Devlet Bahçeli noktayı koydu

Devlet Bahçeli noktayı koydu
MHP Genel Başkanı Devlet Behçeli, "10 Temmuz'daki olağanüstü büyük kurultayın dışında hiçbir kurultay tarihin tanımıyoruz." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Behçeli, "10 Temmuz'daki olağanüstü büyük kurultayda hem düzüğümüzü değiştirecek hem de seçim yapacağız. Bunun dışında hiçbir kurultay tarihin tanımıyoruz." dedi. 

MHP'de muhalifler ile genel merkez arasındaki olağanüstü kongre tartışmasında yargı tarafından yetkilendirilen Çağrı Heyeti kongrenin 19 Haziran'da düzenlenmesi çağrısı yaparken, MHP Genel Merkezi ise daha önce açıkladığı 10 Temmuz tarihinde ısrar ediyor.

Bahçeli, partisinin TBMM grubunda yaptığı konuşmada, "10 Temmuz'daki kongrede tüzüğü de değiştireceğiz, seçimi de yapacağız; bunun dışında kurultay tarihi tanımıyoruz" dedi. Parti genel merkezinin AK Parti ile başkanlık sistemi ile ilgili pazarlıklara girdiğine ilişkin iddialara atıfta bulunan Bahçeli, "Kurultayın engellenmesi karşılığında başkanlık sistemine onay verdiğimizi söylediler, inandıklarımızdan ödün verdiğimiz iddiası edepsizliktir" diye konuştu.

Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkan satır başları şöyle:

Türkiye bugün bir bekaa sorunuyla karşı karşıyadır. Türkiye'yi etnik tuzağın içine çekmek isteyen küresel aktörlerin hedefi ortaya çıkmıştır. Bugünlere bölücü heveslere taviz verilerek gelinmiştir.
Bölücü heveslere cesaret verilerek, ümit aşılanarak açık çek ve taviz listeleri sunularak bugünlere gelindi. Dürtülerek uyandırılan etnik tahrikler sonucunda, şahadetlerle sonuçlanan kanlı boğuşma ülke geneline yayılmıştır. Türkiye'nin bir bölgesi resmen bıçak altına yatırılmış, bölünme ameliyatına alınmıştır. Hainler, bunlara destek veren mahfiller ur gibi etrafımızı sarmışlardır.

"Ne kadar paralel artığı varsa bize çamur atmakta"

Olağanüstü büyük kurultayın engellenmesi şartında başkanlık sistemine onay vermişiz. Kurultayın önüne geçilmesi haline partili cumhurbaşkanlığına onay vermişiz. Ne kadar paralel artığı, kiralanmış köşe yazarı, doğrusu ve rotası kim varsa hepsi bize çamur atmakta. MHP'yi tanımayan cahiller ve namertler karşımıza dizildi. Bizden ancak hesabı ülkücü irade ve Türk milleti sorar. Olağanüstü kurultayın yapılmaması karşılığında inandıklarımızdan ödün vermemiz edepsizliktir. Biz ülkücüyüz, Türklüğün keskin kılıcıyız. Nasıl bir sorumluluğun omuzlarımızda olduğunu biliyoruz.
Yargıtay son noktayı koydu. Bize düşen de MHP'nin yıpratılmaması için gereğini yapmaktı. Biz de kurultay tarihini 10 Temmuz olarak belirledik. Bunu ilan ettik.

Tarih resti

Biz 10 Temmuz'daki kurultayda hem tüzüğü değiştireceğiz hem de seçimi yapacağız, bunun dışında hiçbir tarihi tanımıyoruz. Kurultaysa istenen 10 Temmuz'dur. 19 Haziran gününü açıklayanlara da itibar etmeyeceğimizi, izin vermeyeceğimizi açıklıyoruz. 10 Temmuz niye görülmez? Ne yapılmak istenmektedir? Hangi amaç gözetilmektedir? Mukaddes davamızın geleceğini elinde tutan delegelerimize güveniyor, beraber olacağımızı, Çankaya yokuşunda Asya'nın Bozkurtlarını söyleyeceğimi ifade ediyorum.

Yenişafak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.