FETÖ'ye karşı kripto operasyon

FETÖ'ye karşı kripto operasyon
Paralel devlet yapılanmasının mensupları en çok hangi kurumlarda? FETÖ'ye karşı yürütülen operasyonlarda son durum ne? İşte paralel devlet yapılanmasına yönelik yürütülen operasyonlara ilişkin tüm detaylar..

FETÖ mensuplarının en çok Milli Eğitim, Adalet ve İçişleri Bakanlığı’nın geldiği öğrenildi. Fetullahçı Terör Örgütü'nü (FETÖ), yerleştiği devletin hücrelerinden söküp atmak için başlatılan çalışma tüm hızıyla devam ediyor.

Bu kapsamda, kamu kurumlarına sızmış ve örgütün çekirdek kadrosunu oluşturan yönetici pozisyonundaki kripto elemanlar yapılan çalışmayla bir bir deşifre ediliyor.

GÜVENLİK SORUŞTURMASI SÜRÜYOR

Milli Güvenlik Kurulu'nda (MGK) tavsiye kararı alınan FETÖ ile mücadele çerçevesinde oluşturulan “Paralel Yapıyla Mücadele Koordinasyon Kurulu"nun çalışmaları kapsamında tüm kurumlar harekete geçirildi. Devleti adeta ağ gibi saran örgütün kamu kurumlarına yerleştirdiği kripto elemanları tespit ediliyor.

17/25 SONRASI KAMUFLE OLDULAR

Devlet kurumlarında şimdiye kadar kamufle olmayı başarmış ve 17/25 Aralık darbe girişiminin ardından da paralel yapı karşıtı bir role bürünen bu kişilerin ise daha çok imam seviyesindeki örgüt mensupları olduğu belirtildi. Bu kapsamda, 8 bin 100 kişi hakkında güvenlik soruşturması başlatıldığı öğrenildi.

KRİPTO YÖNETİCİLER TESPİT EDİLDİ

8 bin 100 şüpheliden şu ana kadar bin 800 kişi hakkındaki güvenlik soruşturmasının tamamlandığı öğrenildi. Soruşturması tamamlanan bu kişilerin yönetici/talimat veren pozisyonunda olduğu belirtildi. Diğerleri hakkındaki soruşturmanın ise hız kesmeden devam ettiği ifade edildi. Güvenlik soruşturması yürütülen örgüt mensuplarının sayısının en fazla olduğu kurumların başında Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı'nın yer aldığı öğrenildi.

GİZLENMEK İÇİN ÖRGÜT MENSUPLARININ PERSONEL KAYITLARINI SİLDİLER

Öte yandan, devlet kurumlarına sızmış FETÖ üyelerine yönelik olarak şu ana kadar hiçbir şey yapılmamasıyla ilgili eleştiriler yapılıyor. Bunun, örgütün söz konusu kurumlardaki personelden sorumlu birimleri ele geçirmesinden kaynaklandığı belirtildi. Bu birimlerde görevli FETÖ mensuplarının, kurumlardaki örgüt üyeleriyle ilgili CV bilgilerini sildiği, bu nedenle de örgüt üyelerini belirlemede güçlük çekildiği kaydedildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Bank Asya üzerinden 2013-2015 yılları arasında gerçekleştirdiği para transferlerinin peşine düşen MASAK, örgütün Bank Asya'da örgütsel amaçlı açılan 6 ayrı hesapta, burs, kurban ve “himmet" adı altında vatandaşlardan toplanan 8,7 milyon lirayı akladığı, örgüt şirketleri arasında 60 milyon liralık şüpheli para transferleri gerçekleştirdiği ve bankadan 2014-2015 döneminde 4,5 milyon liralık usulsüz kredi kullandırdığı Masak raporlarında tespit etti.

ÖRGÜTÜN MEKÂNI CHP'Lİ BELEDİYEDEN

FETÖ'nün CHP'li Maltepe Belediyesi'nden kiraladığı Pinhan Restoran'ı, örgütün üssü olarak kullandığı, gizli toplantılarını burada yaptığı ve örgüt için tüm kararlarını aldığı belirlendi. Restoranın, FETÖ'nün para aklama merkezi haline dönüştürüldüğü, paralel yapıya çalışan 4 farklı şirketin merkezi adresi olarak gösterildiği ve bu şirketler üzerinden yurt dışına para transferleri yapıldığı tespit edildi. Paralel yapının bu restoranda illegal kararları aldığı ve geceleri örgüt toplantılarının burada yapıldığı öğrenildi.

1,5 MİLYON DOLARLIK PARA TRANSFERİ

FETÖ'nün bankacılık sektörü üzerinden Mısır ve bazı Arap ülkelerine 15,5 milyon dolar para aktardığı tespit edildi. Örgütün Bank Asya'da örgütsel amaçlı açılan 6 ayrı hesapta, burs, kurban ve “himmet" adı altında vatandaşlardan toplanan 8,7 milyon lirayı akladığı, örgüt şirketleri arasında 60 milyon liralık şüpheli para transferleri gerçekleştirdiği ve bankadan 2014-2015 döneminde 4,5 milyon liralık usulsüz kredi kullandırdığı MASAK raporlarında tespit edildi.

'BELGELERİ YAKACAKLAR' İHBARI GELDİ

İstanbul Mali Şube ekiplerinin çalışması, 19 Kasım 2014'te bir vatandaşın ihbarı ile başladı. Vatandaş, FETÖ/PDY yapılanmasının üs olarak kullandığı Maltepe'deki Pinhan Restoran'da örgüt mensuplarının bazı suç delilleri ve belgeleri kaçırarak yakacaklarını söyledi. Mali Polis, restoran çevresinde şüphelenilerek durdurduğu bir araçta gizli belgeleri ele geçirdi. Araçta, 3 bin 500 kişilik isim listesi, bağış makbuzları ve yapılan gayri resmi harcama ve para transferlerine dair mini kasa defteri bulundu.

DERHAL ARAMA KARARI ÇIKARTILDI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, 5'i kadın 65 şüpheliye yönelik, “silahlı terör örgütüne üye olma", “Yardım Toplama Kanununa muhalefet", “Bankacılık Kanununa muhalefet", “Terörün Finansmanına Dair Kanuna muhalefet", “nitelikli dolandırıcılık", “Çek Kanununa muhalefet" ve “suçtan kaynaklı mal varlığı değerlerini aklama" gibi suçlardan yakalama, ev ve iş yerlerinde arama kararı çıkarıldı.

33 ŞÜPHELİ EMNİYETTE SORGULANIYOR

Karar doğrultusunda, İstanbul, Konya ve Kırklareli'nde, 7 şirket ve bir derneğin de aralarında bulunduğu 65 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Şirket ve dernek yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 33 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler sağlık kontrolünden sonra emniyete götürüldü. 2 numara hâlâ firarda Yapılan teknik ve fiziki takip çalışmaları neticesinde, zanlıların yurt dışı bağlantılı faaliyetlerde bulundukları, çok sayıda yurda giriş ve çıkış kayıtlarının bulunduğu (ABD), yüklü miktarda parayı yurt dışına kaçırdıkları ve 14 şüphelinin halen yurt dışında bulunduğu tespit edildi. Şüpheliler arasında FETÖ/PDY terör örgütünün 2 numaralı ismi olarak bilinen Mustafa Özcan'ın, Bank Asya'nın eski ortaklarından Ali Çelik'in ve Arnavutluk'ta bulunan Bank Asta'nın eski genel müdürü Ahmet Beyaz'ın da bulunduğu öğrenildi. 3 şüphelinin de Amerika'da firari olduğu tespit edildi.

FETÖ'NÜN ÜSSÜ ALMANYA VE İNGİLTERE

Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik olarak tüm Türkiye'de operasyon için düğmeye basılmasının ardından, örgütün önemli isimleri tek tek yurt dışına kaçtı. Yönetici düzeyindeki bu isimlerin daha çok örgütün merkezi olarak gösterilen Almanya-Frankfurt'a kaçtığı belirlendi. Bugüne kadar 141 üst düzey ismin buraya kaçtığı tespit edildi. Ayrıca bu isimlerin oturma izinlerinin ise Frankfurt'ta kurulan bir şirket üzerine aldıkları öğrenildi.

OTURMA İZNİNİ ÖRGÜT ÇIKARIYOR

Örgüt mensuplarının tercih ettiği ikinci ülke ise İngiltere. Buraya da şu ana kadar 102 üst düzey ismin kaçtığı ve Frankfurt'ta olduğu gibi kurulan bir şirket üzerine oturma izni çıkarttıkları belirlendi. İsveç'te de bu sayının 21 olduğu öğrenildi. Öte yandan, ABD'ye kaçan birçok üst düzey imamın da Almanya üzerinden geçtiği belirlendi.

ÖRGÜTÜN ARŞİVİ KANADA VE ABD'DE

Tüm kurumları dizayn etmek ve devleti ele geçirmek için yıllarca hukuksuz dinlemelere imza atan, insanların görüntülerini çeken, kumpas kuran, devletin hafızasını ele geçiren FETÖ'nün arşivi tuttuğu yere ilişkin de önemli bilgilere ulaşıldı. Buna göre, paralel ihanet çetesinin arşivi tuttuğu iki yer olduğu, bunlardan birisinin ABD'nin Philadelphia eyaleti, diğerinin ise Kanada'nın Vancouver eyaleti olduğu öğrenildi.

Gülen'in iade dosyası hazır

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 1 numarası firari Fetullah Gülen, ABD'nin Pensilvanya şehrinde yaşıyor. Hakkında defalarca kırmızı bülten hazırlanan Gülen'in iade edilmesi için çalışma yapılıyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ana dosyası kapsamında, hakkında yoklukta tutuklama kararı bulunan Gülen'in ABD'den iadesine ilişkin kapsamlı dosya hazırladı. Gülen'in, “Nitelikli dolandırıcılık, Resmi belgede sahtecilik, İftira, Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama, Zimmet, Kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kaydedilmesi, özel hayatın gizliliğini ihlal ile kişisel verileri hukuka aykırı olarak kaydetmek" suçlarını işlediği belirtilen iade evrakında, çarpıcı bilgiler yer aldı.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum