Kurşunlu Külliyesi'nde dansa da defileye de HAYIR

Kurşunlu Külliyesi'nde dansa da defileye de HAYIR
AK Partili kadınların külliyede dansa tepki göstermesi takdir toplarken, aynı tarihi mekanda AK Partili başkan tarafından defile düzenlendiğinin ortaya çıkması üzdü.

Eskişehir'de Ak Partili kadınların CHP'li Odunpazarı Belediyesi tarafından Kurşunlu Külliyesi'nde "dans gösterisi" düzenlenmesine tepki gösterip "müsaade etmeyeceğiz" demesi takdir topladı. Ancak, bu tepki bir "eksikliği" gündeme getirdi. Aynı belediye 2012'de AK Parti'deyken aynı külliyede, AK Partili başkan ve eşinin de katılımıyla yarı çıplak kızlarla defile düzenlemiş ve kimse tepki göstermemişti. 

BUGÜN CHP'Lİ BAŞKAN DÜZENLİYOR

Eskişehir'de AK Partili kadınlar, CHP'li Odunpazarı Belediyesi'nin Uluslararası Ahşap Heykel Festivali kapsamında Kurşunlu Külliyesi'nin külter merkezi olarak kullanan bölümünde düzenlediği 'tango, çaça, Hint ve modern dans' gösterisine tepki gösterdi. Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Esma Çakır, grup adına yaptığı açıklamada "Bir daha külliyede dansa, tangoya, çaçaya asla ama asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.

300520161558513410573_2.jpg

AYNI YERDE DÜN İSE AK PARTİLİ BAŞKAN DÜZENLEMİŞ 

Ve 2012: Eskişehir Odunpazarı belediyesi 2012'de AK Parti'deydi, AK Partili Burhan Sakallı tarafından yönetiliyordu. Mayıs 2012'de AK Partili Burhan Sakallı yönetimindeki Odunpazarı Belediyesi tarihi külliyede, yani Kurşunlu'da yarı çıplak kızların podyuma çıkarıldığı bir defile düzenledi.

İşte o defileden bir kare:

41198946245-001.jpg

Cami kapısındaki kitabesine göre 1525 yılında yaptırılmış olan Kurşunlu Külliyesi`nde düzenlenen defilede günlük kıyafetten abiye ve gelinliğe kadar birçok farklı tasarım sergilendi. Defileye AK Partili Başkan Burhan Sakallı eşiyle katıldı. Külliyede yarı çıplak defile görüntüleri, izleyiciler arasında bulunan AK Partili Başkan'ın başörtülü eşini bile utandırdı.

Odunpazarı'nda, Kurşunlu Külliyesi'nde AK Partili belediye başkanı döneminde düzenlenen o defileden bir kare daha:

89835204515-001.jpg

BAŞKAN'IN EŞİ BİLE UTANDI

AK Partili belediye başkanının eşinin, yarı çıplak manken kızların geçişleri esnasında başını çevirmesi dikkat çekti.

En sağdaki dönemin AK Partili belediye başkanı Burhan Sakallı, yanındaki başörtülü kadın ise eşi. Düzenledikleri defileyi, yarı çıplak kızları böyle izlediler:

13996563313-001.jpg

AK PARTİLİ BELEDİYE BÖYLE DUYURDU

Mayıs 2012'de AK Partili Burhan Sakallı yönetimindeki Odunpazarı Belediyesi, defileyi resmi internet sitesinden ilan ederken, yer olarak “Kurşunlu Külliyesi”ne vurgu yaptı. Açıklama şöyleydi:

“Aktif İş Kadınları Derneği, Odunpazarı Belediyesinin katkılarıyla tarihi Odunpazarı Bölgesinde etkileyici bir defile düzenliyor. ‘Aktif İş Kadınları Uygun Adım` ismi verilen defilede günlük kıyafetten abiye ve gelinliğe kadar birçok farklı tasarım sergilenecek. Bu yıl ilkini gerçekleştirecekleri defileye tüm Eskişehirlileri davet ettiklerini belirten Aktif İş Kadınları Derneği Başkanı Gülseren Şenyüzlü, bu önemli defilenin kaçırılmaması gerektiğini vurguladı. Kendilerine büyük destek sağlayan Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı`ya teşekkür ettiğini belirten Şenyüzlü, tüm Eskişehirlileri 29 Nisan Pazar günü saat: 14.00`da Odunpazarı Kültür Merkezine ( Kurşunlu Külliyesi) beklediklerini vurguladı.”

KURŞUNLU KÜLLİYESİ`NİN TARİHİ

Eskişehir`de Odunpazarı semtinde bulunan Kurşunlu Külliyesi, Çoban, Gazi, Melek lakapları ile bilinen Çoban Mustafa Paşa tarafından yaptırılmış. Cami kapısındaki kitabesine göre 1525 yılında yaptırılmış. Cami, 20 odalık zaviye, öğretim yeri, misafir yeri, misafir odaları olan imaret, halk arasında ve çeşitli yayınlarda zaviye ve medrese olarak bilinmekte. Mevlevi dergahına çevrilmiş, tekke ve zaviyelerin kapatılmasına kadar öyle devam etmiş.

HABERVAKTİM'İN NOTU:

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi şimdi CHP yönetiminde ve CHP'li belediyenin tarihi Kurşunlu Külliyesi'nde yarı çıplak dans gösterisi düzenlemesine AK Partili kadınlarca tepki gösterilmesini takdirle karşılamakla birlikte, benzer rezilliklere imza atan AK Partili yetkililer ise de karşı gelinmesi gerektiğinin altını çiziyoruz.

Habervaktim.com 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum