AÖF sınav giriş yerleri belli oldu!

AÖF sınav giriş yerleri belli oldu!
4-5 Haziran günlerinde gerçekleştirilecek olan AÖF sınav giriş yerleri belli oldu. Milyonlarca öğrenci AÖF sınav giriş belgesini alarak bu sınava katılacak. İşte AÖF sınav giriş yerleri...

AÖF final sınavları için heyecanlı bekleyiş başladı. 04-05 Haziran 2016 tarihleri arasında yapılacak Anadolu Üniversitesi Açıköğretim fakültesi Dönem Sonu sınavları için Sınav giriş belgesi yayınlandı. AÖF sınav giriş belgelerine anadolu.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Giriş belgenize Öğrenci sayfanızdan TC kimlik numaranız ve şifrenizle bakabilirsiniz 

AÖF SINAV GİRİŞ YERİ İÇİN TIKLA 
Öğrencilerin sınava girecekleri binaları sınavdan bir gün önce görmeleri ve sınav saatinden bir saat önce sınava girecekleri binada bulunmaları yararlı olacaktır. sınav giriş belgesinde belirtilen yer ve tarihte sınava girmeyen öğrenciler için, başka bir yerde veya zamanda mazeret sınavı açılmayacaktır. 4-5 Haziran'da yapılacak olan AÖF sınav giriş yerleri için haberimizdeki linke tıklayarak kolaylıkla belgenizi alabilirsiniz.


AÖF BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAVLARI NE ZAMAN?
Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 04 - 05 Haziran 2016
2015-2016 Tek Ders Sınavı 16 Temmuz 2016


AÖF SORULARI VE CEVAP ANAHTARLARI NE ZAMAN YAYINLANIYOR?
Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültesi öğrencilerinin sınav soruları ve cevap anahtarları sınavın yapıldığı günü takip eden üç iş günü içerisinde Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sınav Yayınlama Sisteminden yayınlanmaktadır. http://sinav.eogrenme.anadolu.edu.tr adresinden Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sınav Yayınlama Sistemine erişebilirsiniz.
SINAV GEÇME NOTLARI
Harf Notu - Katsayısı
AA                4,00
AB                3,70
BA                3,30
BB                3,00
BC                2,70
CB                2,30
CC                2,00
CD                1,70
DC               1,30
DD               1,00
FF                0,00
ARA SINAV NOTUNUN BAŞARI NOTUNA KATKISI NE KADAR?
Açıköğretim sistemine göre öğretim yapılan programlarda (İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında İngilizce okutulan dersler ve ödevi olan dersler hariç) yapılan sınavlar sonucunda alınan notların, başarı notuna katkı oranları; ara sınav notunun % 30’u, dönem sonu sınav notunun %70’tir.
Bir Dersin Başarı Notu = (Ara Sınav Notu X %30) + (Dönem Sonu Sınav Notu X %70) değerlerinin toplamı ile hesaplanır.
Örneğin; “Çağdaş Felsefe” dersinin ara sınavında 60, dönem sonu sınavında 80 alan bir öğrencinin başarı notu şu şekilde hesaplanmaktadır.
Başarı Notu = (60 X %30) + (80 X %70) => Başarı Notu = 18 + 56 => Başarı Notu = 74
BAHAR DÖNEMİ DÖNEM SONU SINAV YERİ DEĞİŞİKLİĞİ
Bahar Dönemi Dönem sonu sınavına yeni sınav merkezinde girmek isteyen öğrenciler için sınav merkezi değiştirme süresi 24 Nisan 2016 Pazar günü saat 23.30’da sona eriyor. Bu tarihten sonra yapılacak olan sınav merkezi değişikliği sonraki dönem için geçerli olacaktır. Sınav merkezinizi değiştirmek isteyen öğrenciler; www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresinin Öğrenci Girişi bağlantısından, AÖF bürolarından veya Açıköğretim Etkileşim Merkezinin 0850 200 46 10-19 (10 Hat) ve 444 10 26 telefon numaralarını arayarak yaptırabilirler.
AÖF HAKKINDA BİLGİLER
AÖF’ ün açılımı a Açık Öğretim Fakültesidir. Çeşitli nedenlerden dolayı örgün olarak üniversite eğitimi alamamış bireylerin, üniversiteyi dışarıdan bitirmelerine olanak sağlayan bir çeşit devlet üniversitesidir. Genellikle hâlihazırda bir işte çalışıp bir taraftan üniversite okumak isteyenlerin başvurduğu bir üniversitedir. Ya da ikinci üniversite okumak isteyen, işinde terfi etmek isteyip de üniversite diploması almak isteyenlerin başvurmaktadırlar…
Öncelikle okumak istenilen bölüm seçilir. AÖF’ ün en yakın bürosuna kayıt işlemi olunur, o bölümün harcı yatırılır bankaya, Sonra sınav tarihleri beklenir. Her sene 2 dönemden oluşur; vize ve final sınavları yapılır. Vize ve finaller arası 1,5 aydır. Bölüme göre değişen 6 ila 8 dersten girilir.
Şimdi AÖF de çan sistemi vardır ders geçmekte. Vizenin %’de 30 ‘u, finalin %’de 70 ‘i baz alınır ve dönem sonu iki sınav sonucu ortalaması en az 35 ise o dersten geçilir. Geçilemezse seneye o ders tekrar alınır. Bende İşletme bitirip şuanda da İlahiyat 1.sınıf öğrencisiyim. Sonuçlarda 15 gün sonra açıklanmaktadır. AÖF öğrencisi her türlü öğrenci indiriminden de yararlanma hakkına sahiptir…
Açıköğretim sistemi nasıl işler?
Dersler kitle iletişim araçları yollarıyla işlenir, TRT Okul kanalında, her gün 12 saat açıköğretim dersleri ile ilgili yayınlar yapılmaktadır. Ayrıca Anadolu üniversitesi bünyesindeki “aof e-ogrenme “ sitesinde ve diğer onlarca forum sitelerinde dersler ve sınavlarla ilgili destek verilmektedir. Anadolu üniversitesinin her ilde bürosu bulunmaktadır, bu bürolarda öğrencilere her konuyla ilgili destek verilmekte, gerekli olan tüm ders kitapları ücretsiz olarak temin edilmektedir.
Açıköğretim sisteminin bilinmeyen bir yanı da, Aöf öğrencileri için her ilde, Anadolu üniversitesince belirlenmiş üniversitelerde dersler verilmektedir. Aöf öğrencileri her yıl 3 kez ( vize, final ve bütünleme ) sınava girmekte ve bu sınavlar sonucunda bir üst sınıflara geçmekte yada geçememektedir. Fakat açıköğretim fakültesi son yıllarda kredili sisteme geçmektedir, kredili sistemde ise yıl bahar ve güz olarak iki döneme ayrılır, her dönemde de vize ve final olarak iki sınav yapılmaktadır, bütünleme sınavı kredili sistemde bulunmaz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.