

Üsteğmen Uğur Taşçı'nın ailesinin bir süre önce Nizip ilçesinde satmak zorunda kaldığı evi yeniden aldığı ve tadilattan geçirdikten sonra babasına hediye etmeyi planladığının öğrenilmesi üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şehit Taşçı'nın hayalini gerçekleştirmek için Nizip ilçesi Fevkani Mahallesi'ndeki tarihi evin tüm restorasyon masraflarını üstlenerek yapının tadilatını başlattı.

Onarımın ardından evde incelemelerde bulunan Şahin, burada şehidin annesi Emel ve babası Mehmet Taşçı ile bir araya geldi. Başkan Şahin, bir süre sohbet ettiği aileye evlerini teslim etti.

SADECE OĞLUM YANIMDA OLSAYDI... 

Teslim töreninde konuşan Emel Taşçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin'e teşekkür ederek, "Şu an hiçbir şeyim olmasaydı, sadece oğlum yanımda olsaydı ama olmuyor işte. Bundan sonraki tek isteğim bu terör olaylarının bir an önce bitmesi, ülkemizin ve milletimizin bir an önce huzura kavuşmasıdır." dedi.

ŞEHİT AİLESİ DİMDİK AYAKTA 

Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin de şehit ailesinin dimdik ayakta durmasının Türk milletinin ne kadar imanlı ve inançlı olduğunu gösterdiğini vurgulayarak, "Eğer bu iman gücü olmasaydı bu topraklar üzerinde yıllar öncesinde yapılan kirli hesaplar tutmuş olacaktı ama hiçbir zaman bu topraklara yönelik yapılan kirli oyunlar ve hesaplar tutmuyor ve tutmayacak." ifadesini kullandı. Kendilerine düşen görevin acıyı paylaşmak olduğunu vurgulalyan Şahin, şunları kaydetti:

ÖLMEDEN ÖNCE GELİP GÖRMÜŞ 

"Bizler sosyal devlet ve sosyal belediyeler olarak şehitlerimizden geriye kalanların mağduriyetini gidermek, ihtiyaçlarını karşılamak durumundayız. Şehidimiz Uğur Taşçı'nın şehit olmadan önce gelip bu evi gördüğünü ve beğendiğini ve babasına ait satılan bu evi tekrar satın alarak onlara vereceğini öğrendik.

ŞEHİDİMİZİN İSTEĞİ BİZİM İÇİN BİR EMİRDİR 

Şehidimiz, bu isteğini yerine getiremeden şehadet makamına ulaşmıştır ancak 'şehidimizin dileği ve temennisi bizim için bir emirdir' dedik ve anne ve babadan izin alarak arkadaşlarımıza talimat verdik. Bu evi aldık ve hemen restore ettik ve evi tamamlayarak şehidimizin anne ve basına teslim ettik. Bize düşen görevi yerine getirmenin huzuru ve rahatlığı içerisindeyiz. İnşallah şehidimiz de huzur içindedir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.